ravnov 08.10.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Witam serdecznie wszystkich użytkowników FM. To jest mój pierwszy post, ale czytam zawartość forum już od dawna. Od kilku lat posiadam wkład Unico Hermes 1, z racji przeprowadzki poprzednia zabudowa została rozebrana (ytong + wełna z folią, nie wykonywana przeze mnie) i kominek trafił do producenta celem przeprowadzenia renowacji. Obecnie kominek wrócił i planuję go samodzielnie zabudować. Przewertowałem wiele obszernych postów na temat zabudowy kominkowej, wiele burzliwych dyskusji, lecz mimo wszystko posiadam pare pytań które mnie dręczą. Chcę aby obudowa się nagrzewała i promieniowała ciepłem na pomieszczenie, chcę ją zrobić z prostek szamotowych, a sam kominek będzie z systemem DGP. Obudowa pod sam sufit z komorą dekompresyjną nad wejściem rury dymowej w ścianę. Prostki wybrałem z racji dostępności w lokalnych sklepach. Czy konstrukcja obudowy z prostek o takich wymiarach będzie stabilna? Czy takie prostki będą dobrze się nagrzewały, a może za mocno? Proszę o wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 08.10.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 ...producent jest niemową?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravnov 08.10.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 ...producent jest niemową?... producent mimo że miły i rzeczowy - przynajmniej jeśli chodzi o wykonanie renowacji wkładu, to odnośnie zabudowy nawet się nie zająknął i kazał skontaktować się z " kimś kto buduje obudowy". Mnie po wyczerpującym finansowo remoncie hacjendy niestety nie stać na skorzystanie z usług takiej osoby dlatego chcę wykonać obudowę samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts