adrianoos966 08.10.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 (edytowane) Posiadam działkę i płot który "wyszedł" za granicę o 1m? do 10cm, a teren ten jest pańswowy i chyba nic tam nie będzie bo wszędzie zabudowania prywatne i nie ma dojazdu gdzie zrobić. Działka kupowana do ok. 30lat temu, płot budowany mniej więcej 20lat temu. Na tym skrawuśku rosną 2-4 drzewa owocowe. No i zawsze koszę tą okolicę i dbam jak o swoje. Czy płacono podatki za ten skrawek, nie wiem. Dobrze rozumiem że można to "wziąć" przez zasiedzenie po 20-30l. czy źle rozumiem? Zresztą miasto o tym wie heh Wie ktoś? coś? Proszę, odpiszcie coś. Nikomu się nie chce pisać? Edytowane 10 Października 2013 przez adrianoos966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 11.10.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Napisałeś, że miasto o tym wie. Pytanie czy urząd podjął w związku z tym kroki prawne? Jeśli tak to mógł przerwać bieg zasiedzenia. Skoro wiesz że zasiadujesz cudze to robisz to w złej wierze czyli obowiązuje 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianoos966 11.10.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Nie ma żadnych problemów prawnych, urząd nie podjął się tegoCzyli jeszcze CHYBA dokładnie ponad 6lat i mogę się starać?Bo z tym skrawkiem są takie problemy że jest "strategiczny"Jestem wkurzony na mojego nie żyjącego ojca. Bo to on robił.Za bardzo kombinował. Powiedzcie mi proszę czy są jakieś grzywny za budowę ogrodzenia na nie swoim terenie?Czy problem jest tylko jeśli przyjdą i każą rozebrać i koniec sprawy? Edytowane 12 Października 2013 przez adrianoos966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts