wuwok 13.04.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Wkleję fotkę po 1 noce , Słuchaj a gdybym podjechał z sterem uaktualnił byś go do najnowszej wersji?. I czekam teraz gdy się piec odstawił co pokaże ster:P Nadmienię ze nie czyszczę pedantycznie pieca,nie staram by był jak nówka Ważne jak sobie da rady w podtrzymaniu..właśnie kociołek przeszedł w podtrzymanie jedynie pompka cwu działa non stop Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 13.04.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 W najnowszej wersji nic sie nie zmienilo odnosnie spalania jedynie jakas kosmetyka odnosnie bramki BET i CWU. swoja droga ciekawe czy twoj ster widzi zalaczona pompe CO bo to wazne by ja widzial bo wtedy tez inaczej pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 13.04.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 podłączyć pompę CO pod Bolka? mam podłączoną pod miska i steruje pogodowo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 13.04.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Ale czy Spp widzi wlaczona pompe na niby chciazby.przewin glowny panel gdzie pokazuje zalaczenie podajnika i dmuchawy i czy pisze tam CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 13.04.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Nie widzi ..pokazuje -----CO------ tylko cos takiego..podlaczyc ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 13.04.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Masz dobrze z tą pompą, nie musisz podłączać pod SPP.Soft w SPP można zaktualizować, nie pamiętam co tam jest ale nie był u mnie chyba z rok. Do bramki w sumie niedługo strefy dojdą wiec też by można było. Jak chcesz możesz podjechać, byle byś wcześniej dał znać. A jak nie to napisz na PW gdzie mieszkasz może się uda podjechać. BETa byś podłączył...? Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez bolek_bolecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 13.04.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Jak widzi CO to ok a obok zapala sie DM i POD. Podepnij BETa bedzie podglad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 13.04.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Z netem wieczór się pobawię...narazie ciekaw jestem jak będzie wyglądał wymiennik po kilkugodzinnym podtrzymaniu Podpiąłem go do neta właśnie Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 13.04.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 No jestes faktycznie: ) Napisz tylko czy podpiales go na cieply piec czy ster widzial rozpalanie bo wtedy lepiej moim zdaniem sie stabilizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 13.04.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 na ciepły...luknij i radź jak zwiększyć efektywność palenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 13.04.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Co nagle to ....... niech dzisiaj smiga. Jutro mozesz zrobic eksperyment obnizyc temp na kotle np o 5 stopni niech spadnie zrobic reset stera i wrocic do obecnej zeby ster widzial to dochodzenie do temp. Ale to jutro na spokojnie. Zobaczysz jak pojdzie to dzisiaj a jak jutro i porownasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 13.04.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 OK,generalnie mnie interesuje na 1 miejscu ekonomika palenia [misiek się sprawdził] potem czystość wymiennika ,potrafiłem utrzymać przyzwoity poziom ale jak może być lepiej to czemu nie...A mam pytanko który czujnik do temperatury spalin w nim jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 13.04.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Nie wiem co tam za paczka poleciala i czy byl wogole. Generalnie jest podlaczany do bramki i sluzy jako monitoring tylko i wylacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 13.04.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Generalnie chyba taki jak w misku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 13.04.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Jako czujnik spalin w miśku jest bodajże PT100, w BET natomiast PT1000. Nie będą działać zamiennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 13.04.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Jako czujnik spalin w miśku jest bodajże PT100, w BET natomiast PT1000. Nie będą działać zamiennie. Tak w miśku jest PT100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 15.04.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 A wiec teraz krótkie streszczenie ,pali się dobrze..spalanie za dziś wyszło mi 7,4kg . Wynik jak na 240m2 po podłogach to niezły..[na innym sterze miałem około 10,5kg przy podobnych warunkach] wkleję zdjęcia poglądowe ..one więcej powiedzą niż moje słowa wymiennik ..palone od soboty,kiepskiej jakości miał popiół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 16.04.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) A wiec teraz krótkie streszczenie ,pali się dobrze..spalanie za dziś wyszło mi 7,4kg . Wynik jak na 240m2 po podłogach to niezły..[na innym sterze miałem około 10,5kg przy podobnych warunkach] wkleję zdjęcia poglądowe ..one więcej powiedzą niż moje słowa [ATTACH=CONFIG]254973[/ATTACH] wymiennik ..palone od soboty,kiepskiej jakości miał [ATTACH=CONFIG]254974[/ATTACH] popiół Ja mam w podajniku Jaret za 550pln/t,parametry ma takie jak czech poniżej 20kcal.Sporo popiołu,ale wygląda jak z papierosa. Wcześniej,z ecoalem nie miałem szans napalić takim opałem,wszystko szło w komin.Tutaj ,przy takim sposobie spalania,można sobie pozwolić na taki opał,tym bardziej że mój palnik taki własnie mało kaloryczny opał toleruje najbardziej.Teraz już wiesz co znaczy modulacja mocy nadmuchu i podawania. P.S.Wczoraj dodałem ogłoszenie na forum ES ,o sprzedaży ecoala. Dziś już już go nie ma.Eh,śmiechu warte... Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 16.04.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Jaret to ja kupiłem na zimę .Umiesz palić,wiesz o czym mówisz tylko czasami starasz się znaleźć kocioł idealny.Taki nie istnieje . Jeśli Bolecki zawita do mojej kotłowni to będzie tworzył mix z ecoalem.U mnie spaliny 70-75 stopni.Jak dobrze pójdzie Bolka podepnę pod Oep 25kw i po testuje.Co mi się podoba to kociołek nie stygnie ,ciągle krąży koło zadanej .Szkoda ze nie było okazji potestować go w okresie letnim..jak wyglada sprawa wymiennika gdy permanentnie stoi w podtrzymaniu. Generalnie na moja skromna wiedzę dobry ster.Lecz co dobre dla mnie nie koniecznie dobre dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 16.04.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Co mi się podoba to kociołek nie stygnie ,ciągle krąży koło zadanej .Szkoda ze nie było okazji potestować go w okresie letnim..jak Porozmawiaj z kobra64,palił całe lato jakimś cienkim miałem.Pisał ,że szedł w pracy ciągłej,może kilka razy się odstawił. A moim zdaniem,to nie jest jeszcze taki sterownik jaki bym chciał,ale chyba najlepszy jaki widziałem w akcji. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts