wuwok 25.05.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Zastanawiam co was złości w tym temacie,Oep?Spp? czy ja .idźcie grupowe ustawiać .Nie może być jednego tematu bez was?mówicie o Arturo a tacy sami jesteście .On nagania na pompy a wy na rbry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.05.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 O wykresach napisałem tam gdzie znowu chciałeś potrolować.Nie zaczepiaj to i Ciebie nie będą, nawet na E-S za mną latasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 25.05.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Zastanawiam co was złości w tym temacie,Oep?Spp? czy ja .idźcie grupowe ustawiać .Nie może być jednego tematu bez was?mówicie o Arturo a tacy sami jesteście .On nagania na pompy a wy na rbry Policz moje posty w tych wymienionych tematach i swoje w temacie o RBR`ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 O wykresach napisałem tam gdzie znowu chciałeś potrolować. Nie zaczepiaj to i Ciebie nie będą, nawet na E-S za mną latasz. Spaliny-przewymiarowany piec,lub duża sprawność odbioru z spalin.. Tylko na temat spalin..ale jak wykresy ci się podobają? prowadzenie pieca? Ty gdy piszesz w temacie SPP nie mając zamiaru go kupować nie trolujesz?myślałem ze tez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Policz moje posty w tych wymienionych tematach i swoje w temacie o RBR`ach Wole liczyć zasypy ilościowe węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.05.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Ty gdy piszesz w temacie SPP nie mając zamiaru go kupować nie trolujesz?myślałem ze tez... No Ty chyba dzisiaj też nic na temat tu nie napisałeś poza kilkoma złosliwościami. A skąd wiesz że już go nie kupiłem ? Tam gdzie sie pojawiam to Ty jak wierny piesek jesteś przy mojej nogawce z taką różnicą że zaraz za nie szarpiesz zębami. A do reszty Ci odpisałem, czas pokaże. W sumie to Cię nawet rozumiem bo nawet nie masz do kogo gęby otworzyć i jako ostatniemu przyszło światło zgasić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 25.05.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Ooo drugi wierny piesek Arturek wpisz sobie w google "głośna praca podajnika" Producenci stosują przeważnie 3 przekładnie: Trastecno, Ewmar i Nord. O kotle wuwoka też wpisy znajdziesz choć stosują tylko Norda a ponoć najcichszy. W RBR od 5-ego maja też seryjnie idą Nordy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 25.05.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Masakra.Prośba do admina o posprzątanie i zwrócenie uwagi na te wycieczki o zwierzętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 25.05.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 wuwok wykresik ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janklos12 25.05.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 mnie też się podoba ale ja przy swoim kominie na takie spaliny bym się nie odważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 wuwok wykresik ładny Temu pisze ze w tej formie ecoal nie ma szansy do SPP.Im mniejsze wahania temperatury tym stabilniejsza praca kotła i mniejsze spalanie,mniej sadzy itd.Na Oep byłem w stanie mieć wymiennik przyzwoity ale takiego jak teraz nigdy.Paradoks taki ze mniej ustawiania mam w SPP niż Ecoalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 25.05.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 mnie też się podoba ale ja przy swoim kominie na takie spaliny bym się nie odważył Myślę zawirowacze wyjąć,komin systemowy.Pamiętajcie ze wy macie skoki..czyli podbicie wysokie a potem długo nic.Ja ciągle puszczam w komin 45 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 26.05.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 mnie też się podoba ale ja przy swoim kominie na takie spaliny bym się nie odważył Ja nie odważę się już na palenie typu Gwałtowne rozgrzewanie kotła i komina ,potem kilkuminutowe postoje,a latem godzinowe postoje Wiem jak wygląda mój wkład kominowy po prawie 4 latach takiej pracy,tak jak wiem jak wygląda kocioł po dłuższej pracy z niska temp.zadaną. Pomijam fakt tego co pokazał kolega na forum ES,emisji wszelkiego syfu z komina w czasie podtrzymania. Panowie,każdy ma co mu pasuje.Widać,że Ci którzy "żyją" ze sprzedaży ecoala ,są tu agresorami.Bo jak zatem nazwać taki stan rzeczy po przeczytaniu ostatnich postów,sielanką? A podtrzymanie drogi kolego, jest efektem ubocznym w spalaniu paliwa stałego.Zamierzone czy nie,wykorzystanie właściwości węgla ,jako sposóbu na niewygaśnięcie kotła w trybie lato..Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 26.05.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Myślę zawirowacze wyjąć,komin systemowy.. W jakim celu chcesz to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 26.05.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 (edytowane) Ja mam swojego RBR`a i bez przeróbek chodzi tak jak ja chcę, jestem zadowolony a że czytam co innego to wygląda tak samo jak bym się oglądał za innym samochodem który mi się podoba chociaż mój spełnia to co w min pokładam. Ja nie chcę już z tobą konwersacji Kurcze,nie mogę się oprzeć... Wpadasz na wątek o sterowniku w jakiego posiadaniu nie jesteś.Nie zadajesz pytań z nim związanych,podkreślasz czego jesteś użytkownikiem (czy kogoś to interesuje czy nie) ,jakieś pierdoły o samochodach ,a potem..bęc.Niczym Boguś Linda-nie chce mi się z wami gadać Edytowane 26 Maja 2014 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 26.05.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Jestem bardzo ciekawy jakby to na mojej instalacji pykało. Trochę mnie przeraża ustawianie tego stera, bo są jakies tła i inne prametry o których pojęcia zielonego nie mam. Na test raczej się zapiszę bliżej jesieni, jak będzie chłodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 26.05.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Jestem bardzo ciekawy jakby to na mojej instalacji pykało. Trochę mnie przeraża ustawianie tego stera, bo są jakies tła i inne prametry o których pojęcia zielonego nie mam. Na test raczej się zapiszę bliżej jesieni, jak będzie chłodniej. Idę o zakład,u Ciebie na fabrycznych będzie o niebo lepiej. Jak zamieszkasz,i "poczęstujesz" go praca ciągłą w Twojej instalacji ,odwdzięczy się stabilną pracą całego układu.Parametrem P dobierzesz jedynie "płynność" jego pracy,tak aby nie szarpał temp.CO.Być może,jest to jedyny ratunek przed tak gwałtownymi skokami zadanej.Wydaje się to logiczne,choć to tylko rozważania.Twoja wola co zrobisz.Ja bym próbował,jest kiepsko-może będzie lepiej.Jak nie "wyprostujesz" całej pracy układu,może będzie komfortowo-ale raczej nie oszczędnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 26.05.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 W jakim celu chcesz to zrobić? Niska temperatura spalin. Novy ,naszymi sterownikami sposobem palenia pokazujemy ze można fajnie kociołek prowadzić ,wykresy proste plus ekonomiczne spalanie węgla. Najbardziej bawią mnie teksty z typu naszemu kotłowi 42 stopnie nie groza .....[myślałem że choć stal generalnie rządzi się tymi samymi prawami,jednak nie ]Gwarancje wytrzyma a potem?? będzie że sam sobie winien bo niska temp CO była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.05.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Jestem bardzo ciekawy jakby to na mojej instalacji pykało. Trochę mnie przeraża ustawianie tego stera, bo są jakies tła i inne prametry o których pojęcia zielonego nie mam. Na test raczej się zapiszę bliżej jesieni, jak będzie chłodniej. Będzie jesień, będziesz miał ochotę- to sam zobaczysz Tło itd, to tylko nazwy, tak samo skomplikowane jak nazwy w miśku ilośc powtórzeń, korekcja nadmuchu... Kwestia zapoznania się, będziesz testował, to Ci zawsze ktoś podpowie, czy kobra, czy novy, czy wuwok, czy ja. Nie ma się czego bać. Były osoby, co testowały ten ster po skorpionie czy pumie oraz innych sterach i też nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.05.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Tylko Bolecki mógłby się postarać na jakąś lepszą obudową ,te wystające mu z tyłka kabelki,są widokiem mało atrakcyjnym Wiesz co, chyba nie skręciłeś obudowy... Sam tak miałem ze względu na brak weny i chęci dłuższy czas i dopiero ostatnio złożyłem jak się należy. Jak będę miał chwile po południu, to cyknę fotki, co powinieneś zrobić, aby Ci z tyłu kostki nie wystawały Uważam,że tutaj Bolek mógłby opis czy chociaż takie fotki pyknąć, bo nie każdy zajarzy, że tak to trzeba zrobić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts