karoka65 04.06.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Bo cudów kolego wuwok niema, jak chcemy grzać to musimy spalić.Ty jeszcze naprawdę nie wiesz ile spalisz, Twój dom nabiera dopiero ciepła i te zachwyty nie wiesz naprawdę czym są spowodowane a ja Ci powiem że za rok jeszcze spalanie Ci spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 06.06.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 To że wygrzewa budynek to jedno. To że nagle z dnia na dzień spadło o ileś tam % to drugie. Nie jest to zasługą wygrzewania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 To że wygrzewa budynek to jedno. To że nagle z dnia na dzień spadło o ileś tam % to drugie. Nie jest to zasługą wygrzewania...A może (lub i też) zmiana opału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 06.06.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 A może (lub i też) zmiana opału? Jeśli mówicie o mnie to testowałem go na tym samym opale. A kysz Zibi Spamujesz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.06.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Bo cudów kolego wuwok niema, jak chcemy grzać to musimy spalić. Ty jeszcze naprawdę nie wiesz ile spalisz, Twój dom nabiera dopiero ciepła i te zachwyty nie wiesz naprawdę czym są spowodowane a ja Ci powiem że za rok jeszcze spalanie Ci spadnie. Ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jeśli mówicie o mnie to testowałem go na tym samym opale. A kysz Zibi Spamujesz.....Tylko pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jeśli mówicie o mnie to testowałem go na tym samym opale. Przypomina mi to sytuację z kolegą djhiq. Jak w dwa dni udało mi się zmniejszyć mu spalanie (mała korekta ustawień)-to też komentarz był taki ,że zrobiło się ...cieplej na zewnątrz.Pewnie,jedni przez całą zimę próbowali,a tu wpadł forumowy "zrzęda" co się na niczym nie zna i dął radę Szkoda gadać. Mnie ciekawią testy z SPP- SUSPENSERA. Miałem okazję go poznać,spoko koleś.Mam nadzieję ,że będą obiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 06.06.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Tylko pytam Jak pytasz do dla czego masz już 3korone do swojego palnika? Pierwsza to z nacieciami, aktualnie masz doskonałą i teraz 3 to chyba już idealna? Nie prościej SPP kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jak pytasz do dla czego masz już 3korone do swojego palnika? Pierwsza to z nacieciami, aktualnie masz doskonałą i teraz 3 to chyba już idealna? Nie prościej SPP kupić? wuwok daj spokój.Karawana niech idzie dalej.Każdy ma to co lubi.Zrozum,to nie miejsce na dobre rady ,tylko na zarabianie kasy.Będziesz prowokował,zaśmiecą watek.Mają wprawę i doświadczenie. Rób swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jak pytasz do dla czego masz już 3korone do swojego palnika? Pierwsza to z nacieciami, aktualnie masz doskonałą i teraz 3 to chyba już idealna? Nie prościej SPP kupić?Ta jest tą pierwszą przerobioną na zmniejszoną moc, czyli na lato Jak zmieniałem tą pierwszą to ty jeszcze nie byłeś tak wygadany jak teraz i kupiłeś kocioł przewymiarowany, przeróbki twojego palnika się nie powiodły bo pisałeś że to były tylko testy, teraz zmieniłeś sterownik więc na tym co kupiłeś nie jest dobrze. Ja kupiłem 17kW na 320m2 i napiszę że też przewymiarowany z dedykowanym sterownikiem i palnikiem, mogłem mieć taki palnik jak twój ale wybrałem to co mam i mogę pochwalić. Dlatego robię te testy w lecie aby sprawdzić jak się sprawdzi w zimie a twoje docinki zostawiam bez komentarza. Nie zadawaj mi pytań bo znowu będziesz mnie posądzał o spam. Nie napisałem w jakim kotle palę i na jakim sterowniku, nie ma go w mojej stopce czyli żadnej reklamy z mojej strony, u ciebie jest odwrotnie bo musi być coś wtrącone czy o sterowniku czy o kotle chociaż ostatnio o kotle coraz mniej Co do spalania na palniku i ilości kg to jest w mojej ocenie na b.dobry licząc na liczbę domowników i m2 w moim domu. Jeszcze jedno chciałem ci napisać abyś potem nie pisał że kłamię, od tygodnia mam w domu już 10 osób do CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 06.06.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Ta jest tą pierwszą przerobioną na zmniejszoną moc, czyli na lato Jak zmieniałem tą pierwszą to ty jeszcze nie byłeś tak wygadany jak teraz i kupiłeś kocioł przewymiarowany, przeróbki twojego palnika się nie powiodły bo pisałeś że to były tylko testy, teraz zmieniłeś sterownik więc na tym co kupiłeś nie jest dobrze. Ja kupiłem 17kW na 320m2 i napiszę że też przewymiarowany z dedykowanym sterownikiem i palnikiem, mogłem mieć taki palnik jak twój ale wybrałem to co mam i mogę pochwalić. Dlatego robię te testy w lecie aby sprawdzić jak się sprawdzi w zimie a twoje docinki zostawiam bez komentarza. Nie zadawaj mi pytań bo znowu będziesz mnie posądzał o spam. Nie napisałem w jakim kotle palę i na jakim sterowniku, nie ma go w mojej stopce czyli żadnej reklamy z mojej strony, u ciebie jest odwrotnie bo musi być coś wtrącone czy o sterowniku czy o kotle chociaż ostatnio o kotle coraz mniej Co do spalania na palniku i ilości kg to jest w mojej ocenie na b.dobry licząc na liczbę domowników i m2 w moim domu. Jeszcze jedno chciałem ci napisać abyś potem nie pisał że kłamię, od tygodnia mam w domu już 10 osób do CWU. Się człowiek grzecznie zapyta... Oep uważam za bardzo dobry kociołek, palnik mam przerobiony od samego początku. Powiedziałem tak by takich jaka ty sprawić. Skoro tak hepy jesteś to czego w tym wątku szukasz? Gdzie jest ten mod który mnie banem straszył? Gdzie teraz? Poszedł za zielone Aha masz bufor, kominek, solary. Wiec w razie małego pieca jesteś w stanie kominkiem dotrzeć. Ja kotłownię mam jedną, w salonie dla klimatu mam Wyborową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Się człowiek grzecznie zapyta... ... To grzecznie i wyczerpująco odpowiedziałem. Mam wszystko to co wymieniłeś a pracuję nad jeszcze jednym. Jak skończę to ci zdjęcia podeślę aby nie było że ukrywam Dogrzewać się nie muszę, kocioł jeszcze nie pracował na mocy max a co do innych klimatów to preferuję co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 ;)Ja kotłownię mam jedną, w salonie dla klimatu mam Wyborową To dobre było.Ale przestań,proszę.Goście się ci spowiadają ile osób korzysta z wody.Skarpetki w praniu zaczną wyliczać.Daj se siana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Nie napisałem w jakim kotle palę i na jakim sterowniku, nie ma go w mojej stopce czyli żadnej reklamy z mojej strony, u ciebie jest odwrotnie bo musi być coś wtrącone czy o sterowniku czy o kotle chociaż ostatnio o kotle coraz mniej Koleś mnie trącił by zerknąć na inne fora na twe wpisy.Nie reklamujesz?Dobre sobie.Gdzie nie zajrzeć,reklama RBR z podkreśleniem z "dedykowanym" sterownikiem. Ehh facet.Daj se siana,czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Koleś mnie trącił by zerknąć na inne fora na twe wpisy.Nie reklamujesz?Dobre sobie.Gdzie nie zajrzeć,reklama RBR z podkreśleniem z "dedykowanym" sterownikiem. Ehh facet.Daj se siana,czas pokaże.Pokaż to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Pokaż to. http://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/17495-nowy-sterownik-cichewicz-futura-24kw/#entry184906 na tym forum masz w stopce link do stera-nawet grubą kreska zaznaczony -czego to dowodzi?Nie reklamy? Co by tam pokazywać.Wyszukiwarka na tamtym,czy tym czy na forum ES i wszystko jest jasne.A ty tu sugerujesz,że my reklamujemy SPP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 http://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/17495-nowy-sterownik-cichewicz-futura-24kw/#entry184906 na tym forum masz w stopce link do stera-nawet grubą kreska zaznaczony -czego to dowodzi?Nie reklamy? Co by tam pokazywać.Wyszukiwarka na tamtym,czy tym czy na forum ES i wszystko jest jasne.A ty tu sugerujesz,że my reklamujemy SPP ?I co ? Na tym forum nie znalazłeś ani ty ani twój "koleś"? Czyli co spamuję czy nie? Tamto forum jest trochę inne, zacznij pisać to się przekonasz ile twoich postów zostanie. Na tamtym forum też czytam, piszę i to od dłuższego czasu i tylko jeden post zacytowałeś? To że ktoś się pyta o poradę a ja coś polecę co użytkuję i z tego jestem zadowolony to jest źle? Czy ja napisałem to w jakimś temacie o innym kotle lub sterowniku? Przeczytaj ten wątek od początku o czym jest a potem w nim odpisz i ciekawe o czym będzie Policz swoje posty gdzie wspominasz ten sterownik, zresztą nie musisz liczyć bo prawie w każdym go wymieniasz i nie ważne czego dotyczy temat wątku. Podałeś jeden wątek i tylko tyle znalazłeś? A prawda, to nie ty znalazłeś tylko "koleś" Może podam ci jeszcze kilka lub twojemu "kolesiowi"? Wcześniej pisałem, nic do ciebie nie mam a nie wiem dlaczego na mnie naskakujesz? Nie mogę być zainteresowany? Ty zmieniłeś a ja nie mogę? Może jest ta różnica między nami że ty kupujesz, użytkujesz i zmieniasz a ja czytam, pytam a potem kupię albo i nie? Może więcej nie pisz o swoim kotle bo ja tego nie robię skoro , nie wspominam swojego sterownika a ty o obecnym piszesz i pisz tak dalej a ja będę czytał i pytał Na fonie jednak ciężko się pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 I co ? Na tym forum nie znalazłeś ani ty ani twój "koleś"? Czyli co spamuję czy nie? Tamto forum jest trochę inne, zacznij pisać to się przekonasz ile twoich postów zostanie. Na tamtym forum też czytam, piszę i to od dłuższego czasu i tylko jeden post zacytowałeś? To że ktoś się pyta o poradę a ja coś polecę co użytkuję i z tego jestem zadowolony to jest źle? Czy ja napisałem to w jakimś temacie o innym kotle lub sterowniku? Przeczytaj ten wątek od początku o czym jest a potem w nim odpisz i ciekawe o czym będzie Policz swoje posty gdzie wspominasz ten sterownik, zresztą nie musisz liczyć bo prawie w każdym go wymieniasz i nie ważne czego dotyczy temat wątku. Podałeś jeden wątek i tylko tyle znalazłeś? A prawda, to nie ty znalazłeś tylko "koleś" Może podam ci jeszcze kilka lub twojemu "kolesiowi"? Wcześniej pisałem, nic do ciebie nie mam a nie wiem dlaczego na mnie naskakujesz? Nie mogę być zainteresowany? Ty zmieniłeś a ja nie mogę? Może jest ta różnica między nami że ty kupujesz, użytkujesz i zmieniasz a ja czytam, pytam a potem kupię albo i nie? Może więcej nie pisz o swoim kotle bo ja tego nie robię skoro , nie wspominam swojego sterownika a ty o obecnym piszesz i pisz tak dalej a ja będę czytał i pytał Na fonie jednak ciężko się pisze Grymaś sobie dalej.Gdzie chcesz.Nie ma dla mnie takich boguf do których składasz ręce.Śmiecisz tym co masz gdzie popadnie.Ja piszę o tym co mam i miałem.Różnica jest istotna.Przemyśl to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Grymaś sobie dalej.Gdzie chcesz.Nie ma dla mnie takich boguf do których składasz ręce.Śmiecisz tym co masz gdzie popadnie.Ja piszę o tym co mam i miałem.Różnica jest istotna.Przemyśl to.W czym widzizsz różnicę? Tak właśnie robię jak ty. Piszę o tym co mam i miałem ale w wątkach do tego przewidzianych tematem. Tutaj pytam zgodnie z tematem i wypowiedziami poprzedników. Dość na dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 (edytowane) W czym widzizsz różnicę? Tak właśnie robię jak ty. Piszę o tym co mam i miałem ale w wątkach do tego przewidzianych tematem. Tutaj pytam zgodnie z tematem i wypowiedziami poprzedników. Dość na dzisiaj No,ja takich postów nie piszę-rozległe,bajeczne-nic tylko kupic : Pisząc o samym kotle to bym wybrał jeszcze raz ten sam. Łatwość czyszczenia, łatwość podłączenia na większość ilość podłączeń na kotle, łatwe podłączenie do komina poprzez wyprowadzenie od góry z ustawianym kolanem, długa gwarancja, dobre spalanie z dedykowanym sterownikiem i najważniejsze to pomoc na forum od użytkowników. Co do serwisu to wszędzie obecny, czyli forum i telefon zawsze czynny. To tyle mogę napisać jako użytkownik od 2011 roku. Łatwość łatwości,łatwościowy he he ,ale pierdoły Fajny tekst o telefonie zawsze czynnym.jak w bałaganie z pannami I jest też tekst twój ulubiony:z "dedykowanym sterownikiem"-ehh... Kurna,wstydzić się powinieneś ,pisząc że nie reklamujesz. Edytowane 6 Czerwca 2014 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts