wuwok 31.05.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 (edytowane) Widzisz wuwok, podałem Ci kiedyś link: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175218-Ogniwo-eko-plus/page442 Chłopak z kotłem jaki Ty używasz i jesteś tu chyba ostatnim jego zagorzałym wyznawcą prosił o pomoc. Ty jakoś widać nie jesteś tutaj żeby coś komuś pomóc czy doradzić a raczej chyba żeby tylko z kim było się pokłócić czy kogoś opluć. Jakoś o nie swoim kotle tak chętnie piszesz, ba piszesz już chyba więcej od jego użytkowników. Ciekawa postawa. Nie umiem,nie znam się. Widzisz akurat ja nie sprzedaje i nie muszę wszędzie podkreślać ze dla paru srebników więcej oferuje pomoc. I nie pisze o rbr,a w temacie rbr o sterowniku SPP. [gdzie zasada działania sterownika,praca jest poruszana.]Uważam że to duża różnica! Edytowane 31 Maja 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 31.05.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Nie umiem,nie znam się. Widzisz akurat ja nie sprzedaje i nie muszę wszędzie podkreślać ze dla paru srebników więcej oferuje pomoc. I nie pisze o rbr,a w temacie rbr o sterowniku SPP. [gdzie zasada działania sterownika,praca jest poruszana.]Uważam że to duża różnica! Nie umiesz ? nie znasz się ? na pewno nie umiesz i nie znasz się na RBR a spamujesz non-stop Dlatego że piszesz tam, ja piszę tu. Ty nie znasz RBR a ja nie znam SPP także wiesz jak jest. Kocioł RBR nie występuje w sprzedaży z SPP także spamujesz. Kolega pytał w wątku o Ogniwo, prosząc o pomoc, Ty jednak wolisz zająć się spamem niż mu pomóc. Ja potrafię mu pomóc, ale Ty powinieneś lepiej skoro używasz tego kotła. Zawsze możesz mu napisać żeby zmodyfikował "cud" palnik i zmienił ster na SPP. Pewnie będzie w pełni szczęśliwy z zakupu swojego cudu techniki i przebadanego chyba już potrójnie, tyle że to chyba 3 badanie prawdę w końcu powiedziało i ciekaw jestem czy te wyniki też z takim entuzjazmem będą udostępnione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 31.05.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 A w czym jesteś lepszy?tak,donoszeniu:) Co twój kocioł,sterownik ma z tematem SPP? wiem może go kupisz..to i ja mogę kocioł kupić.Czy ja napisałem że jestem lepszy od ciebie? Nic takiego nie miało miejsca. Ja nie spamuję na wątkach w których nie mam nic do napisania bo ty nie masz kotła i nic cię z nim nie łączy. Jeżeli chodzi o donoszenie to lepszego od ciebie tu nie ma. Teraz ten post możesz zgłosić jako spam a była to tylko odpowiedź na zaczepkę. Tak będzie za każdym razem, zaczepka i spam. Do moderatorów nie ma co się uśmiechać bo i tak nic tu nie robią i dlatego takie bagno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 31.05.2014 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Czy ja napisałem że jestem lepszy od ciebie? Nic takiego nie miało miejsca. Ja nie spamuję na wątkach w których nie mam nic do napisania bo ty nie masz kotła i nic cię z nim nie łączy. Jeżeli chodzi o donoszenie to lepszego od ciebie tu nie ma. Teraz ten post możesz zgłosić jako spam a była to tylko odpowiedź na zaczepkę. Tak będzie za każdym razem, zaczepka i spam. Do moderatorów nie ma co się uśmiechać bo i tak nic tu nie robią i dlatego takie bagno. wychowałem się w środowisku ze za donoszenie można było mieć w "czapę".Nie moje klimaty.Swoje słowo szanuje,nie troluj a odpuszcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 04.06.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Witam ponownie ,widzę ze temat umarł a powodem jest prawdopodobnie miła konwersacja z 2 panami . Wracając do tematu ostatnio włączyłem grzanie domku i spalanie poszło mi" troszkę" do góry. a wiec zaczęło się pięknie od 5,6kg [przypominam że noce zimne były,dom troszkę się wyziębił a dom kiepsko ocieplony] potem zaczęło być lepiej.8,6kg/ 7,6kg by na koniec osiągnąć dobowe spalanie 9,7kg.Jak dobrze że się ociepliło i wyłączyłem grzanie domku .Najwyższe spalanie mam po części dzięki wietrzeniu domu przez moich synów . Do tych prawie 10kg przyczyniło się też chyba szukanie ustawień spalania węgla na tzw "popiołek" .Nie mam popiołku ale za to jak zajebiście duże spalanie Edytowane 4 Czerwca 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 04.06.