ROBINSON 09.05.2004 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 tak jak w temacie ile sie czeka na prad budowlany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 09.05.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 2 tygodnie na warunki i z tydzień zanim elektryk przygotuje wszystko i ZE podłączy do linii.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 09.05.2004 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 dzieki wielkie ya info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 09.05.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 U mnie było ciut dłużej bo firma (prywatna ) która robiła przyłącze zwodziła mnie troszeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 09.05.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 MEDYK, a skąd ty masz takie informacje. Jeżeli wszystko w ZE uda Ci się załatwic piorunem (razem z podpisaniem umowy) to w przypadku prostego przyłącza (budowa na zgłoszenie) min. czas to 1 miesiąc (2 tyg. w urzędzie - to dostaniesz jak Pani urzednik będzie miała dobry humor - i 2 tyg. na uprawomocnienie). W GZE czekasz około 1 roku (jak dobrze idzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 09.05.2004 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 MEDYK, a skąd ty masz takie informacje. Jeżeli wszystko w ZE uda Ci się załatwic piorunem (razem z podpisaniem umowy) to w przypadku prostego przyłącza (budowa na zgłoszenie) min. czas to 1 miesiąc (2 tyg. w urzędzie - to dostaniesz jak Pani urzednik będzie miała dobry humor - i 2 tyg. na uprawomocnienie). W GZE czekasz około 1 roku (jak dobrze idzie). Ja nie piszę o warunkach przyłącza które są potrzebne do pozwolenia, tylko o warunkach do przyłącza budowlanego, a to są dwie inne rzeczy. A wiem to bo jestem w trakcie załatwiania, a pozwolenie mam już prawomocne od 4 maja. a jeśli chodzi o humor pani to wystarczyła miła rozmowa i te pierwsze warunki miałem w ciągu tygodnia, a te od przyłącza budowlanego mają w ciągu dwóch tygodni przyjść pocztą do domu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ROBINSON 09.05.2004 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 pytam o budowlany, bo o stałe przyłącze energetyczne mam juz podpisana umowe w tamtym roku, lecz data odbioru przyłacza to sierpień przyszłego roku. na stałe przyłącze np. w Jeziornej czeka sie 2 lata. mi zalezy na czasie wiec chcę do sierpinia budowlany, tylko nie wiem czy jest sens załatwiać jak trzeba będzie czekac np. pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 09.05.2004 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 MEDYK, a skąd ty masz takie informacje. Jeżeli wszystko w ZE uda Ci się załatwic piorunem (razem z podpisaniem umowy) to w przypadku prostego przyłącza (budowa na zgłoszenie) min. czas to 1 miesiąc (2 tyg. w urzędzie - to dostaniesz jak Pani urzednik będzie miała dobry humor - i 2 tyg. na uprawomocnienie). W GZE czekasz około 1 roku (jak dobrze idzie). Ja nie piszę o warunkach przyłącza które są potrzebne do pozwolenia, tylko o warunkach do przyłącza budowlanego, a to są dwie inne rzeczy. A wiem to bo jestem w trakcie załatwiania, a pozwolenie mam już prawomocne od 4 maja. a jeśli chodzi o humor pani to wystarczyła miła rozmowa i te pierwsze warunki miałem w ciągu tygodnia, a te od przyłącza budowlanego mają w ciągu dwóch tygodni przyjść pocztą do domu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 09.05.2004 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 W Pruszkowie czeka się 2 lata !! Już w zasadzie nie będę potrzebował budowlanego tylko zwykły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 10.05.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 jak chciałam zeby mi podłączyli prąd budowlany jesinią odesłali mnie na wiosne 2004, teraz terminy w łódzkim ZE są na wrzesien, poniewaz przyłącze budowlane wykona nam urzednik z ZE bede je miec za...tydzien!Panstwo w panstwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociak 10.05.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 W Pruszkowie czeka się 2 lata !! Już w zasadzie nie będę potrzebował budowlanego tylko zwykły. To pewnie zabrzmi śmiesznie ale w Wołominie jest tak samo, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 10.05.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 A po ca wam budowlane???? Przecież o wiele lepiej wziąść od razu docelowe, najwyżej później podnieść zamawianą MOC. W GZE pozowleń na prowizorkę wydaje się poniżej 5% ogólnej liczby WP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 10.05.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 A po ca wam budowlane???? Przecież o wiele lepiej wziąść od razu docelowe, najwyżej później podnieść zamawianą MOC. W GZE pozowleń na prowizorkę wydaje się poniżej 5% ogólnej liczby WP. A kto ci da docelowe jak nie masz jeszcze budynku, nie mówiąc o meldunku? No chyba że u was istnieją jakieś inne przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titowski 10.05.2004 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 ja 3 tygodnie w Lublinie i na każdym kroku miałem wrażenie, że piętrzą przeszkody bo chcą łapówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 11.05.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Ja mówię o papierach na przyłącz wraz z wykonaniem. Co innego taryfa którą płacisz!!! Za plac budowy płacisz w taryfie "R", a za normalny budynek to G (np. 11, 12, 21, 22).A tak na marginesie, to wystarczy, że masz postawiony budynek, i w jednym pomieszczeniu umieścisz okno, drzwi, 1 żarówkę, jedno gniazdko i ZE musi Ci odebrać taką instalację i zmienic taryfę z R na G!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prosze Was nie mylcie taryf za energię elektryczną z WP (przyłączami - prowizorka lub docelowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts