MP1 09.05.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Czy w garażu potrzebne jest okno.Nie umiem i nie naprawiam sam samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 09.05.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 okno jest potrzebne, bo jak zamkniesz bramę i drzwi, to w garażu zapanuje kompletny mrok. Ja u siebie robię pasek z luksferów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 09.05.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 okno jest potrzebne, bo jak zamkniesz bramę i drzwi, to w garażu zapanuje kompletny mrok. Ja u siebie robię pasek z luksferów Podpisuję się pod tym dwiema rękoma i robię dwa okna z luksferów. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 09.05.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Jaz robię dwa okna 90x90 co by nie było ciemno. Też nie umiem naprawiać samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekadent 09.05.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 ja kazałem zainstalować veluxa za namową żony podobno jak się jedzie na urlop, to wstawia się tam rośliny doniczkowe (w kuwetach z wodą) i mają światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosiek 09.05.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Też mamy okno: szer. 1,2m wys. 0,6m (chyba takie wymiary, dokładnie nie pamiętam). Zamontowane będzie wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 09.05.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Okno w garażu [lub inne naturalne oświetlenie] jest potrzebne. Ja mam 2 okna - kupiłem tam nieotwierane tzw. fixy [szklenie w ramie] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.05.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 U mnie są zaplanowane dwie witryny/fixy jak zwał tak zwał.Ale cały czas namawiam żonkę na luksfery - światło i krata w jednym.Ale żonka nie trawi luksferów i mam problem. Wiercę jej dziurę w brzuchu, ale stoi twardo, choć ostatnio argument bezpieczeństwa troszeczkę nadszarpnął jej opór.Cały problem w tym, że te cholerne okna wychądza na "jej" ogród, który jest pod jej nadzorem i podobno luksfery popsują jej widok. Ale garażem zarządzam ja i chcę tam mieć luksfery. Pat. Ale luksfery muszą być i basta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 09.05.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Luksfery mają jedną wadę - nie otwierają się. A jak trzeba czasem garaż trochę przewietrzyć - to można okienko otworzyć. I nie uciekanie tyle ciepełka ( jesień, zima) co przez drzwi garażowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 09.05.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Luksfery mają jedną wadę - nie otwierają się. A jak trzeba czasem garaż trochę przewietrzyć - to można okienko otworzyć. I nie uciekanie tyle ciepełka ( jesień, zima) co przez drzwi garażowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MP1 09.05.2004 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 A co sądzicie o okienkach w drzwiach segmentowych zamiast okna w ściance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 09.05.2004 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Ja chciałem luksfery, ale przemyslałem sprawę, że współczynnik przenikania ściany z luksferów jest duzo większy niz okna 1,1 i dużo ciepla bedzie uciekało przez luksfery, druga sprawa to właśnie przewietrzanie garażu i światło w garażu, ściana z luksferów wygląda ładnie jak jest nowa później trochę gorzej jeżeli idzie o fugi pomiędzy nimi, aż w końcu może kiedyś z garazu będę chciał zrobić może dodatkowy pokój, a wtedy okienko juz masz itp. W garażu będzie roleta zewnętrzna + folia na oknie i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 09.05.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Mam zupełnie inne zdanie. Okno w garażu nie jest niezbędne. Do wietrzenia służą kratki wentylacyjne a nie okna. Ja zamontowałem czujkę ruchu włączającą światło gdy ktoś jest w garażu. Małe okienka, które się montuje zwykle i tak nie dają zbyt wiele światła i do każdej pracy trzeba użyć sztucznego. Pewnym rozwiązaniem są oczywiście luxfery, ale zrezygnowałem z nich ze względów estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 09.05.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 nurni, w calości popieram Twoją żone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winjarek 09.05.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Ja dałem dwa okna o wymiarach 60cm wys. i 120cm szer. umieszczone wysoko pod sufitem z obu stron garażu. Zamontowałem do nich rolety zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.05.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Przyłączam się do klubu okien zrobionych z luksferów. Będę miał dwa 90 x 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.05.2004 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 mam dwa okienka 90x50 z szybami ornamentowymi, przepuszczają światło a do środka nie widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.05.2004 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 nurni, w calości popieram Twoją żone Całe szczęście, że Ona wogóle nie wchodzi na to forum. A co ja Ci takiego zrobiłem ? Przecież, żeby je dojrzeć to trzeba będzie się specjalnie postarać, pójść na tył domu, zajść od strony garażu i patrzeć - no nonsens. Z tarasu to już ich wogóle nie widać. Na razie przekonuję dalej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MILeq 10.05.2004 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Zdecydowane za!!! U mnie wyszły nawet 2 po 115x50 (takie wąskie, ale całkiem się ładnie wkomponowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 08.06.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2004 Ja dałem dwa okna o wymiarach 60cm wys. i 120cm szer. umieszczone wysoko pod sufitem z obu stron garażu. Zamontowałem do nich rolety zewnętrzne. Ja mam wręcz identycznie /za namową wykonawcy, bo najpierw okna w projekcie gotowym kazałem wykreślić/... Tylko szerokość 60 cm (czyli 60 x 60) no i też roletki... ... i też pod sufitem... ... + czujki ruchu /ktoś mi ostatnio mówił, że ma się to znaleźć w jakiejś normie...?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts