Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom lubi zmiany

jjana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 735
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magda złote to byłby dopiero hardcore :) Jak widzę coś takiego u kogoś, szczególnie w klockach z lat 80-tych to się napatrzeć nie mogę :) Miały być białe - jak ja się gryzłam :) Mąż stwierdził, że ok, ale wytłumaczył też, ze to mostki cieplne - dopłacaliśmy do lepszych okien, a szprosy "zjadłyby" to

co do okien - w trakcie budowy byłam w ciąży ( zwalam na hormony zatem) pierwsza opcja to okna drewniane - ale bez rolet zewnętrznych. Nie było czasu szukać firmy osobnej do rolety osobnej do okien... więc z powodu braku rolet zew wybrałam okna pcv :bash:

Nie powiem, że rolety są beznadziejne - bo jak były upały po 35 stopni a one na dole to był chłodek... ale mój sposób myślenia w ciąży był irracjonalny hehe.

Co do grafik - niestety podobają mi się te drogie także :)

A ja w ciąży dokonywałam dobrych wyborów. Chyba :) Urządzałam pokój córki i wyszło super. Chociaż na budowę domu bym się chyba nie porwała :) Aaaaa i w zaawansowanej ciąży robiłam projekt domu. Miesiąc przed porodem dostaliśmy pozwolenie na budowę, ale później zmieniliśmy decyzję i działkę sprzedaliśmy.

Jjana lill mam już powieszone na gęsto, ale nie oszukujmy się, że to są firanki moich marzeń:no:Może gdybym zainwestowała w jakieś eleganckie, szyte na wymiar firany, to nie musiałabym malować okien:lol2: Przez 3 lata miałam powieszone po bokach jedynie zasłony i żyłam z tym, a teraz odbiła mi palma:D Najlepsze, że ten złoty dąb nie razi mnie tak bardzo w innych pomieszczeniach, jak w salonie i jak na razie mysle tylko o przemalowaniu tych okien. Niestety salon jest połączony z kuchnią i troche głupio bedzie jak w salonie będą okna białe, a w kuchni złotodębowe:lol2: Magda może wymiana klamek by mi pomogła,. Ja niestety mam złote klamki, ich też niecierpię:mad::mad:

edit: złoty dąb pasuje mi jedynie do elewacji:)

Edytowane przez zizi1978

Jjana, Barbe ale ja tego nie odebrałam jako krytyki, bo tak jest, śmiałam się z samych określeń :)

Hormony, hormonami, wiem łazienki się nie skuje ale pewne rzeczy można zmienić jak już rozum nam wróci. Wiecie, że my też mieliśmy mieć wszędzie szprosy? brązowe, ale jaki podział...to dopiero byłby witraż jak w Kościele :rotfl:

Cześć :bye:

Przeleciałam przez Twój wątek jak burza. Postaram sie teraz być bardziej na bieżąco :yes: Muszę mówić, że nieźle się urządziłaś? :rolleyes: :lol2:

Jeśli można to zostawię tutaj coś dla Venuski: http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bicz.gif - Venia to prezent, nie przekaz ;) Następym razem bij i się nie zastanawiaj ;)

Barbe-cue – a Twoje wnętrza można na jakimś forum pooglądać?

Magda, przymierzam się od jakichś dwóch lat, a póki co, wtykam od czasu do czasu jakąś fotkę na gościnnych występach ;).

A takiego Dwurnika to też Ci mogę sprzedać. Wiele taniej :) Ale pomyśl ilu się nabrało, skoro ten też był już zamówiony.

Na wystawie była kopia 61 ze 100. To dopiero biznes!

A tak w ogóle to ten chciałam:

http://www.4beauty.com/images/store/FullPhoto1590.jpg

Odnośnie palakatów , zdjęć - zamiawiam na allposters.com.

Zizi, masz już coś od nich, czy dopiero zamówiłaś? Jakiego typu wydruki zamawiasz (giclee, premium itp.)? Jesteś zadowolona z jakości? Przymierzam się, żeby coś od nich zamówić i ciekawa jestem Twojej opinii. Zamawiasz sam wydruk, czy z oprawą?

Hejka

Zizi własnie - może byś wkleiła fotkę z salonu i kuchni :) wydaje mi się, że nie jest źle z tymi złotydąb.

Mnie by chyba wnerwiało jakbym skusiła się na wenge albo jakiś taki ciemny mega.

Barbe to daj znać kiedy "występy" możę się załapaię. Tym bardziej jak czytałam, że "skandynawia" Ci w duszy też gra.

ooo to po zapowiedzi Jjany chyba Ci nie odpuścimy :popcorn:

heloł:)

Jjana, Magda z fotkami domu pozwolicie, że się zastanowię:D jak to mówią i chciałabym i się boję:lol2:

Barbe zamawiałam już wcześniej na allposters:yes: i jestem bardzo zadowolona.Pierwszą zamówiłam reprodukcje zdjęcia, potem wydruk giclee, teraz wzięłam też reprodukcje. Kupuję u nich bez oprawy, uważam że ich oprawa jest droga. Zresztą wybierając jakikolwiek produkt u nich można zobaczyć , jak będzie wyglądało to coś oprawione i ile ta przyjemność będzie Cię kosztowała. Za oprawienie tego zdjęcia z podwójnym passe-partout, czarną prosta drewnianą ramą zapłaciłam ok.160zł:

http://www.allposters.pl/FrameStudio/default.asp?CID=8a2a40b5c9ca4845abb5df0d772f8158&apnum=377560&PODConfigID=0&FID=&IID=

a oni chcą 531zł:mad:

edit: a ten obraz Dwurnika wow!

Edytowane przez zizi1978