mszatko 30.10.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 żeby nie śmiecić forum następnym pytaniem, proszę o pomoc i rozwianie bądź podtrzymanie moich wątpliwości związanych z elewacją o której piszę w temacie. Mam w domu przewidziany strop drewniany, jeszcze nie skończony (czyt. tylko poprzeczne legary, wełna będzie na wiosnę). Elewacje zewnętrzną chciałem zrobić teraz przed zimą, ale coraz więcej osób odradza mi takie rozwiązanie. Sprawa dotyczy faktu, iż tynki będą robione dopiero na wiosnę i "ponoć" może być problem ze schnięciem tych tynków i w następstwie tego możliwych wykwitów i innych niechcianych konsekwencji. Ja wykombinowałem sobie, że jeżeli nie mam stropu, to występuje naturalne wietrzenie całego domu i wg mnie nie powinno być omawianego problemu ale chciałbym podpytać jakie są opinie szanownych forumowiczów w tej sprawie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.10.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 imrahil Piotrek czyli Ewbuxxxo robi to w cenie... w sensie kolkowanie w termodyblu.... a z Lipska jest... do Ksiazenic niedaleko.... moze sie panowie dogadacie A swoja droga - fantastyczne miasto te ksiazenice.... bardzo mi sie podobaja takie miasteczka wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.10.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 mszatko jezeli nie musisz.... poczekaj do wiosny... im dluzej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 30.10.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 to nie to miasto . to wioska na Górnym Śląsku, szkoda że chłopaki macie tak daleko do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 31.10.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 szkoda, szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_cobra 09.11.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Mam pytanie odnośnie klejenia styropianu na stary styropian Dokładnie styropian siatka klej i tynk. Czy można na to dokleic kolejna warstwe styro i na nia od nowa klej i tynk? czy koniecznie trzeba zrywac stary styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 10.11.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Mam pytanie odnośnie klejenia styropianu na stary styropian Dokładnie styropian siatka klej i tynk. Czy można na to dokleic kolejna warstwe styro i na nia od nowa klej i tynk? czy koniecznie trzeba zrywac stary styropian? Kleisz do starego na mijankę. i kołkowanie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_cobra 10.11.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 No tak właśnie chciałem zrobić. kołki klej lub pianka i szczelnie dać nowy np 15 cm styro na stare 5 cm.Ale wyczytałem że styropianu na styropian sie nie klei i mam dylemat :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 10.11.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Nie powinno się robić styro w 2 warstwach.Ale nie w przypadku jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts