berdnard 26.12.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Cześć Bernard, OK. Mam 1 zestaw w testach, będzie dostępny po Nowym Roku. Napisz, jaki masz kocioł i jakie nastawy. Witam piec -SAM około 38kw podajnik burner-3 segmętowy przekładnia 1 obr/min - dmuchawek mam sporo i reduktor 2,2 obr/min w zapasie spalam około 35 kg groszku na dobe- za przesyłke zapłace-podgląd pracy pieca poniżej -warunek jest jeden NAPISZE SZCZERĄ PRAWDĘ - MOJE HOBBY zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 26.12.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 No cóż... nikt nie jest doskonały... Co racja to racja, mną zaczyna kiwać po pierwszym łyku. Także że Włodziu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 26.12.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 No cóż... młodzież teraz taka słaba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 13.01.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Cześć Bernard, OK. Mam 1 zestaw w testach, będzie dostępny po Nowym Roku. Napisz, jaki masz kocioł i jakie nastawy. Witam Włodka pid jak sie ma moja sprawa -testowanie COBRY zdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witkacy112 07.02.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Czemu nie można wejsc na forum Boleckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 07.02.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 A pewnie coś się rypsło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 08.02.2014 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Nie wiem jeszcze co, ale tu w sumie też jest dobre miejsce schadzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 08.02.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 No ale drugi dzień stoi? Reperować, reperować. Wiesz dobrze bolek że nie wszyscy koledzy z Twojego forum chcą się tutaj wypowiadać. A raczej - bardzo niewielu chce. Gdyby zdarzyło się im coś dobrego o sterowniku napisać - znów piekiełko będzie. A korzystając z okazji - ostatnio dodane funkcjonalności są bardzo OK. O ile korekcja czujników to pierdoła, chociaż fajna, to tło i dokarmianie palnika w pracy tła.są bardzo przydatne. Ja mam ciąg, że łeb przy wyczystce urywa. Dobrze dobrane tło i uzupełnianie stanu palnika w pracy tła pozwala ten ciąg wykorzystać. Nie mam już kłopotu z zapanowaniem nad ubywaniem opału z palnika przy pracy na małych mocach. Temp. podajnika stabilna, parę stopni powyżej temp. otoczenia. Palę teraz bardzo kaloryczną mieszanką - dwa ekogroszki plus antracyt. I nieźle to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toker 08.02.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Zapytam: spróbował może ktoś sterownik SPP w Sztokerze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 08.02.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Jak forum Boleckiego znów zacznie działać, zapisz się na listę chętnych do wypróbowanie sterownika. Pewnie będziesz pierwszy ze Sztokerem. Są koledzy z różnymi kotłami, ale Sztokera chyba jeszcze nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 08.02.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Czy w Sztokerze ktoś ma?, ktoś tam miał ale czy jest na forum to nie wiem. Pytaj może tu może u mnie. Kobra, widzisz... nic tylko sobie pogratulować i iść zająć sie czymś sensowniejszym od siedzenia przy piecu. BTW forum już śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 08.02.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 A czego sobie miałbym gratulować? Ja od 11 lat się zmagam z piecami na ekogroszek. Od 9 lat z własnym. Obsługiwałem stery Geco golaski z dwoma nastawami ( czas i przerwa podawania - bo reszta typu temp. załączenia pompy i parametry podtrzymania to są jednak pierdoły bez większego znaczenia, szczególnie w okresie zimowym ) - dobrze jak na dmuchawie była przesłona, jak nie to trzeba było dorabiać. I PID -y z kupą nastaw. Wiele widziałem, słyszałem wiele obietnic. O bezobsługowości, skuteczności, dostosowywaniu się do każdego opału, oszczędnościach, ciągłej pracy i kilku innych pierdołach. Pogratulować to Tobie mogę - Twój sprzęt jest prosty do bólu. I do bólu skuteczny. Nie dla miłośników wodotrysków - po prostu dla ludzi chcących w miarę prawidłowo spalać swój za ciężką kupiony kasę opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 08.02.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) Witam namówię kol B na trochę inne sterowanie w SPP coś w rodzaju BARDZIEJ MIARODAJNYM tzn wiem kiedy poda ile i jak długo będzie dmuchawka pedzić i z jaką siłą było by to trochę coś w rodzaju PID wiem jak ma to działać kwestia czasu- trza się dogadać od A DO Z jak dla mojego hobby było by to rozwiązanie SUPEROWE-nie tylko dla mnie a konkurencja CÓŻ NIECH SE IDZIE SWOJA DROGĄ jak są tacy uparci do swojego widzimisię było by to tak ala- mam pilot to mam pełną władzę Edytowane 8 Lutego 2014 przez berdnard korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 08.02.2014 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Bernard - ale ja wiem kiedy poda. Wiem ile poda, jak długo i z jaką siłą będzie dmuchał - w zależności od potrzebnej mocy ( znaczy - na ile małych dmuchów podzieli ustalony co do siły i czasu dmuch ). Resztę - czyli bieżące uzupełnianie paliwa - ustawiam parametrami tła. Jak równo ma pracować - ustawiam w menu PID. Zależy kiedy mniej spali - czy idąc po kresce czy z lekkim bujaniem. Ale to już kwestia instalacji i budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 09.02.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Witam jesteś taki pewny siebie? bo ja nie-poniżej 50% mocy jak dla mnie jest to zbyt ciężkie do opanowania a tzw kopniak mam wył mam inny sposób na niego i lepiej się sprawuje w zależności jaką granulacje węgla załaduje cóż czas na nauke i testy -puki jest jeszcze czas w tym sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.02.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Berdnard, pogadaj z kobrą, w tym temacie ma rację. Ja powiem co bym zmienił: - dodałbym tryb ręczny do rozpalania- dałbym opcje wyłączenia tego alarmu nieosiągnięcia temp. reszta mi odpowiada, trochę irytuje mnie kasowanie zasypu kosza, ale z tym można żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 09.02.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 J masz racje- jak zwykle ja twoją wiedze szanuje -ale ja też mam swoje widzimisie u mnie spp ma podpiety kopniak od knifu ecoala-kiedyś to chodziło z dwoma dmuchawkami-na dzień dzisiejszy potrzeba tylko jednej obojetnie jakiego typu-nawet ta z miśka teraz chodzi i dobrze sie to wszystko trzyma kupy aaa nie pochwaliłem sie jeszcze mam zrobione od paru dni powietrze wtórne -ALE BEZPOŚREDNIO NA GÓRE ŻARU W PALNIKU dosłownie ok 2 cm od jądra zobacze jak długo to wsio wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toker 09.02.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Czy można pooglądać ststystyki na ''ekotlownia.pl'' nie mając BET 'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 09.02.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Można - statystyki użytkowników mających BET -a i udostępniających profil. Na przykład moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toker 09.02.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Można - statystyki użytkowników mających BET -a i udostępniających profil. Na przykład moje. Dziekuję za błyskawiczną odpowiedź, ale nadal nie mogę... pewnie trzeba się jakoś zalogować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts