ariesek666 07.10.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Witam,mam nadzieję, iż trafiłem na właściwe forum i właściwy dział.Opiszę mój problem:Posiadam piwnicę w bloku. Znajduje się ona na poziomie -2. Od spodu przenika wilgoć, tzn posadzka jest wilgotna. Mam pytanie: Czy istnieje jakiś sposób aby zabezpieczyć tą posadzkę tak, żeby wilgoć nie przedostawała się od spodu??? Z góry mówię, iż nie jestem zielony w tych tematach. Czytałem na forach o jakiejś folii w płynie, ale jest ona stosowana zazwyczaj w łazienkach. Proszę pomóżcie co robić??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.10.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Xypex Concentrate .... Tanie nie bedzie... ale w zasadzie nie widze innego rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 07.10.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Na początek tak jak kolega napisał potrzebna jest zaprawa uszczelniająca krystalizacyjna (wnikająca w podłoże), np. zaproponowany Xypex.Folia w płynie nie nadaje się absolutnie na parcie negatywne (od strony gruntu), stosowanie uszczelnień powierzchniowych (np. szlamów 2K) wiąże się najczęściej z tym, że trzeba je później czymś przykryć lub docisnąć (w zależności od podłoża wylewka lub tynk oddychający). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 07.10.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 tynk oddychający wysoko paroprzeprzepuszczalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 10.10.2013 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Tynk renowacyjny, paroprzepuszczalny, porowaty, hydrofobowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariesek666 13.10.2013 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Dziękuje za odpowiedź. A czy są jakieś inne rozwiązania? Ogólnie walczę z problemem zbyt dużej wilgoci w piwnicy. Myślałem, żeby kupić urządzenie typu: osuszacz powietrza, który to pochlania wilgoć. Już sam nie wiem co robić. Jest tam nie dostateczna wentylacja a w dodatku jak pisałem we wcześniejszym poście posadzka jest wilgotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 13.10.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 W ten sposób nie pozbywasz się problemu, a jedynie niwelujesz skutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts