Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

styropian 12cm, ocieplenie zewnatrz

mszatko

Recommended Posts

żeby nie śmiecić forum następnym pytaniem, proszę o pomoc i rozwianie bądź podtrzymanie moich wątpliwości związanych z elewacją o której piszę w temacie. Mam w domu przewidziany strop drewniany, jeszcze nie skończony (czyt. tylko poprzeczne legary, wełna będzie na wiosnę). Elewacje zewnętrzną chciałem zrobić teraz przed zimą, ale coraz więcej osób odradza mi takie rozwiązanie. Sprawa dotyczy faktu, iż tynki będą robione dopiero na wiosnę i "ponoć" może być problem ze schnięciem tych tynków i w następstwie tego możliwych wykwitów i innych niechcianych konsekwencji. Ja wykombinowałem sobie, że jeżeli nie mam stropu, to występuje naturalne wietrzenie całego domu i wg mnie nie powinno być omawianego problemu ale chciałbym podpytać jakie są opinie szanownych forumowiczów w tej sprawie ??

imrahil Piotrek czyli Ewbuxxxo robi to w cenie... w sensie kolkowanie w termodyblu.... a z Lipska jest... do Ksiazenic niedaleko.... moze sie panowie dogadacie :)

A swoja droga - fantastyczne miasto te ksiazenice.... bardzo mi sie podobaja takie miasteczka wlasnie

• 2 weeks później...
Mam pytanie odnośnie klejenia styropianu na stary styropian

Dokładnie styropian siatka klej i tynk. Czy można na to dokleic kolejna warstwe styro i na nia od nowa klej i tynk?

czy koniecznie trzeba zrywac stary styropian?

Kleisz do starego na mijankę.

i kołkowanie oczywiście.