Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ok lampa zamówiona:) teraz tylko cała reszta hehe:)

jak będę na budowie to zrobię zdjęcie pokoju, wprawdzie tam dopiero tynki położone i gładź zaczynają robić ale układ będzie widać.

a potem na bierząco będę wstawiała postepy :)

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ok, czekamy na fotki. :popcorn:

Te żyrandole chyba się nie różnią. A że różnica w cenie... Ostatnio kupowałam 2 lampy do domu, bo musiałam wymienić. Jedna z nich potrafiła kosztować na jednej stronie 2 x tyle co na innej... Wolny rynek, wolna amerykanka. Na szczęście my konsumenci też teoretycznie wolni, to sobie chociaż możemy wybrać, gdzie chcemy kupić ;)

annNS2 przeglądałam właśnie zdjęcia pokoju Twoich bąbli i powiedz mi gdzie kupiłaś ten niebiesko granatowy dywan? bo na zdjęciu wygląda na fajny i gruby a niestety większość dzieciecych dywanów jest cieniutka i właśnie takiego grubszego szukam

co do fototapety to podjęłam decyzję że jednak jej nie robie. Szkoda mi ściany bo na niej faktycznie można coś poustawiać a tak to byłoby bez sensu...

przepraszam ze dopiero teraz ale bylam bez kompa (a poza tym ostatnio mi nie przychodza powiadomienia?!)

dywan z allegro

a nad poziomym expeditem mozna umiescic albo plytkie poleczki, albo zostawic miejsce na obrazki, plakaty czy zdjecia :)

ten biało szary pokój ze ścianą w myszkę jest świetnie urządzony - myśl perspektywicznie - za jakiś czas dziecku może się odwidzieć i wszechobecny róż przestać się podobać - ja bym właśnie poszła w jakieś neutralne kolory, a jedynie dodatki zrobiła w kolorze, żeby ożywić wnętrze
narazie biurka nie planuję, ale chcę właśnie jakiś mały stoliczek wstawić myślałam o takim zwykłym z ikei i 2 krzesełka

(...) a regał o którym mówisz jest bardzo fajny ale o który konkretnie Ci chodzi

ten

[ATTACH=CONFIG]217012[/ATTACH]

czy ten

[ATTACH=CONFIG]217013[/ATTACH]

a szafę gdzie być postawiła?

chcę dużą zabudowaną bo wydaje mi się że gdzieś tam przyszłościowo to ma sens bo będzie pojemna

- fajnym rozwiazaniem jest tez stolik/biurko z pojemnikiem na wielkogabarytowe zabawki ;) z serii STUVA

- chodzilo mi o ten wiekszy regal expedit

- jesli chodzi o szafe...nie wiem jak duze macie mieszkanie/dom i czy w planach druga pocieche ;) ale ja nie zaluje ze w dzieciecym nie zrobilam zabudowanej szafy bo nie mialabym gdzie teraz wstawic 2pietrowego lozka ;)

Ann dom mamy duży. Na górze jest sypialnia i garderoba + 3 pokoje. Więc jeśli pojawi się drugie dziecko to spokojnie będę miała gdzie zrobić pokój:) ale szafa zabudowana to idealne rozwiązanie bo tam najwięcej rzeczy wejdzie.

Wczoraj oglądałam regały i kupimy ten 4x4 czyli większy.Tam włoże pudła, dokupię szuflady żeby jakoś w połowie to było pochowane a na górze ustawię bajeczki itp:)

Ja generalnie bardzo nie lubię postawianych wszędzie rzeczy dlatego chcę to zminimalizować ale wiem że u dziecka się tego nie uniknie bo będzie miała jakieś figurki misie itp.

