EWBUD 10.10.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam.Kto docieplał ostatnim czasem knaufem? jak z jakoscią? płyty proste? krzywe?Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 11.10.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Ocieplałam parę dni temu fundament eps100 hydro z knaufa, płyty z frezem. poszło bardzo szybko, płyty proste, dobrze dochodziły do siebie i do ściany, nie powstawały żadne szczeliny ale trafiały się też płyty trochę "uszczerbione" - nie mam doświadczenia z styro na tyle żeby wiedzieć czy to się zdarza w tego typu styropianach czy nie, dlatego o tym piszę. Cięcie styropianu - nożykiem "do sera" ( długi, cienki, koniecznie ostry i bez ząbków) poszło sprawnie, ale trochę siły trzeba było w to włożyć ( tzn. ja - może komuś silnemu by po poszło jak po maśle;) ) Styropian wybrałam po wielu bojach i analizach, dostałam na niego zadawalajacą ofertę cenową chociaż byłam już zdecydowana na Genderkę ( taki sam, hydro eps100) ale niestety wystapił problem z transportem i ostatecznie wzięłam Kanufa. Gdzieś potem czytałam ze proces produkcji płyt Knaufa jest technologicznie lepszy niż Genderki, co ma wpływ na jakość płyt ale się już na tym nie znam na tyle żeby sie tu wymądrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.10.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Otrzymałam wczoraj dostawę bezpośrednio z Knaufa, na podłogi. Styropian równiutki, bez najmniejszych nawet uszkodzeń, rozpakowałam 6 paczek aby zobaczyć w środku, bez zarzutu. Wszystkie listki sygnowane nazwą producenta a każde opakowane dokładnie opisane jego parametrami. Nie ważyłam, ale na pewno to zrobię. Witam. Kto docieplał ostatnim czasem knaufem? jak z jakoscią? płyty proste? krzywe? Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 18.10.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ocieplałem w sierpniu domek letniskowy najprostszym knaufem 10cm 0,042.Ekipa chwaliła że jeden z lepszych jaki widzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.10.2013 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 zapowiada się nieźle.....Ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 18.10.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 pewnie nasz zastrzelisz jakimś stwierdzeniem że knauf to straszne g... a ostatnio jeszcze się popsuło ja się nie załamię bo mieszkam w bloku ( czyli już powinienem być załamany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.10.2013 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Nie, nie Rozważam zmianę styro na Knaufa. Dotychczas wszystkie realizacje robiłem na termoorganice a, że trochę krzywe płyty się ostatnio pokazały, to rozglądam się za innym producentem. Ja na Knaufie zrobiłem jedną budowę chyba 3 lata temu i był b. ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.10.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 no to milo... smaruj zam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.10.2013 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 smaruj, smaruj.... jak juz k.... na ostatnią (chyba) budowę w tym roku przyjechał nieproszony styro z termoorganiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 18.10.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 w sumie to wstępnie był zamówiony - WSTĘPNIE.A miałem właśnie zmienić zamówienie na Knaufa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 19.10.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 e: ja jak mam wstępne ustalenia z klientem to dzwonię i potwierdzam, czy to nadal aktualne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 20.10.2013 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 e: ja jak mam wstępne ustalenia z klientem to dzwonię i potwierdzam, czy to nadal aktualne... Ale to termoorganika tak przysłała z zaskoczenia Mogłem nie odbierać, ale..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.10.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Ale to termoorganika tak przysłała z zaskoczenia Mogłem nie odbierać, ale..... yyyyyyyyyyy cos nie tak zrobilem? czy to mnie nie dotyczy? Piotrus... witamy wsrod szarakow bez PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia111 21.10.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 ktoś ma jeszcze jakies doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.10.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 yyyyyyyyyyy cos nie tak zrobilem? czy to mnie nie dotyczy? Piotrus... witamy wsrod szarakow bez PP Nie, nie Ty wysłałeś prawidłowo - w TO nie doczytali, że do potwierdzenia data . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts