karoka65 17.04.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Tam były od zawsze, nikt ceny nie podnosił za strefy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 17.04.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Nie dawno pisałeś że to tylko zbędne wodotryski ale widać że w jednym wodotryski a w drugim nowości, jakoś tak mało wiarygodne podejście. Bo ze sterownikami, kotłami i sposobem palenia na tym forum jest jak z "RACJĄ" w tym filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 17.04.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Trzymam za słowo Jesienią pewnie też wezmę na mały test. Bolecki obiecał pomóc w ogarnięciu tematu & wyciągnięciu wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 17.04.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Widzisz ,ja wziąłem na testy i pewnie go kupie ..Oczywiście jeśli do końca testów będzie się tak spisywał jak teraz.. Miałem chrapkę na coale2 ,lecz cena bruliego jest wysoka to nie dam więcej za sterownik niż rocznie wydaje na węgiel.Bolecki jest pomocny . Kolejna sprawa musi być w miarę pewny swojego skoro posyła go na rożne palniki,rożne instalacje. Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 17.04.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie chcę się czepiać ale 3-4 st. to duża granica błędu. . Masz na myśli to że o taką wartość można (i zazwyczaj trzeba) korygować wskazania z czujnika zewnętrznego/wewnętrznego? Tam jest KTY i takie rozrzuty mają nawet między różnymi seriami produkcyjnymi. Przy samym sterze są cyfrowe czujniki które w zasadzie podają wartość do wyświetlenia(a i też bywa że odbiegają od normy). Korekcja to nic "nienormalnego". Za update nic nie kasuje. Na razie wiąże się to tylko z podpięciem do kompa. Oficjalnie trzeba sobie zorganizować transport w dwie strony, ale często jest tak że z powrotem idzie z mojej kieszeni. Nie dawno pisałeś że to tylko zbędne wodotryski ale widać że w jednym wodotryski a w drugim nowości, jakoś tak mało wiarygodne podejście. Zwróć uwagę że taki wodotrysk który się POJAWIŁnie obciąża twojego budżetu. Nie musisz się zastanawiać czy opłaca się go brać. Tam były od zawsze, nikt ceny nie podnosił za strefy. Może była wkalkulowana w cene stera?. Karoka, dla mnie ster to ster- ma w niezbędnym stopniu ogarnąć powierzony mu temat. Wszystko co jest dodatkowo jest wodotryskiem. Koniec i kropka. Jeśli jeden, drugi trzeci mówi że przydało bu mi się to lub to to dlaczego mu tego nie dać. Ty jesteś głuchy na takie sugestie/prośby? Co w robisz w takim przypadku. Gość jest szczęśliwy bo ma to co chciał, a ty dostajesz +10 do znajcie łaskę pana. Z drugiej strony, po kiego wała na siłę uszczęśliwiać wszystkich? (gdzie na siłę odbierz jako "za ich kasiorę") Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez bolek_bolecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 17.04.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Widzisz ,ja wziąłem na testy i pewnie go kupie ..Oczywiście jeśli do końca testów będzie się tak spisywał jak teraz.. Miałem chrapkę na coale2 ,lecz cena bruliego jest wysoka to nie dam więcej za sterownik niż rocznie wydaje na węgiel. Ja teraz nie biorę bo interesuje mnie sterowanie głównie zimą. Latem to i ST37 daje radę bez najmniejszych problemów. Z tego co czytam to co dla innych jest zaletą dla mnie może być wadą. Mam na myśli pracę ciągłą (praca dmuchawy i podajnika). Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić w głownie w kontekście ciągłego hałasu... Poza tym biorąc pod uwagę funkcje & wsparcie to cena wydaje się atrakcyjna w tym segmencie. Opcja bezpłatnego testu też jest bardzo fajnym gestem ze strony producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 17.04.2014 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Masz na myśli to że o taką wartość można (i zazwyczaj trzeba) korygować wskazania z czujnika zewnętrznego/wewnętrznego? Tam jest KTY i takie rozrzuty mają nawet między różnymi seriami produkcyjnymi. Przy samym sterze są cyfrowe czujniki które w zasadzie podają wartość do wyświetlenia(a i też bywa że odbiegają od normy). Korekcja to nic "nienormalnego". Nie, miałem na myśli że temperatury sobie skaczą, a rozrzut jest dość duży. Zerknij na ten link: https://ekotlownia.pl/sterownik/66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 17.04.2014 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Bo są za słabo uśrednianie- do ogranięcia... Zobacz też jak skacze np CWU lub podajnik który nie jest z przecinkiem, a zobacz na temperaturę pieca który przecinek ma. Tak czy siak, byk i tyle. Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez bolek_bolecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Karoka, dla mnie ster to ster- ma w niezbędnym stopniu ogarnąć powierzony mu temat. Wszystko co jest dodatkowo jest wodotryskiem. Koniec i kropka. Jeśli jeden, drugi trzeci mówi że przydało bu mi się to lub to to dlaczego mu tego nie dać. Ty jesteś głuchy na takie sugestie/prośby? Co w robisz w takim przypadku. Gość jest szczęśliwy bo ma to co chciał, a ty dostajesz +10 do znajcie łaskę pana. Z drugiej strony, po kiego wała na siłę uszczęśliwiać wszystkich? (gdzie na siłę odbierz jako "za ich kasiorę") Tak tylko dlaczego tydzień czy dwa temu pisze się o wodotryskach a teraz jest się zachwyconym że właśnie się pojawiły ? jakoś nie po chrześcijańsku Nie rób się aż takim samarytaninem, tam były i są kto chce korzystać to korzysta a kto ich nie potrzebuje nie korzysta ale gdyby mu się coś odmieniło to ma to pod ręką. Nigdy nie pamiętam żeby za coś kasę doliczali, strefy były i są a wiesz ile kosztują, trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 17.04.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Ja teraz nie biorę bo interesuje mnie sterowanie głównie zimą. Latem to i ST37 daje radę bez najmniejszych problemów. Z tego co czytam to co dla innych jest zaletą dla mnie może być wadą. Mam na myśli pracę ciągłą (praca dmuchawy i podajnika). Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić w głownie w kontekście ciągłego hałasu... Poza tym biorąc pod uwagę funkcje & wsparcie to cena wydaje się atrakcyjna w tym segmencie. Opcja bezpłatnego testu też jest bardzo fajnym gestem ze strony producenta. Nie tyle gestu,promuje się chłopina umiejętnie.Na razie z tego co widzę na forum Boleckiego około 70% testujących kupuje ten sterownik po testach lub w trakcie.O czymś to świadczy,a zaznaczyć potrzeba ze paru userów miało ten sterownik którzy umieją palić.Nawet tacy laicy jak ja widza różnicę,zwłaszcza jeśli jest wyrażana w kilogramach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 17.04.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Karoka rozumiem że z tym zachwytem to do mnie pijesz. No to tak odpowiedziałem Bobassowi, kiedy napisał że parę bajerów by się przydało - na przykład i programatory i dodatkowe pompy Programatory już się robią - wczoraj aktualizowałem ster i BET -a do wersji ze sterowaniem pokojowym, obniżeniem temperatury kotła w wybranych godzinach i strefami CWU. Za parę dni ma banglać - kwestia zmian na ekotlownia.pl. Trzeba Bolka dopingować, żeby się to dało jeszcze zanim się na dobre ociepli wypróbować. Pompy to zapewne też kwestia czasu - jak się Bolka pomolestuje to zrobi. Ja już molestować nie zamierzam - mnie jedna starcza i gniazdo pompy CWU mam i tak w sterze wolne. Pokaż, gdzie ten zachwyt. Po mojemu - zwyczajnie poinformowałem, że programatory już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 17.04.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Bo są za słabo uśrednianie- do ogranięcia... Zobacz też jak skacze np CWU lub podajnik który nie jest z przecinkiem, a zobacz na temperaturę pieca który przecinek ma. Tak czy siak, byk i tyle. No właśnie patrzyłem na wszystkie i tylko te tak dziwnie skaczą. Już sobie pomyślałem że kolega Novy ma czujniki wyeksponowane na słoneczko Ale nawet ono tak szybko nie chowa się za chmurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 17.04.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) To jest tak że zapisuje pomiar bodajże co 10 minut a przez ten czas temperatura może się nieco zmienić. Co z tego że zmienia się powoli, ważne że na takim odcinku czasu zmieniła się o te kilka stopni i to zostanie uchwycone. Karoka,prowokujesz, Nie tyle gestu,promuje się chłopina umiejętnie. No raczej nie, z marketingów to jestem cienki bolec i tego typu działań nie planuje co w dzisiejszych czasach mogło by się okazać samobójstwem. To że ster się wybił to jest raczej skutek uboczny tych testów i tego że faktycznie jest OK(?), a pojawiły się dlatego że coraz więcej osób chciało się pobawić/sprawdzić czy im pomoże nie inwestując kasy w kolejny ster który będzie bagnem. Nie mam też ochoty rysować pieron wie jakich obrazów że będzie tak albo tak i potem się chować po kątach. W zasadzie każdy może zwrócić zakupiony towar, niby nie może nosić śladów używania, ale stawiając ster na stole nie da się sprawdzić czy jest zgodny z opisem. Tak więc wyjście z testami za friko było najlepszym rozwiązaniem. Teraz tylko poczekać aż reszta podłapie. Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez bolek_bolecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 17.04.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Wracając do tematu,dziś spalanie pokazało mi 8,5kg miału.Jestem rozczarowany..liczyłem w duchu na 5kg a tak poważnie mówiąc wynik niezły .Dziś ciąg dalszy prac nad instalacja reku ,wietrzenie itd..myślę ze około 7-8kg realny wynik przy domku normalnie użytkowanym bez wietrzenia itd.Mówię o domku dobrze ocieplonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 17.04.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 A nie jest to tak że po prostu akumulacja twojego budynku zaczyna się kończyć? Nadejście zimna nie odczujesz od razu tylko po jakimś czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.04.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 To jest tak że zapisuje pomiar bodajże co 10 minut a przez ten czas temperatura może się nieco zmienić. Co z tego że zmienia się powoli, ważne że na takim odcinku czasu zmieniła się o te kilka stopni i to zostanie uchwycone. Karoka,prowokujesz, No raczej nie, z marketingów to jestem cienki bolec i tego typu działań nie planuje co w dzisiejszych czasach mogło by się okazać samobójstwem. To że ster się wybił to jest raczej skutek uboczny tych testów i tego że faktycznie jest OK(?), a pojawiły się dlatego że coraz więcej osób chciało się pobawić/sprawdzić czy im pomoże nie inwestując kasy w kolejny ster który będzie bagnem. Nie mam też ochoty rysować pieron wie jakich obrazów że będzie tak albo tak i potem się chować po kątach. W zasadzie każdy może zwrócić zakupiony towar, niby nie może nosić śladów używania, ale stawiając ster na stole nie da się sprawdzić czy jest zgodny z opisem. Tak więc wyjście z testami za friko było najlepszym rozwiązaniem. Teraz tylko poczekać aż reszta podłapie. Czyli delikatna darmowa reklama w szerokim gronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 17.04.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Czyli delikatna darmowa reklama w szerokim gronie. Aż reszta podłapie ideę darmowych delikatnych testów oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 17.04.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Myślę ze nie..powód taki ze popatrz jaki spadek miałem temperatury dziś na piecu.A nikt nie brał kąpieli wtedy ...Okna ,dalsza praca nad rekuperatorem..choć na innym sterze i tak miałem gorsze wyniki Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 17.04.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Czyli delikatna darmowa reklama w szerokim gronie. Kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem.....Ta reklama jeśli takowa jest to choć w swoim temacie.A nie w każdym i wszędzie.Mam wrażenie może i mylne ale ten watek ci chyba przeszkadza .Może rabarbary będziecie wysyłać na testy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 17.04.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem.....Ta reklama jeśli takowa jest to choć w swoim temacie.A nie w każdym i wszędzie.Mam wrażenie może i mylne ale ten watek ci chyba przeszkadza .Może rabarbary będziecie wysyłać na testy? jednym z powodów upadku (merytorycznego) tego forum jest właśnie to, że sprzedawcy zrobili sobie tutaj poligon do naparzanki między sobą. Abstrahując od tego, że forum nie powinno być miejscem do łapania klientów - no ale jeżeli już tak jest to i tak klient jest na n-tym miejscu. Najpierw trzeba pokazać, że moje jest mojsze. No i próbują na każdym kroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts