kori 10.10.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam, szukam rozwiazania. W domu będzie wentylacja mechaniczna.Zastanawiam się gdzie wyciągnąć rure od okapu.bezpośrednio za ściana kuchni mam kotłownie a w niej komin systemowy Schiedel (do pieca kondensacyjnego) plus wentylacja.Wentylacja przewidziana wiadomo do wyciągu z kotłowni.i tu pojawia się pytanie, czy mogę przebić się przez scianę i podłączyć rurę okapu do wenntylacji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 10.10.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam, szukam rozwiazania. W domu będzie wentylacja mechaniczna. Zastanawiam się gdzie wyciągnąć rure od okapu. bezpośrednio za ściana kuchni mam kotłownie a w niej komin systemowy Schiedel (do pieca kondensacyjnego) plus wentylacja. Wentylacja przewidziana wiadomo do wyciągu z kotłowni. i tu pojawia się pytanie, czy mogę przebić się przez scianę i podłączyć rurę okapu do wenntylacji?? witam nie wiem jaki rekuperator będziesz montować ale np. w rekuperatorach ONYX SKY 250, 400 i 800 istnieje możliwość podpięcia okapu do rekuperatora poprzez "specjalną" przepustnicę z siłownikiem do okapu nie można łączyć wentylacji z kotłowni z rurą do okapu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts