mnowak355 10.10.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam Chciałbym zapytać czy jest możliwość w granicach administracyjnych miasta palić suche opadłe liście. Szukam w Google i raz piszą że można w innym wyniku że nie można. Wie ktoś coś pewnego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 10.10.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Reguluje to (różnie) Regulamin Porządkowy danego miasta (gminy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 10.10.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Właśnie pobrałem i nalazłem że: "nie można palić odpadów komunalnych na terenie nieruchomości za wyjątkiem odpadów roślinnych, jeśli pochodzą z roślin porażonych przez choroby i szkodniki". Jest tylko jedno ale kto ma stwierdzić że jakaś roślina jest porażona przez chorobę czy szkodnika skoro liście na jesień prawie wszystkich drzew wyglądają jakby była chore bo opadają. Jutro zadzwonię do UM i zapytam. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.10.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Nie dzwoń, nie prowokuj - jeno pal. Jak przyjdzie straż miejska (bo sąsiad zakapuje), powiedz, że Twoim zdaniem, spalone rośliny były porażone przez grzyb, podejrzewasz, że z rodziny Botrytis i nie chcesz aby się rozprzestrzenił na inne działki. Pamiętaj, że to na nich (straży) leży ciężar udowodnienia, że spalone rośliny nie były porażone. To nie Ty masz udowodnić, że były porażone, tylko oni, że nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 11.10.2013 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Dzięki. To ja byłem w sytuacji kiedy sąsiad zapalił mokre liście tak że nie było czym oddychać. Ale skoro można to jak tylko warunki wiatrowe pozwolą odpłacę pięknym za nadobne. Ten Botrytis to prawda czy kit?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 12.10.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Ten Botrytis to prawda czy kit? To autentyk -wyjątkowa mendowata zaraza, a ogień jest niezbędny przy tępieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 23.10.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Tylko po co to palić, jak to taki cenny surowiec jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 23.10.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Jak jest zarażony - to jest niebezpieczny a nie cenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 27.10.2013 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Tylko po co to palić, jak to taki cenny surowiec jest? Ja też tak myślę, niemniej jednak nie wiem co dokładnie można z nimi zrobić. Pozbierałem narazie 25 120litrowych worków z liściami i tak czekają na jakiś pomysł. Kompostownik mam pełny i liście już tam nie wejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 29.10.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Rozsypać jako ściółkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 30.10.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 w sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts