rajmundos 09.10.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Potrzebuje wyrównać swoją działke plus nawiezienie z kilka przyczep ziemi. Drodzy forumowicze możecie coś polecic w okolicach Zielonej Góry? Jak wogule do tego tematu podejść. Jakieś rady. Będe wdzięczny za wszelkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 09.10.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 rajmundos - jestem specjalistą od granitu i brukarstwa, ale nie mogę Ci udzielić informacji której szukasz, ponieważ trwają negocjacje z Redakcją Forum. Na razie Redakcja stwierdziła, że eksperci są potrzebni, ale żadnych konkretów nie przestawili, dlatego muszę się wstrzymać z konkretną odpowiedzią do czasu kiedy uznają, że wiedza ekspertów ma wartość i należy ją nagrodzić wizytówką eksperta. PozdrawiamIgor Blechert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 09.10.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 No to Rajmundos doczekał się odpowiedzi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 10.10.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Żeby mu nie nudziło się w tracie czekanie, proponuję żeby poczytał linka z mojej stopki. Redakcja zaczyna wykazywać pozytywne ruchy. My ich musimy tylko zachęcić do pozytywnych zmian. Może zaczniemy wznosicić okrzyki jak na meczu piłkarskim: Redakcja, Redakcja, Redakcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 10.10.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Z szacunku do ciężkiej pracy jaką wykonujemy z Igorem. Choć oddzielnie i w innych częściach kraju. Ja również powstrzymam się z odpowiedzią. Nie chcę być łamistrajkiem. Władze forum powinny wspierać osoby pomagające, a nie wykorzystywać ich wiedzę i nie tylko. W międzyczasie rajmundos możesz rozglądać się za transportem i materiałami, albo wykonawcą, który to wszystko posiada. Jak chcesz troszkę zaoszczędzić podjedź w okolice dużej budowy drogowej. Tam często mają nadmiar całkiem ładnej ziemi. Pozdrawiam i sorry za brak odpowiedzi. PS: Oby ktoś kiedyś nie musiał krzyczeć "Nic się nie stało!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonysmok 13.10.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Najprościej przejedź się po większych budowach w okolicy, które są na etapie wykopów i pogadaj z kierownikami. To najtańsza opcja. Dlaczego? Bo wywiezienie ziemi z wykopów jest już ujęte w kosztorysach budowy, a pracownicy też chcą zarobić. Więc jak wożą na Twoje, to dostają kasę drugi raz. Tym sposobem udało mi się pozyskać 120 kubików humusu z pola uprawnego za 1000 pln. Gdybym w moich okolicach chciał kupić taką ilość w normalny sposób, zapłaciłbym z transportem ponad 6000pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 13.10.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Zielonysmoku - fajnie, że się wypowiadasz, ale czytaj także posty starszych kolegów z forum. Gdybyś przeczytał nasze posty zrozumiałbyś, że cała Twoja wypowiedź jest bezwartościowa dla Redakcji Forum. Jesteś tylko słupem reklamowym bez żadnych praw. A my walczymy o prawa dla forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 14.10.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 To jeszcze ja udzielę bezwartościowej porady. Skontaktuj się z urzędem gminy, starostwem itd czy gdzieś w Twojej okolicy nie prowadzą robót kanalizacyjnych. Tak jak pisano wcześniej - jeżdżąc po okolicy patrz za górkami ziemi, wykopami, budowami. Ja w ten sposób wwiozłem na działkę ok. 400 ton ziemi. Po części nawet za transport nie płaciłem, bo panowie się ucieszyli, że mają tak blisko wywóz. I koniecznie - nie rozkładaj tego na działce sam - bierz sprzęt. Nie wiem jak w Twoich okolicach, ale ja za godzinę kop-ładowarki płacę 80 zł i są to najlepiej wydane pieniądze na budowie. To co z oszczędności za pierwszym razem zajęło mi cały dzień w pełnym słońcu, "koparkowy" zrobił w kwadrans, może dwa. Jeśli swoją odpowiedzią pokrzyżowałem plany specjalistom, słusznie walczącym o swoje z Redakcją - przepraszam; nie było to moją intencją/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 14.10.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Kasia i Wojtek - my walczymy o prawa dla wszystkich forumowiczów. Oni nie tylko robią z nas darmowy słup ogłoszeniowy ale mogą Wam zabrać nicka. Np. mogą zabrać Kasię. Nie wygłupiam się. Ja dopiero odzyskałem nazwisko w nicku bo go zmasakrowali twierdząc, że to standardowa procedura. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego pożycia małżeńskiego:)Igor Blechert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonysmok 14.10.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 (edytowane) Zielonysmoku - fajnie, że się wypowiadasz, ale czytaj także posty starszych kolegów z forum. Gdybyś przeczytał nasze posty zrozumiałbyś, że cała Twoja wypowiedź jest bezwartościowa dla Redakcji Forum. Jesteś tylko słupem reklamowym bez żadnych praw. A my walczymy o prawa dla forumowiczów. Doskonale znam temat. Ale... co mnie obchodzi Wasz biznes? Skoro Wasza wiedza jest taka "cenna", to się nią nie dzielcie publicznie. A skoro już chcecie się dzielić (bo to forma autopromocji), to róbcie to pro publico bono a nie dla korzyści materialnych (tańsze reklamy). Forum z zasady jest miejscem wymiany informacji, a nie forum odpłatnych reklam. O ile potrafię zrozumieć Waszą postawę w zakresie niewypowiadania się, to już próby nakłonienia innych do niewypowiadania się to próba walki o Wasze interesy przy pomocy szantażu. Poza tym takie forum to prywatne medium i jego właściciel może ustalać zasady. Nie podoba się? Załóż z kolegami specjalistami swoje własne. Edytowane 14 Października 2013 przez Zielonysmok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 14.10.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 @ Zielonysmok tu chodzi o to, że władze form chcą ogromnych pieniędzy za dzielenie się tą wiedzą z innymi.Rozumiem, że reklama jest płatna i coś powinna kosztować "tych", którzy chcą się tutaj ogłaszać.Ale na 100% są to pieniądze niewspółmierne do korzyści. Idąc Twoim tokiem rozumowania "eksperci" powinni olać forum i odejść.Skończyłoby się to tym, że doradzali by laicy. Co doprowadziłoby do wielu problemów na budowach i zmarnowania kasy inwestorów.Odbiłoby się to echem w sieci i murator straciłby na wartość, w każdym tego słowa znaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 15.10.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Zielonysmoku - na forum non profit dzielenie się wiedzą jest w dobrym tonie, ale na Forum Muratora gdzie wyłącznie chodzi o kasę właścicielowi forum, to sprawy mają się zupełnie inaczej. Dlatego właśnie powstał "Ruch nieposłuszeństwa forumowego". My im po prostu mówimy w twarz, że są zbyt chciwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts