wuwok 24.05.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 (edytowane) wuwok jak liczyłeś, to w rok Ci się zakup zwróci a przecież nadal korzystasz z coali pod względem obsługi pomp czy instalacji. Zatem z bajerów jak ktoś chce, to nie musi rezygnować. Do jesieni dużo czasu, jak pawko będzie chciał,to na jesień może zapisać się na test i sprawdzić. Do jesieni z drugiej strony mogą się pojawić poprawki w miśku i być może nic nie będzie trzeba kombinować Sam jestem zdania,że jak coś dobrze pyka, to lepsze jest wrogiem dobrego. Tak mi wyszło.Po roku ma się mi odrobić ster. Mowie oczywiście o różnicach w spalaniu które były na mojej instalacji,domu. Każdy inaczej liczy. U mnie sprawdziło się co Verb,Novy twierdzili...im kociołek mniej buja tym mniej pali.Teraz mam generalnie kreskę .Spalanie śmieszne..ciekawe czy Bolec tak go zaprojektował ze zacznie eko mi produkować .Ja jeszcze zadbałem o ciepłą kotłownie ..powiedzmy ze mam tam teraz mini saunę. Teraz kolejny cel,popiołek jak z papierosa na jarecie.Czesciowo widzę dużą poprawe popiołu,lecz jeszcze to nie to. Edytowane 24 Maja 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 24.05.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Wuwok kociołek jest.... jak opatentuję to pokażę, na produkcję mnie nie stać ale zawsze pomysł można sprzedać. Dobrze kombinujesz z ciepłem w kotłowni. U mnie też mała sauna była zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 24.05.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Wuwok kociołek jest.... jak opatentuję to pokażę, na produkcję mnie nie stać ale zawsze pomysł można sprzedać. Dobrze kombinujesz z ciepłem w kotłowni. U mnie też mała sauna była zawsze. Miałeś produkcją się zająć, domyślam się że nie wyszło. Testowałeś, będziesz testował jakiś inny sterownik oprócz miśka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 25.05.2014 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Ten co mam jest dobry a na testy innych nie mam teraz czasu?Co do kociołka to wyszło ,jeszcze mała modyfikacja i można by powiedzieć "wio" z tym,że na rozruch trzeba kupę kasy. Edytowane 25 Maja 2014 przez minertu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.05.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Ten co mam jest dobry a na testy innych nie mam teraz czasu? Co do kociołka to wyszło ,jeszcze mała modyfikacja i można by powiedzieć "wio" z tym,że na rozruch trzeba kupę kasy.Czyszczenie w białej koszuli? Ile drzwiczek zrobiłeś? Jak bez rusztu to pewnie 2 Odpopielanie pewnie też masz bo miałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Czyszczenie w białej koszuli? Ile drzwiczek zrobiłeś? Jak bez rusztu to pewnie 2 Odpopielanie pewnie też masz bo miałeś Zibi....nie mogłem się powstrzymać Z radością muszę napisać ze nie chce ale muszę donieść na ciebie/kliknąć trójkącik ,piszesz nie w swoim temacie:) ,nie na temat. Ty tak robisz...ale wiesz co?ja ci wybaczam . Aha żartuje i pisz gdzie chcesz i jak chcesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.05.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Zibi....nie mogłem się powstrzymać Z radością muszę napisać ze nie chce ale muszę donieść na ciebie/kliknąć trójkącik ,piszesz nie w swoim temacie:) ,nie na temat. Ty tak robisz...ale wiesz co?ja ci wybaczam . Aha żartuje i pisz gdzie chcesz i jak chcesz .Też się nie mogłem powstrzymać Czytam ten wątek od początku, codziennie bo jestem człowiekiem ciekawym innych rozwiązań niż te co mam i znam a chcę pogłębiać swoją wiedzę. Jak ktoś wcześniej napisał do kogoś tam " takiego nie masz to nie powinieneś pisać" (w skrócie tak to wyglądało) to mogą tu pisać tylko osoby które mają? Żadnych pytań od innych forumowiczów którzy nie posiadają? Miałem wiele razy chęć się dopisać ale ze względu właśnie na ciebie tego nie robiłem. Jednak ostatnio tak wiele postów nie na temat się pojawiało że wreszcie się skusiłem. Przewidywałem taką reakcję i właśnie z twojej strony, choć nie tylko Twoje wpisy na wątku o moim kotle też podobnie mam traktować bo go nie masz ? Też żartowałem Pozdrawiam i czytam dalej a jak może jak sobie kupię to będę pytał dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Ale po co ci ster inny?Jeśli jesteś zadowolony w 100% z tego co masz [chyba ze jednak coś dolega twojemu kociołkowi szukasz ratunku dla poprawnego spalania węgla ]. Na razie nie mam zamiaru zmieniać kociołka ,lecz jeśli by nagle to mam 2 typy swoje .nadmienię tylko ze każdy inny kolor tylko nie zielony . A serio mi nie przeszkadza że ktoś pisze w rożnych tematach,ale uważam ze powinno się pozwolić innym na to samo.A nie zgłaszać do moderatorów.Są równi i równiejsi? Czemu ty możesz a inni nie? Jak napisałem "DONIOSŁEŚ" do moderatorów.Uważasz że mam tak samo postąpić? Kiedyś napisałeś ze jesteśmy inni,i na pewno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.05.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Ale po co ci ster inny?Jeśli jesteś zadowolony w 100% z tego co masz [chyba ze jednak coś dolega twojemu kociołkowi szukasz ratunku dla poprawnego spalania węgla ]. Na razie nie mam zamiaru zmieniać kociołka ,lecz jeśli by nagle to mam 2 typy swoje .nadmienię tylko ze każdy inny kolor tylko nie zielony . A serio mi nie przeszkadza że ktoś pisze w rożnych tematach,ale uważam ze powinno się pozwolić innym na to samo.A nie zgłaszać do moderatorów.Są równi i równiejsi? Czemu ty możesz a inni nie? Jak napisałem "DONIOSŁEŚ" do moderatorów.Uważasz że mam tak samo postąpić? Kiedyś napisałeś ze jesteśmy inni,i na pewno:)Jeżeli będziesz mnie obrażał, kłamał lub oczerniał tak będę robił. Masz rację jestem inny, nie kłamię, nie obrażam, nie oczerniam i tego samego oczekuję od innych. Dla mnie nie jest ważne kto na czym jeździ, ważne jest jak jeździ i czy to by było dla mnie tańsze i wygodniejsze. Chyba po to tutaj wszyscy jesteśmy jako użytkownicy ? Nie odpowiadaj, ja skończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Tak ,ja jestem na pewno tylko użytkownikiem.Stąd modyfikacje,usprawnienia a nawet zmiana stera. Tu podgląd na działanie SPP z poziomu Miska https://device.esterownik.pl/device/2503/ . Popatrz jak potrafi SPP prowadzić złe ogniwo . Jak wiemy taka praca oznacza najniższe spalanie, A teraz ostatnio jak cię oczerniłem??napisałem tylko w temacie Rbr na temat spalania,dokładnie chodziło o to ze na polu zimno.Temperatury około 5 stopni na plusie a chłop miał 2 kg spalanie,w domu 24 stopnie itd... Kiedyś dużo w temacie Oep pisałeś teraz znów w temacie SPP..uważam to za .. Edytowane 25 Maja 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.05.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Nie po to wydaje się kasę na kocioł żeby go później go usprawniać, modyfikować i wydawać kasę na następny sterownik żeby nad nim panować. Wystarczy kupić taki żeby w nim palić bez tych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 (edytowane) Nie po to wydaje się kasę na kocioł żeby go później go usprawniać, modyfikować i wydawać kasę na następny sterownik żeby nad nim panować. Wystarczy kupić taki żeby w nim palić bez tych rzeczy Ale po wszelkich zabawach i tak mam taniej niż bym kupił RBR!!!!!!!!!!!!!!!! Niestety dla mnie każde 100zł ważne . Mało tego dzięki temu nauczyłem się palić ekonomicznie:) . I nie mam sadzy..... Co powiesz Karoka jako expert na wykresy moje ??mowa o tych z miśka Edytowane 25 Maja 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.05.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 A skąd to wiesz ?To tylko Twoja kolejna złośliwość, nic więcej wuwok.Stajesz się coraz bardziej niewiarygodny i stronniczy.Dlaczego ?Bo nie miałeś, nie używałeś a piszesz jakieś twierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.05.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 ... Kiedyś dużo w temacie Oep pisałeś teraz znów w temacie SPP..uważam to za ..Poczytaj jeszcze raz moje posty na tamtym wątku, zapomniałeś o czym są. Co do mojego pisania tutaj znowu coś mi wciskasz, nie do ciebie była odpowiedź i nie do ciebie pytania ale zaczepka z twojej strony musiała być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 A skąd to wiesz ? To tylko Twoja kolejna złośliwość, nic więcej wuwok. Stajesz się coraz bardziej niewiarygodny i stronniczy. Dlaczego ? Bo nie miałeś, nie używałeś a piszesz jakieś twierdzenia. Złośliwy?ty się wtrąciłeś w moją konwersacje z Zibim . Mam taniej bo zakup pieca+ sterownik wyszedł taniej niż bym kupił RBR. Sprzedam miśka to dopiero się odkuje .Przeróbek nie liczę bo wykonałem je sam. Panowie trolujecie..skomentujcie jako experci wykresy które są na miśku dzięki SPP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.05.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Wuwok ja Ci nie bronię ani nie zazdroszczę bo nie mam czego.Chcesz to modernizuj, ulepszaj, polepszaj.Zasmucę Cię pewnie ale 99,9% ludzi gdy płaci chce po prostu palić i mieć wszystko wiesz gdzie.Przecież mogłeś zrobić jak minertu, "zrób to sam"jak i kocioł tak i sterownik, skoro lubisz i masz na to czas, wyszłoby jeszcze trochę taniej, a może drożej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.05.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Złośliwy?ty się wtrąciłeś w moją konwersacje z Zibim . Mam taniej bo zakup pieca+ sterownik wyszedł taniej niż bym kupił RBR. Sprzedam miśka to dopiero się odkuje .Przeróbek nie liczę bo wykonałem je sam.Ja mam swojego RBR`a i bez przeróbek chodzi tak jak ja chcę, jestem zadowolony a że czytam co innego to wygląda tak samo jak bym się oglądał za innym samochodem który mi się podoba chociaż mój spełnia to co w min pokładam. Ja nie chcę już z tobą konwersacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Ja mam swojego RBR`a i bez przeróbek chodzi tak jak ja chcę, jestem zadowolony a że czytam co innego to wygląda tak samo jak bym się oglądał za innym samochodem który mi się podoba chociaż mój spełnia to co w min pokładam. Ja nie chcę już z tobą konwersacji. Nie zawsze mamy to co chcemy .Ciągle te porównania do samochodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Wuwok ja Ci nie bronię ani nie zazdroszczę bo nie mam czego. Chcesz to modernizuj, ulepszaj, polepszaj. Zasmucę Cię pewnie ale 99,9% ludzi gdy płaci chce po prostu palić i mieć wszystko wiesz gdzie. Przecież mogłeś zrobić jak minertu, "zrób to sam" jak i kocioł tak i sterownik, skoro lubisz i masz na to czas, wyszłoby jeszcze trochę taniej, a może drożej ? Ale widzisz u mnie tak było. Niestety natura okazała się silniejsza i ....chciałem poznać zasadę działania ,spalania,palenia .Chyba się mi udało.napisz co myślisz o wykresach z SPP.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.05.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Nie zawsze mamy to co chcemy .Ciągle te porównania do samochodów...Bo to najlepsze porównanie. Nie przerabiam a jeździ tak jak chcę Ale po wszelkich zabawach i tak mam taniej niż bym kupił RBR!!!!!!!!!!!!!!!! Niestety dla mnie każde 100zł ważne . Mało tego dzięki temu nauczyłem się palić ekonomicznie:) . I nie mam sadzy..... Co powiesz Karoka jako expert na wykresy moje ??mowa o tych z miśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts