Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokój 2 letniej dziewczynki prośba o pomoc

megi02

Recommended Posts

od siebie moge tylko polecic farby KABE (tansze od beckersa, a jakosciowo rownie dobre!)

jesli jednak zdecydujesz sie na gotowe kolory z beckersa to jest delikatniejszy powder pink, choc ja bym zaszalala z tym ciemnym vivid pink :)

osobiscie lubie tez polaczenie rozowego z zielonym :)

beckers kolory.jpg

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wrzucę wrzucę tylko tam nie są gołe tynki jeszcze:) ale jak skończą gładź to zrobię fotkę i wrzucę.

Już zdecydowałam ostatecznie że pokój będzie jasnoszaro - pastelowo różowy no i moje białe mebelki tylko teraz mam dylemat którą ścianę jak zrobić;/ tzn przewaga różu czy szarości i która ściana ma być właśnie tą ścianą odmienną ;)

• 3 weeks później...
ten dywan jest sliczny :) i szczerze mowiac wolalabym dac rozowy, barwny dywan, a sciany i reszte pokoju zrobic w spokojnych barwach

Asia juz wskazala moje zmagania z pokojem :)

dzieci szybko rosna i uwierz mi, ze juz za ok 1,5 bedziecie chcialy zmieniac tak krzykliwe tapety czy ozdoby

http://1.bp.blogspot.com/_izO7Rq-gYlU/TC1nnAuNVkI/AAAAAAAAMNI/LMy2U6hvhSs/s1600/girls+nursery+1.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-i38YV7aRbQI/TV095mzciFI/AAAAAAAAJKk/JNaHITGKgHE/s1600/spr10_14_MartineHeirloom_nursery.jpg

http://www.home-designing.com/wp-content/uploads/2012/07/Pink-lilac-blue-girls-room.jpg

Bardzo mi się podobają te inspiracją, super jest ta druga tylko szukam i nigdzie nie ma takich właśnie pastelowych dodatków

lampa będzie taka (juz jest kupiona)

massive.jpg

dywan chyba ten dywan.jpg

panele chcę jasne szare i teraz myślę nad tymi ścianami.

Albo tak jak w tej drugiej inspiracji dać wszystkie ściany jasne szare, do tego ten różowy dywan, regał chce albo expedit albo trofast z różowymi pudłami, tylko te ikeowskie które są w komplecie są w trochę innym różu ale są ok.

tak wygląda pokoj na chwię obecną:)

20131102_112454 (1).jpg gładzie się kończą robić więc niedługo malowanie a ja dalej nie wiem co i jak...

najbardziej chciałabym szare ściany pastelowy różowy dywan, takie same zasłony i narzutę na łóżko ale nie ma! wszystko jest tak jak dywan, w ostrym różu

dziewczyny pomocy :)

chociaż jak tak teraz patrzę to kurcze ten pierwszy pokój jest super! tylko jak to zrobić żeby tak to wyszło, która ściana w jakim kolorze

Edytowane przez megi02

to zazdroszczę:) bo moja od zawsze ma problemy ze spaniem, do dzisiaj sie budzi w nocy. Teraz jeszcze ma jakiś głupi okres że zaczeła się bać i wieczorem mnie woła, w nocy też (śpi w łóżeczku z nami w sypialni, ma łóżeczko obok łóżka).

W styczniu przeprowadzka i będzie miała swój pokój..zobaczymy jak to będzie. Na wszelki wypadek łóżeczko wstawie do garażu, jeszcze go nie składam tak że gdyby było ciężko to jeszcze wstawie jej łóżeczko do naszej sypialni, ale mam nadzieję że zacznie w końcu normalnie spać sama u siebie w pokoju no i całą noc! w końcu skończyła 2 latka więc najwyższa pora zacząć przesypiać noce dłużej niż do 5-6 i bez żadnej pobudki :)

bo ona ma takie akcje że o 3 w nocy wstaje i do 5 woła wszystkie misie, chce husiu, rowerek, pić, mleko, bajkę i wszystko co możliwe żeby tylko nie spać:)

nocnego wstawania chyba bym nie przezyla ;) ani jedno ani drugie w nocy sie nie budzilo (mlody przesypial wszystkie noce gdzies od 3mca a mala od 2tyg!) :) za to w dzien przez pierwszy rok prawie w ogole nie sypiala i to byla masakra bo wciaz sie biedne darlo ;) teraz ucina sobie jedna drzemke kolo poludnia wiec mam swiety spokoj :)

no to tylko pogratulować i pozazdrościć :)moja mała to dziwny egzemplarz że tak powiem :) mało śpi, nie chodzi tylko biega, buzia jej się nie zamyka, wszędzie jej pełno...podobno typowa 2 latka:) ale czy ja wiem czy taka typowa..hmm bandyta i tyle, już nawet sama chodzi i mówi Julia bandita :))

ale fajnie bo jutro wracają robotnicy tak więc robota ruszy!

słuchaj, bo ty masz fajne pomysły a ja nie mam koncepcji jak zrobić piętro.

Tzn tak na dole podłoga ciemna, schody ciemne no i problem z panelami na górze, bo z jednej strony chciałam na całości takie same bo to fajnie wygląda, ale do sypialni, pokoi itp pasują właśnie jasne (do moich koncepcji) a po drugie są praktyczniejsze w użytkowaniu) ale przedpokój wypadałoby zrobić tak jak schody czyli ciemny... no i pytanie co tu zrobić;/ mogę dać na przedpokoju ciemne, a w pokojach jasne panele?

Mój stolarz powiedział, że schody i drzwi to stolarka pionowa, podłogi - pozioma i jedna z drugą nie ma nic wspólnego, trzeba się tylko oglądać na to żeby we wspólnej płaszczyźnie się zgadzało. Idąc tym tropem - wolałabym zrobić wszystkie podłogi na piętrze w tym samym kolorze, nawet jeśli mają się różnić od schodów...

Moje dziecko na 2 tury przenosiło się z łóżeczka do łóżka. Niby w pierwszym momencie się cieszyła na duże łóżko, ale po 2 tygodniach kazała się kłaść w małym - stało też w jej pokoju "dla bezpieczeństwa". I nie zmuszałam jej do niczego. Pospała jeszcze jakieś 2 miechy w małym - widocznie tam czuła się bezpieczniej i potem sama się przeniosła do dużego. Na koniec honorowo oddała małe łóżeczko siostrzyczce w brzuszku ;) A w jej docelowym pokoiku wylądowało łóże królewskie ;) 160 x 200. I żyli długo i szczęśliwie - nasza bajka o łóżeczkach :p

od siebie moge tylko polecic farby KABE (tansze od beckersa, a jakosciowo rownie dobre!)

jesli jednak zdecydujesz sie na gotowe kolory z beckersa to jest delikatniejszy powder pink, choc ja bym zaszalala z tym ciemnym vivid pink :)

osobiscie lubie tez polaczenie rozowego z zielonym :)

Mi się podobają połączenia różu z zielonym, lub taki właśnie pudrowy róż i słoneczny ;)