aaaa to mozesz szalec ;) szafa bedzie swietnym rozwiazaniem zeby pomiescic cala garderobe :) jednak zrezygnowalabym z komody MALM i zrobila szuflady na bielizne w szafie. zeby nie zagracic pokoju odradzalabym ten najwiekszy regal EXPEDIT, moze seria STUVA bedzie lepszym rozwiazaniem? np z takimi frontami http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79893634/#/S79893634

jak bedzie brakowac miejsca na przechowywanie zabawek, ksiazeczek mozna dokupic kolejna szafke ;)

podrzucam pare inspiracji :)

warsaw-18-800x1206.jpg

869f41726599c5870b616737844869fb.jpg

4885-tyg.jpg

471919-tavelvägg.jpg

b264605d39b1263f47602dc5c8109b0d.jpg

Edytowane przez annNS2

a dywan o którym myślałam to 160x230

[ATTACH=CONFIG]216989[/ATTACH]

trochę boje się tych kwiatków czy nie będzie za pstrokato z tą tapetą ale nie potrafię znaleźć jakościowo grubego fajnego dywanu a ten wygląda ok

ten dywan jest sliczny :) i szczerze mowiac wolalabym dac rozowy, barwny dywan, a sciany i reszte pokoju zrobic w spokojnych barwach

lepiej delikatna tapete, pastelowe rozowe pudelka, do tego szare lub pistacjowe, lub wrzosowe i szare - wazne by te kolory nie krzyczaly

biale mebelki sa swietne i beda pasowaly :) jest ich ostatnio sporo na rynku :)

Asia juz wskazala moje zmagania z pokojem :)

dzieci szybko rosna i uwierz mi, ze juz za ok 1,5 bedziecie chcialy zmieniac tak krzykliwe tapety czy ozdoby

http://1.bp.blogspot.com/_izO7Rq-gYlU/TC1nnAuNVkI/AAAAAAAAMNI/LMy2U6hvhSs/s1600/girls+nursery+1.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-i38YV7aRbQI/TV095mzciFI/AAAAAAAAJKk/JNaHITGKgHE/s1600/spr10_14_MartineHeirloom_nursery.jpg

http://www.home-designing.com/wp-content/uploads/2012/07/Pink-lilac-blue-girls-room.jpg

ann ta seria z ikei też jest bardzo fajna, muszę się przejść zobaczyć jak to wygląda to może coś skompletuję tylko mimo wszystko wolę normalny stolik i 2 krzesełka niż blat bo znając moje dziecko to robiłaby sobie wycieczki z blatu na komodę itd :) bo to mały bandziorek jest hehehe

słonko mi się ten dywan baaardzo podoba! dlatego tak kombinuję co tu zrobić :)

Wymyśliłam że zrobię baaardzo jasne różowe ściany, takie właśnie pastelowe do tego białe mebelki, i wtedy taki dywanik może być bo wszystko inne będzie stonowane.

Super są te pokoje które mi wysłałaś, ale ten trzeci jest po prostu cudowny :)

U mnie jest jeszcze jeden problem, zauważyłam że wszystkie pokoje dla dzieci mają

jasną podłogę, a u nas będą panele ciemniejsze

panele.jpg

i właśnie tutaj nijak potrafię to wszystko zgrać...

z tymi panelami to jeszcze nie przesądzone ale na dole będzie taka podłoga

madeira-toscana.jpg - gres drewnopodobny

schody dębowe więc chciałam żeby ta góra pasowała do reszty a też chciałam żeby na całej górze był jeden kolor tylko kurcze może to na jasny zmienić... albo olać to i w pokoju małej zrobić inne panele po prostu?

jak myślicie?

ale już wiem że zrobie wszystko w pastelach a nie krzykliwych kolorach

jejku jak dobrze że jesteście - bo gdyby nie wy to mój pokój wyglądał by jak najgorsza opcja którą pokazała Asia - jedna wielka graciarnia :))) dziękuję Wam za to :)

patrzcie co znalazłam

pokój przykład.jpg

przykład 2.jpg

tak wygląda pokój z ciemnymi panelami...:( mimo że będę miała dużo jaśniejsze ściany to i nie ma klimatu takiego fajnego, z tymi co Słonko pokazała jest dużo ładniej

Megi pierwsze zdjecie jest tak male, ze nic nie widac

na drugim widac, ze rozowa sciana w tym odcieniu to srednio trafiony pomysl

jesli ma byc roz, to np na jednej tapeta jasna z jakims delikatnym rozowym motywem kwiatkow, biedronek, motylkow czy kropek

reszta w szarosciach, greige lub taupe

poza tym ciemne panele moga ozywic biale listwy o ile masz biale drzwi

A mi się najbardziej podoba pierwsza inspiracja od Słońca :yes: to jest ucieleśnienie mojego wyobrażenia o różowym pokoju :rolleyes: może tylko zbyt amerykański w detalacj, ale jeśli chodzi o proporcje i rozmieszczenie kolorów - ideał

Ja bym się panelami nie sugerowała i zrobiła te same na całym piętrze. Dla mnie to jakiś neutralny, drewniany kolor, nie venge czy heban. A jak dajmy na to za 3 lata będziecie zmieniać kolory ścian, to co? Panele też? I tak planujecie dywan. Przy tym rozkładzie sił panele rządzić nie powinny :no:

Co do białych mebli ikea - stuva wydają mi się trochę bardziej surowe i nowoczesne, a hemnes np. bardziej romantyczne :) ale w sumie jeśli nie komoda to nie ma dylematu, bo łóżko już jest, szafa na zamówienie i expedit - już wybrany... :)

Hehe Asiu to fakt duzo mebli juz wybranych. Coraz bardziej przekonuje sie do zrobienia pokoju rozowo szarego:)

Tylko wtedy 3sciany szare i jedna w ciemniejszym rozu tak? Albo 3 pastelowy róż a jedna ciemny szary? Kurde gdyby byla jedna farba i jedne meble to problemu bynuie bylo;)

ja proponuje taki zestaw :)

intensywny roz a do dego jakas delikatna tapete

do szafek stuva mozna dobrac ceramiczne uchwyty i bedzie pieknie :)

a jaka planujesz szafe? taka z przesuwanymi drzwiami?

ps. jesli mala jest taka sama lobuziara jak moja to ze zwyklego stolika na komode tez wlezie ;)

471919-tavelvägg.jpg

panele.jpg

ikea_stuva_inspiration_2.jpg

ann tak szafa będzie z przesuwnymi drzwiami, jedne drzwi białe drugie lustro. właśnie robią gładzie u małej w pokoju więc muszę dobrać te kolory...

z tapetą jestem ostrożna bo właśnie drapaliśmy tapety w całym domu i jak sobie pomyślę że mam to jeszcze kiedykolwiek robić to nic z tego :) jakoś wolę pomalować bo to zawsze można przemalować i tyle a jak mi mała pomaluje kredkami tapetę to będzie kicha hehe

a powiedzcie mi bo czytam o tym kolorze greige i za nic nie mogę znaleźć przykładu takiej farby.

Jest jakaś firma wogóle która ma ten kolor?;/

wiem wiem że chciałam tapetę :) ale tamta była na jakieś folii a nie na kleju więc podobno lepiej schodzi ;)

wiesz co odnośnie farb to sama nie wiem. Małej chciałam beckersem candy pink ale już wiem że na 100% ten kolor odpada. Szukam jakiegoś pastelowego delikatnego różu

Ja na początku okazało się że chciałam zrobić Julce mega pstrokaciznę, a dopiero dzięki Wam zobaczyłam jak mogą wyglądać śliczne, delikatne, pastelowe pokoje:)

a z tymi szarościami to sobie wymyśliłam że może sypialnię zrobię w takim kolorze... sama nie wiem. Ale muszę podjechać na budowę, porobić zdjęcia pokoi, powrzucam, pokaże jakie będą meble w sypialni (bo bierzemy je z mieszkania) i może coś doradzicie :)