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Bo cudów kolego wuwok niema, jak chcemy grzać to musimy spalić.Ty jeszcze naprawdę nie wiesz ile spalisz, Twój dom nabiera dopiero ciepła i te zachwyty nie wiesz naprawdę czym są spowodowane a ja Ci powiem że za rok jeszcze spalanie Ci spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 06.06.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 To że wygrzewa budynek to jedno. To że nagle z dnia na dzień spadło o ileś tam % to drugie. Nie jest to zasługą wygrzewania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 To że wygrzewa budynek to jedno. To że nagle z dnia na dzień spadło o ileś tam % to drugie. Nie jest to zasługą wygrzewania...A może (lub i też) zmiana opału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 06.06.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 A może (lub i też) zmiana opału? Jeśli mówicie o mnie to testowałem go na tym samym opale. A kysz Zibi Spamujesz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 06.06.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Bo cudów kolego wuwok niema, jak chcemy grzać to musimy spalić. Ty jeszcze naprawdę nie wiesz ile spalisz, Twój dom nabiera dopiero ciepła i te zachwyty nie wiesz naprawdę czym są spowodowane a ja Ci powiem że za rok jeszcze spalanie Ci spadnie. Ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jeśli mówicie o mnie to testowałem go na tym samym opale. A kysz Zibi Spamujesz.....Tylko pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jeśli mówicie o mnie to testowałem go na tym samym opale. Przypomina mi to sytuację z kolegą djhiq. Jak w dwa dni udało mi się zmniejszyć mu spalanie (mała korekta ustawień)-to też komentarz był taki ,że zrobiło się ...cieplej na zewnątrz.Pewnie,jedni przez całą zimę próbowali,a tu wpadł forumowy "zrzęda" co się na niczym nie zna i dął radę Szkoda gadać. Mnie ciekawią testy z SPP- SUSPENSERA. Miałem okazję go poznać,spoko koleś.Mam nadzieję ,że będą obiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 06.06.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Tylko pytam Jak pytasz do dla czego masz już 3korone do swojego palnika? Pierwsza to z nacieciami, aktualnie masz doskonałą i teraz 3 to chyba już idealna? Nie prościej SPP kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jak pytasz do dla czego masz już 3korone do swojego palnika? Pierwsza to z nacieciami, aktualnie masz doskonałą i teraz 3 to chyba już idealna? Nie prościej SPP kupić? wuwok daj spokój.Karawana niech idzie dalej.Każdy ma to co lubi.Zrozum,to nie miejsce na dobre rady ,tylko na zarabianie kasy.Będziesz prowokował,zaśmiecą watek.Mają wprawę i doświadczenie. Rób swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Jak pytasz do dla czego masz już 3korone do swojego palnika? Pierwsza to z nacieciami, aktualnie masz doskonałą i teraz 3 to chyba już idealna? Nie prościej SPP kupić?Ta jest tą pierwszą przerobioną na zmniejszoną moc, czyli na lato Jak zmieniałem tą pierwszą to ty jeszcze nie byłeś tak wygadany jak teraz i kupiłeś kocioł przewymiarowany, przeróbki twojego palnika się nie powiodły bo pisałeś że to były tylko testy, teraz zmieniłeś sterownik więc na tym co kupiłeś nie jest dobrze. Ja kupiłem 17kW na 320m2 i napiszę że też przewymiarowany z dedykowanym sterownikiem i palnikiem, mogłem mieć taki palnik jak twój ale wybrałem to co mam i mogę pochwalić. Dlatego robię te testy w lecie aby sprawdzić jak się sprawdzi w zimie a twoje docinki zostawiam bez komentarza. Nie zadawaj mi pytań bo znowu będziesz mnie posądzał o spam. Nie napisałem w jakim kotle palę i na jakim sterowniku, nie ma go w mojej stopce czyli żadnej reklamy z mojej strony, u ciebie jest odwrotnie bo musi być coś wtrącone czy o sterowniku czy o kotle chociaż ostatnio o kotle coraz mniej Co do spalania na palniku i ilości kg to jest w mojej ocenie na b.dobry licząc na liczbę domowników i m2 w moim domu. Jeszcze jedno chciałem ci napisać abyś potem nie pisał że kłamię, od tygodnia mam w domu już 10 osób do CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 06.06.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Ta jest tą pierwszą przerobioną na zmniejszoną moc, czyli na lato Jak zmieniałem tą pierwszą to ty jeszcze nie byłeś tak wygadany jak teraz i kupiłeś kocioł przewymiarowany, przeróbki twojego palnika się nie powiodły bo pisałeś że to były tylko testy, teraz zmieniłeś sterownik więc na tym co kupiłeś nie jest dobrze. Ja kupiłem 17kW na 320m2 i napiszę że też przewymiarowany z dedykowanym sterownikiem i palnikiem, mogłem mieć taki palnik jak twój ale wybrałem to co mam i mogę pochwalić. Dlatego robię te testy w lecie aby sprawdzić jak się sprawdzi w zimie a twoje docinki zostawiam bez komentarza. Nie zadawaj mi pytań bo znowu będziesz mnie posądzał o spam. Nie napisałem w jakim kotle palę i na jakim sterowniku, nie ma go w mojej stopce czyli żadnej reklamy z mojej strony, u ciebie jest odwrotnie bo musi być coś wtrącone czy o sterowniku czy o kotle chociaż ostatnio o kotle coraz mniej Co do spalania na palniku i ilości kg to jest w mojej ocenie na b.dobry licząc na liczbę domowników i m2 w moim domu. Jeszcze jedno chciałem ci napisać abyś potem nie pisał że kłamię, od tygodnia mam w domu już 10 osób do CWU. Się człowiek grzecznie zapyta... Oep uważam za bardzo dobry kociołek, palnik mam przerobiony od samego początku. Powiedziałem tak by takich jaka ty sprawić. Skoro tak hepy jesteś to czego w tym wątku szukasz? Gdzie jest ten mod który mnie banem straszył? Gdzie teraz? Poszedł za zielone Aha masz bufor, kominek, solary. Wiec w razie małego pieca jesteś w stanie kominkiem dotrzeć. Ja kotłownię mam jedną, w salonie dla klimatu mam Wyborową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Się człowiek grzecznie zapyta... ... To grzecznie i wyczerpująco odpowiedziałem. Mam wszystko to co wymieniłeś a pracuję nad jeszcze jednym. Jak skończę to ci zdjęcia podeślę aby nie było że ukrywam Dogrzewać się nie muszę, kocioł jeszcze nie pracował na mocy max a co do innych klimatów to preferuję co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 ;)Ja kotłownię mam jedną, w salonie dla klimatu mam Wyborową To dobre było.Ale przestań,proszę.Goście się ci spowiadają ile osób korzysta z wody.Skarpetki w praniu zaczną wyliczać.Daj se siana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 06.06.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Nie napisałem w jakim kotle palę i na jakim sterowniku, nie ma go w mojej stopce czyli żadnej reklamy z mojej strony, u ciebie jest odwrotnie bo musi być coś wtrącone czy o sterowniku czy o kotle chociaż ostatnio o kotle coraz mniej Koleś mnie trącił by zerknąć na inne fora na twe wpisy.Nie reklamujesz?Dobre sobie.Gdzie nie zajrzeć,reklama RBR z podkreśleniem z "dedykowanym" sterownikiem. Ehh facet.Daj se siana,czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 06.06.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Koleś mnie trącił by zerknąć na inne fora na twe wpisy.Nie reklamujesz?Dobre sobie.Gdzie nie zajrzeć,reklama RBR z podkreśleniem z "dedykowanym" sterownikiem. Ehh facet.Daj se siana,czas pokaże.Pokaż to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts