Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom lubi zmiany

jjana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 735
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no właśnie u nich oprawa kosztuje :mad: ja pewnie zamówię u nich konika, chyba że forumową Lui zmolestuję o nagreźmolenie takiego morskiego jegomościa :rolleyes:

Odnośnie okien, zawsze trudniej aranżuje się pomieszczenia gdzie okna nie są białe. Można z tego wybrnąć wnętrzarsko ale potrzeba wyczucia, ja wiele razy zachodziłam w głowę po co sobie tak utrudniłam, ale ciemne okna podobały nam się od zawsze i to był pierwszy pewny element w naszym domu :)

Reni brąz jest zawsze ładny - ale warunek jeden.

Okna tak zarąbiste jak Twoje i z drzewa.

PCV w okleinie to wiesz:rolleyes:

tak Magda zgodzę się, dlatego nie mam PCV ale nie oszukujmy się, dziesiejsze okna w okleinie są tak dopracowane, ze tylko z bliska ocenimy , czy to drewno czy plastik, albo trzeba sie naprawdę znać, laik z dalsza nie rozpozna:)

Ja problemu nie mam, bo można fajnie zaranżować, ale zizi to gryzie :)

Magda - ta boazerię mąż sam robił. I chyba to właśnie na tym blogu widzieliśmy, albo było wypadkową kilku innych wykonań :) My mamy psa, który tam je. Już pół roku po malowaniu było tam strasznie. Na drugą stronę chcę zrobić szafę, bo teraz mnie wkurza ten wieczny bałagan w przedpokoju. Musze jednak ją jakoś fajnie urządzić, a pomysłu na razie nie mam.

A my drewniane... wymieniliśmy. Jak kupiliśmy dom, były drewniane okna z Sokółki. Mimo, że poprzedni właściciele o dom bardzo dbali (i nadal mają do niego sentyment) to okna były w złym stanie. Po prostu przez nie wiało. Nie wiem dlaczego - zły montaż czy coś innego. Musieliśmy wymienić i już.

Zizi, a co to jest ten wydruk giclee?

Jjana to wydruk na takim grubszym papierze. Reprodukcja jest na cieńszym papierze i bardziej śliskim, mi przypomina plakaty z kin. Kurcze ja nigdzie indziej nie zamawiałam grafik czy plakatów, tylko na all i nie bardzo mam z czym porównać...

Reni no mój kolor okien mnie gryzie:mad: od jakiegoś czasu jest dla mnie nieakceptowalny:lol2:. W sumie mam podobną kolorystykę jak u Ciebie, szare, czarne, białe. Mam tez trochę fioletu co by te szarości czernie ożywić, ale w tym głównie kolorze są dodatki:) ostatnio zasłony wisiały w tym kolorze, ale zdjęłam je czym prędzej:lol2:

Zizi, jakich talentów? A który wydruk jest Twoim zdaniem najładniejszy? Może czegoś sobie poszukam. W weekend mam szkołę, ale wieczory w przyszłym tygodniu będę miała luźniejsze.

Magda moja choinka to nie jest szczyt designu :) Nawet zapomniałam jak wyglądała, ale już wiem. Na pewno ozdoby czerwone i trochę złotego. dużo tego nie było. Nie wiem czy w tym roku będę zmieniać. Zawsze w okresie świątecznym mam też na stole - rozłożony lub w szklanym pojemniku taki łańcuch świetlny, z materiału - czerwony. Fajna atmosferę robi.