Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom lubi zmiany

jjana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 735
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tosia nie przesadzaj :) Ja mam ciągle mnóstwo wątpliwości i błędów też sporo popełniłam. Pochwalę się tylko, że gust to mam do ubierania córki - panie w przedszkolu sprawdzają jak jest ubrana :)

I jak już pisałam odkryłam fajną, małą galerię. Postanowiłam, że kupię stamtad jeden obrazek miesięcznie. Dzięki temu będę miała co powiesić na tej ścianie z plakatem. Marzy mi się taka mini - galeria sztuki.

Zapraszam do siebie częściej :) Na pewno będę pytała,

Edytowane przez jjana

Jjana a te lustro http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00081591/ duży rozmiar :D

kiedyś było także w wersji białej ( chyba ładniejsze).

Widziałam kiedyś inspiracje - 2 albo 3 te lustra obok siebie przed konsolka, albo w wersji na korytarzu/klatce schodowej udające otwarte drzwi.

Nie powiem, ze mnie kusi od zawsze - zamontowanie na klatce schodowej tam gdzie spocznik - dwie szt.

No właśnie, gdyby było białe to bym brała. To czarne dla mnie... za czarne :) Takie zbyt przytłaczające, bo jednak wielkość swoje robi. Chociaż na stronie Ikei w tej aranżacji fajnie wygląda. Ja na dół wezmę chyba białego dużego Hemnesa, chociaż i to Songe mi się podoba http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60178415/

Garderobę mam na piętrze, a na dole muszę się przejrzeć jak jestem już w płaszczu :)

Kusiło mnie jeszcze zrobienie lustra na wymiar z samodzielnym wyborem ram. Jednak to chyba zbyt droga impreza. Jedno muszę mieć tańsze.

I Songe i Hemnes są z drewna. Nie wiem czy warto malować za takie pieniądze czy lepiej zamówić od razu. Ja chciałam lustro do łazienki dębowe olejowane, ale w necie kosztowało od 500 złotych (niewielkie). Pojechałam do stolarza, zamówiłam ramę za 100 złotych, samo lustro kosztowało ok. 20 zł plus olej - jakieś 3 zł. I mam designerskie lustro :)

Do malowania - zamówiłabym u stolarza ramę z taniego drewna i pomalowała. Jeszcze będzie łatwiej, bo malujesz samą ramę, a dopiero wstawiasz taflę lustrzaną. I masz dokładnie na wymiar.

Luiza, zdradzisz ile? Ja mam niewielką grafikę. Chyba 20 na 40. Chcę passeportou (nie wiem jak to się pisze). W jednym miejscu była mowa o ok. 120 złotych. A koniki na zamówienie rysujesz? :) Kidy odbierasz oprawione?

Hmm, to może nie aż tak tragicznie. Moja rama będzie miała wymiary (nie pamiętam teraz dokładnie, ale ok. 50 x 70) wąska, prosta czarna rama, 160zł. Będzie gotowa najpóźniej pod koniec miesiąca, z możliwością wcześniejszej realizacji.

Na zamówienie? Myślę, że tak ;)

Dzień dobry, jjano! Śledziłam Twoje poczynania na gazecie i bardzo się cieszę, że w końcu założyłaś tutaj wątek i wszystkie swoje sympatyczne kąty masz w jednym miejscu (i kto to mówi... największa łazęga forumowa ;)).

Jeśli chodzi o lustro + plafon, to - podobnie jak dropka i zizi - myślę, że to jednak ciut za dużo tego dobrego. Masz bardzo wesołe, bezpretensjonalne mieszkanie, kolorowe, a jednocześnie poukładane i spójne. Lustro "lustrzane" i ten plafon są oczywiście śliczne i piękne ;), ale chyba lepiej wyglądają we wnętrzach bardziej pompatycznych i bardziej na baczność (właścicielki uprasza się o niekrzyczenie), mocno klasycznych i - jak to Venuska zwykła jest pisać - "na bogato".

A może znalazłabyś jakieś lustro, które nawiązywałoby do tego plakatu po lewej stronie? Na tyle różne, żeby nie sprawiało wrażenia "kompleciku", ale jednak jakoś tam podobne? Znalazłam tutaj taki typ:

http://decortis.com/userdata/gfx/87b9faf9a709fafbb2e102e08597aecc.jpg

Oczywiście to lustro jest pewnie za małe (40x60), ale chodzi mi o sam kierunek. Żeby bardziej je podkręcić, to można by do niego zrobić taflę z szeroką fazą - super by to wyglądało.

Barbe, witaj u mnie :) Na tamtym już nie bywam, bo miałam dość wiecznej złośliwości. Oczywiście krytykę przyjmuję - nie mam z tym problemu, ale tam jak nie jest zrobione wszystko pod linijkę to się nie liczy. Wkurzało mnie to strasznie, chociaż bardzo wdzięczna jest gabers za pomysł na tarasowe okno.

To lustro średnio mi się podoba. Do plakatu na górze przywiązana nie jestem - wsadziłam w ramy, bo dostałam gratis przy innym zakupie.

Witaj Silverspoon :) Później napisz podsumowanie :)

Się wypowiadam :) Od rana biegałam, przejechałam prawie 200 km i dopiero wróciłam. Ale nie sama. Ze świetną grafiką. Dariusza Grajka - artystę, znacie? Ja się zaznajamiam w pewnej galerii. Kupiłam grafikę, a w internecie 3 razy droższe. Widziałam też obrazy - fajne, oczywiście w necie prawie 2 razy droższe.

Pokażesz?

Ps. Odpisałam na pw.

Silver dziękuję :) Kolory mebli miały być dwa, bo tą konsolkę po tv kupiłam na wyprzedaży okazyjnej w Ikei za niewielkie pieniądze z myśl, żeby przemalować na biało. W tym brązie wygląda fajnie i przemaluję dopiero jak zacznie mi przeszkadzać.

Nie mogę znaleźć tego koca na stronce. A jakie są koszty wysyłki do Polski?

Silver grafika Dariusza Grajka, mąż wziął aparat, więc później zrobię zdjęcie. Grafika Dariusza Grajka. Coś w tym stylu http://kazina.pl/index.php/component/option,com_zoom/Itemid,41/page,view/catid,284/PageNo,1/key,31/hit,1/

Edytowane przez jjana