Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pokój 2 letniej dziewczynki prośba o pomoc

megi02

Recommended Posts

gdybym mogla cos zmienic w swoim mieszkaniu to pierwsze co to bym zmienila to podlogi a pozniej drzwi ;) zdecydowanie pospiech nie jest dobrym doradca i wszelkie wybory powinny sie odbywac bez plci przeciwnej ;)

moja ciemna podloga nie jest az tak uciazliwa i momentami jest nawet ladna (jak swieci slonce) :) ale ze wzgledow praktycznych (jak rowniez wizualnych, o czym przekonalam sie tuz po przeprowadzce - zimą) wolalabym jasniejsze...

ale jesli planujesz ciemne podlogi na dole to w sypialniach zrobilabym identyczne ;)

a lampy bedziesz miala PIEKNE :D choc moje nad stolem to nie spotliny tylko massive balder :)

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

też jestem na etapie urządzania pokoju dla prawie 3 latki. Mamy już pomalowaną jedną ścianę na podobny róż, ja wybrałam żakardowy amarant z dekoral-u i powiem Ci że wyszła bardzo ciemna ta ściana, a stony grey mam na klatce schodowej i korytarzu i jest również ciemniejszy niż na puszce. Ogólnie to oba kolory są bardzo fajne ale nie uważasz że będzie tochę za ciemno. Też myslałam na początku o połączeniu z szarym ale zostawiliśmy biale ściany. Planuję na środku jednej ściany położyć tapetę w ptaszki , w tym miejscu gdzie będzie komoda na zabawki.

Lampa super i dywan również, badzo dziewczęcy. My też będziemy mieć białe meble ale robione na wymiar a łózko mamy minnen z ikei.

Będę podglądać i trzymam kciuki!

hej :) Asia Twoja córeczka to ma naprawdę królewskie łoże :)

Ja kupiłam 80x160 i tak teraz myślę że to troche bez sensu było ;/ no ale nie ma co kombinować, bo łóżeczko już czeka w garażu na złożenie :)

Ania ja mam teraz w mieszkaniu w przedpokoju jasny gres na połysk i w dużym pokoju bardzo jasne panele (coś ala dąb husky czy bielony) i w użytkowaniu rewelacja, natomiast w dwóch pokojach mam dąb palony i jakiś heban;/ i masakra:) wszystko ale to wszystko na tym widać tak więc jak sobie myślę o tym 60 metrach w ciemnej podłodze... no ale liczę na to że jak będę na bierząco sprzątać (jak się uda;)) to może tragedii nie będzie tylko przeraża mnie to pierwsze sprzątanie żeby się pozbyć tynków gładzi i całego remontowego świństwa

Wiosenna wiem że te kolory są dosyć ciemne ale będzie biały sufit, jasna podłoga, generalnie inspirowane jest to czymś takim

farba roz.jpg

poza tym w pokoju jest dosyć duże okno i jest ono na stronę południową tak więc w większości dnia jest tam słoneczko :)

• 1 month później...
Białe mebelki piękne :) i myślę że dla dziewczynki zawsze się sprawdzą, nawet przez kilka następnych lat jak córeczka będzie większa nie będą raziły po oczach. Jeśli chce Pani dać jakiś motyw na ścianę to mogę polecić sklep z naklejkami na ścianę i fototapetami: sklep.foteks.pl. Jest tam zakładka "do pokoju dziecka". Ja tam znalazłam piękne motywy do pokoju moich córeczek. Ważne tylko żeby nie pstrokacić wieloma fikuśmymi dodatkami jeśli już dajemy fototapetę, bo ona sama w sobie jest dość mocnym akcentem (wiem z doświadczenia) :)

W pokojach dziecięcych lepiej stawiać na spersonalizowane pod kątem dziecka dodatki niż np. meble. Tak, żeby wraz z upływem czasu najważniejsze przedmioty mogły zostać, a mniejszym kosztem wymieniać tylko np. dywany, zasłonki, lampę, czy chociażby kolory ścian. A czasami naprawdę jakaś jedna ściana fajnie pomalowana i ciekawy dywan mogą stworzyć urocze dziecięce wnętrze :)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

No kochane w końcu pokój nabiera kształtów :) jest już pomalowany

20140207_112147.jpg

panele też już są, tylko listwy w przyszłym tygodniu

łóżeczko już poskładane:)

20140210_195528 (1).jpg

i teraz prośba o pomoc

za nic nie wiem jak to poukładać,

ma tam być jeszcze

ława.jpg

zabudowana szafa po prawej stronie przy wejściu

Edytowane przez megi02

Asiu trochę inne meble będą :) dlatego kombinuje z ustawieniem

spróbuję jeszcze raz wkleić załączniki

stuva-awka__0105480_PE252716_S4.JPG jako stolik do rysowania

stuva-awka---schowek__0112711_PE264606_S4.JPG

stuva-kombinacja-z-szufladami__0242966_PE382180_S4.JPG

chociaż te meble jeszcze nie kupione więc wszelkie pomysły mile widziane:)

podoba mi się hemnes tylko szafa będzie biała zabudowana i komody nie będzie narazie bo nie ma takiej potrzeby ( w szafie będą szufladki)

tutaj jest łóżeczko i pojemnik na zabawki tak to narazie roboczo stoi ale myślę czy nie ustawić tego pojemnika wzdłóż krótkiego boku łóżka bo jest idealny na szerokość, jak myślisz?

2014-02-10_20.32.58.jpg

i teraz najważniejsze gdzie i jakie dekoracje na ścianach? Myślałam albo o tych półkach które kiedyś wklejałam

półki 2.jpg

albo o białej takiej multiramce na zdjęcia

albo sama nie wiem co:)

jedyne co narazie jest to takie literki tylko różowo białe

julia.jpg

i jaki kolor zasłon? szare tak jak ściany? tylko chyba ciut ciemniejsze? jak myślicie?

kolor ścian miał być trochę inny, tzn ciemniejszy ale jak pomalowałam kawałek ściany to jednak za ciemno by było, tymbardziej że mała ma dosyć ciemne klosze na lampie więc zmieniłam na jasny szary

bo lampka dla przypomnienia jest taka

massive.jpg

i powiem Wam że to jest jedyny pokój który sprawia mi mega frajdę w urządzaniu:))

hello :)

czyli pokoj ma byc romantyczny? :) hemnes by idealnie pasowal, ale wiecej rozwiazan ma stuva wiec wybor jest oczywisy :) jesli dobierzesz fronty STUVA BETSAD http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=stuva+betsad to mysle ze powinno ladnie sie komponowac z lozeczkiem i skrzynia ktore juz masz :)

nad lozecziem zrobilabym galerie z kolorowymi ramkami i z imieniem coreczki, cos jak na tej inspirce od asizett :)

9ef8-001.jpg

nad ukladem mozna by jeszcze popracowac :) a planujesz jakis fotel do siedzenia? albo jakas pikowaną pufe? :)

Aniu Julcia ma takiego misia

20140211_132841.jpg

i nie wiem czy narazie to będzie jako pufa czy coś innego

a masz jakiś pomysł? bo myślałam kiedyś o pufie fatty ale nie wiem czy to ma sens

Ramki to fajny pomysł musze poszukać jakiś drewnianych które będą pasowały do literek:) to mam ścianę z łóżeczkiem

a druga? tam gdzie właśnie będzie stuva? bo myślałam żeby to w rzędzie postawić ale nad stolikiem może jakieś półeczki?

no i pytanie co w tych ramkach nad łóżeczkiem? zdjęcia Julki? czy może jakieś obrazki misiów, miki i wogóle:)

oooo Ania kurde ty ty masz pomysły :)

ten fotel jest super i pufa też tymbardziej że narazie ten pokój robi się taki za poważny a ma być mimo wszystko wesoły :)

mamiętaj tylko o dywanie który tam będzie

dywan.jpg

i do tego muszę dobrać zasłonki żeby pasowały

ale z tymi ramkami nad łóżkiem rewelacja:)

w sobotę będę na budowie to porobie zdjęcia i wstawię:)

ps. gdzie znalazłaś taką fajną pufę? bo właśnie szukam w internecie i poza brzydkimi hello kitty twardymi i niefajnymi no i poza fatty to nic nie widzę

Edytowane przez megi02

no powiem Ci że śliczne:) materiał bardzo fajny tylko tak myślę że może skoro sciany w szarościach to pufa w pastelowym różu ? i do tego też jasne różowe zasłonki w groszki? co ty na to?

taka pufa mi się podoba

pufa.jpg

tylko kurcze droga jest:(

a powiedz mi te pufy w groszki to gdzie znalazłaś?

te konkretnie nie wiem skad sa, ale chociazby tutaj sa fajne pufki (i nie tylko) http://www.lampsandco.pl/ pewnie mozna zamowic jakis konkretny wzor? jak nie tu to moze na pakamerze http://www.pakamera.pl/search.php?search_q=pufa&opis=1&kategoria=&kolor=0&artysta=0&cena=1&itemsearchok=ok&filtruj= :)