Gość TwojPan 26.05.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Niska temperatura spalin. Novy ,naszymi sterownikami sposobem palenia pokazujemy ze można fajnie kociołek prowadzić ,wykresy proste plus ekonomiczne spalanie węgla. Najbardziej bawią mnie teksty z typu naszemu kotłowi 42 stopnie nie groza .....[myślałem że choć stal generalnie rządzi się tymi samymi prawami,jednak nie ]Gwarancje wytrzyma a potem?? będzie że sam sobie winien bo niska temp CO była. Jeśli zauważysz coś co cię zaniepokoi w kominie lub kotle-wtedy działaj zawirowywaczami. Mnie tu już nic nie bawi.Tak agresywny marketing tu uprawiany, nie jest śmieszny. I daleko mu do dobra dla potencjalnego nabywcy.Nie o to w nim chodzi. Swoją drogą,zastanawiam się,co na taki stan rzeczy firmy których produkty są przez taki sposób reklamowane.Nie wstyd im,że przedstawiciele imają się takich sposobów?Ja bym nie pozwolił jechać tak ochydnie po konkurencji i jej userach.No cóż ,Polska to taki "inny",kraj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 26.05.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Wiesz co, chyba nie skręciłeś obudowy... Sam tak miałem ze względu na brak weny i chęci dłuższy czas i dopiero ostatnio złożyłem jak się należy. Jak będę miał chwile po południu, to cyknę fotki, co powinieneś zrobić, aby Ci z tyłu kostki nie wystawały Uważam,że tutaj Bolek mógłby opis czy chociaż takie fotki pyknąć, bo nie każdy zajarzy, że tak to trzeba zrobić.... Ok.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 26.05.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Novy Jak nie dokręciłeś tylnej, metalowej obudowy, to wygląd jest taki: Teraz co robić: 1. Tak wygląda front, złap za ubudowę i pociągnij do siebie, to jest na zatrzask, łatwo schodzi ps. tak samo na zatrzask masz panel od bruli/ecoala, tyle,że tam deko więcej siły, aby ściągnąć front, ale jak ktoś ciekawy co tam jest... 2. Widok po ściągnięciu frontu będzie taki (oczywiście jak będziesz używał śrubokręta, to wyłącz z prądu!!!!!) Zaznaczone strzałkami na fotce, które śrubki-blachowkręty dokręcić do metalowej obudowy W kartoniku miałeś taki metalowy tył, pasuje idealnie... 3. Tak wygląda po skręceniu, nie chciało mi się starannie wszystkich przewodów wyprowadzić, ale widać o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 26.05.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Novy Jak nie dokręciłeś tylnej, metalowej obudowy, to wygląd jest taki: [ATTACH=CONFIG]262123[/ATTACH] Teraz co robić: 1. Tak wygląda front, złap za ubudowę i pociągnij do siebie, to jest na zatrzask, łatwo schodzi ps. tak samo na zatrzask masz panel od bruli/ecoala, tyle,że tam deko więcej siły, aby ściągnąć front, ale jak ktoś ciekawy co tam jest... [ATTACH=CONFIG]262124[/ATTACH] 2. Widok po ściągnięciu frontu będzie taki (oczywiście jak będziesz używał śrubokręta, to wyłącz z prądu!!!!!) [ATTACH=CONFIG]262125[/ATTACH] Zaznaczone strzałkami na fotce, które śrubki-blachowkręty dokręcić do metalowej obudowy W kartoniku miałeś taki metalowy tył, pasuje idealnie... 3. Tak wygląda po skręceniu, nie chciało mi się starannie wszystkich przewodów wyprowadzić, ale widać o co chodzi [ATTACH=CONFIG]262126[/ATTACH] Blacha z tylu jak widac dziewica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 26.05.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Novy... Jarecki,jasno i klarownie. Dziękuję,jak znajdę chwilkę to odzieję "zarazę". Kurcze,dziś miałem spory zjazd z CWU (może tego aż tak bardzo nie widać, bo powrót jest dogrzewany,ale poszedł prawie cały zbiornik 100l),jestem pod wrażeniem jak SPP "odrobił stratę".Spokojnie ,bez szarpania,krótkimi skokami (jak mawia się w armii )-przebijając o 0,2-0,3 deg.I ustabilizował się pięknie.Zaszalał jedynie spaliną,ale to wynik podniesienia mocy dmuchawy w trybie grzania tylko CWU,ma strasznie ciężki tyłek.Po takim ubytku CWU,mój poprzedni ster-po 2-3 ostatnich cyklach (na dojściu) przebijał o kilka stopni ponad zadaną,a tu miła niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 26.05.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Kurcze,nie mogę się oprzeć... Wpadasz na wątek o sterowniku w jakiego posiadaniu nie jesteś.Nie zadajesz pytań z nim związanych,podkreślasz czego jesteś użytkownikiem (czy kogoś to interesuje czy nie) ,jakieś pierdoły o samochodach ,a potem..bęc.Niczym Boguś Linda-nie chce mi się z wami gadać Nic do ciebie nie mam więc po co zaczepiasz? Nie zaczepiaj to nie będzie odpowiedzi. Odpisałem na wpis minertu i komuś się to nie spodobało. Cała dalsza dyskusja nie miała sensu z robieniem bagna więc prosiłem o skończenie dyskusji a nie żadne tam : nie chce mi się ... itd Jesteś pewny że nie mam lub nie chcę mieć? Zabronisz mi tu pisać? Ten temat tylko i wyłącznie dla użytkowników? A dla potencjalnych już nie? To że nie zadaję pytań nie znaczy że mnie to nie interesuje. Temat jest określony ale dostępny dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 27.05.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) A wiec spalanie osiągnąłem około 2kg doba.Wczoraj 2,2 kg i teraz pytam Boleckiego....CO JEST? zepsuł się?Myślałem że zacznę eko produkować .A na poważnie osiągnąłem widać granice możliwości spalania,duże zużycie wody ,cenie sobie komfort użytkowania nad oszczędzanie.[choć ma być tanio i wygodnie ] Parę osób tutaj zastanawia się czy łatwo ustawić sterownik.Tak,powiem że łatwiej nawet niż w ecoalu grupowe.[Tam zawsze oczko za mało lub za dużo] Ustawia się na początek dmuchawę,jej maksymalne obroty.Potem już z górki .Dawkę paliwa ,przerwę i patrzy .Dobrym pomocnym wskaźnikiem jest pokazywanie procentowo mocy z jaką działa SPP.U mnie się sprawdziło w zimniejsze dni gdy działał z około 50% mocy[czyli gdy pracuje na 70-80% mocy podaje mu się większą dawkę paliwa,gdy spadnie wskaźnik % do około 50% dopasowuje się przerwę miedzy podawaniem.]Z tłem też łatwo,ustawić by palnik nie wygasał powietrze i skorygować go tak by nie przesypywał a także dziury nie wypalał.Tło ustawia się dobrze w takim okresie jak teraz gdzie piecyk po prostu większość czasu działa na tle. Ten ster nawet przy początkowo kiepskim ustawieniu parametrów umie dobrze spalać węgiel,wiem z autopsji .Zresztą bardzo łatwo go ogarnąć,Czysty wymiennik mam bez problemu,z miśkiem już to nie było tak proste. Oczywiście mowie jak to wygląda w moim odczuciu,w moim piecu, paląc mój węgiel. Na ecoalu gdy zaglądałem do pieca to w celu dobrego spalanie węgla[ sadza ,lub spieki],teraz gdy zaglądam to w celu sprawdzenia czy popiołek jest odpowiedni . Edytowane 27 Maja 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 27.05.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Jak odczucia po zmianie na grawitację?Ciepłej wody nie brakuje?Nie odczuwasz dyskomfortu,czy czas dogrzania CWU jest wystarczający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 27.05.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) Kolego Wuwok Po wykresach widać jak wielkie masz zużycie ciepłej wody Jednego dnia o 20h, innego o 12h jeszcze innego też o 12, 23maja miałeś największe zużycie. Powiem więcej myj się w zimnej a nie w letniej wodzie to spalanie spadnie jeszcze bardziej do 0,5kg/24h Troszeczkę koloryzujesz a ile osób korzysta z Cwu? Edytowane 27 Maja 2014 przez darase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 27.05.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Kolego Wuwok Po wykresach widać jak wielkie masz zużycie ciepłej wody Jednego dnia o 20h innego o 12h jeszcze innego też o 12,chyba 22maja miałeś większe zużycie. Powiem więcej myj się w zimnej a nie w letniej wodzie to spalanie spadnie jeszcze bardziej do 0,5kg/24h Troszeczkę koloryzujesz a ile osób korzysta z Cwu? Wuwok,podlinkuj do strony ze sterem jakąś stronę firmową,statystyka odwiedzin sprawi ,że zarobisz im pozycjonowanie na top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 27.05.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 TwojPanie ale nie mój, podgląd mam w telefonie w aplikacji mobilnej to możesz sobie linkować do woli Jeżeli odbiór wody masz raz dziennie to grawitacja spokojnie Ci nagrzeje Żeby lepiej grawitacja pracowała należy podnieść zadaną CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 27.05.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Jeżeli odbiór wody masz raz dziennie to grawitacja spokojnie Ci nagrzeje Żeby lepiej grawitacja pracowała należy podnieść zadaną CO. Ale was boli ten ster.Gotowi nawet na to ,aby wmówić jego userom,że się zbyt rzadko myją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 27.05.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Miły Panie czemu zaraz węszysz podstęp Jestem skłonny kupić Spp i nie musi spalać 2kg/24h Umiesz liczyć, miałeś fizykę to oblicz ile wody ogrzejemy 2kg super kalorycznego(28MJ/kg) węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 27.05.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) Aaaa, i nic mnie nie boli. Jak widzisz ja nie zmieniam co chwilę swojego nick'u Sprzedałeś eCoala? Bo komentarz to miałeś nieciekawy Edytowane 27 Maja 2014 przez darase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 27.05.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Aaaa, i nic mnie nie boli. Jak widzisz ja nie zmieniam co chwilę swojego nick'u Sprzedałeś eCoala? Bo komentarz to miałeś nie ciekawy Czy sprzedałem ,czy nie-nie twoja sprawa.Komentarze na alledrogo ,są dla Ciebie wyznacznikiem kto i jakim jest człowiekiem? Miałem kiedyś tą nieprzyjemność czytania twoich fantazyjnych postów na forum ES,jak widzę dalej "tłuczesz posty" z emotikonami w nadmiarze i nie na temat..Ale jak lubisz. Zmiana nicku jest dozwolona,podpisuję się nadal z imienia i każdy wie z kim rozmawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 27.05.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Zaczepiłeś mnie pierwszy chociaż do Ciebie nie napisałem. To też nie Twoja sprawa. Podpisujesz się Bolecki?? Nie czytaj i nie cytuj. Fizykę miałeś, już policzyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 27.05.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Zbigmaz napisał: " Nic do ciebie nie mam więc po co zaczepiasz? Nie zaczepiaj to nie będzie odpowiedzi. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 27.05.2014 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Fizykę miałeś, już policzyłeś? Zmartwię cię,nie miałem.Miałem za to filozofię i język polski.I jedno i drugie pozwala mi dobrze poznać, kto siedzi po drugiej stronie klawiatury. Lecę na fizykę.Bez odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.05.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) Jako pomoc bo kobra też miał ostatnio z tym problem:Ilość energii potrzebną do ogrzania 1 m3 wody o 50 ºC obliczamy ze wzoru: Q = V *ρ*c*Δt V - objętość podgrzewanej wody = 1m3ρ – gęstość wody = 993,74 kg/m3c – ciepło właściwe wody = 4189 J/kg KΔt – różnica temperatur = 50 ºC = 50 K Edytowane 27 Maja 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 27.05.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Kolego Wuwok Po wykresach widać jak wielkie masz zużycie ciepłej wody Jednego dnia o 20h, innego o 12h jeszcze innego też o 12, 23maja miałeś największe zużycie. Powiem więcej myj się w zimnej a nie w letniej wodzie to spalanie spadnie jeszcze bardziej do 0,5kg/24h Troszeczkę koloryzujesz a ile osób korzysta z Cwu? Hmm, 4 dorósłe osoby. Mam w różnych porach zużycie ponieważ wynika to z zawodowego trybu życia. Różne godziny pracy, do tego zazwyczaj teraz używany prysznic. Gdy do CWU używałem pompki to rozbiory wody były bardziej widoczne. Na grawitacji jakby tej cieplej wody było więcej. Mając zmywarkę gary w niej myjemy wiec tu ciepła woda nie jest zużywana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts