Tob 13.06.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Jeżeli założyć, iż jedną z podstawowych cech idealnego popiołu jest brak kamieni, niedopałów, lekkość, biel i konsystencja mąki, to ja wolę ten nieidealny. Przy tym pierwszym jak by się człek nie starał go delikatnie pozbyć wszystko jest nim up..olone, ten drugi ma „koksiki”, jest brązowy, ale trzeba kilku tygodni żeby jego ślady zauważyć poza popielnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 13.06.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Niektórzy widać czerpią masochistyczną przyjemność ze sprzątania pozostałości całkowicie spopielonego opału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 13.06.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Widzie że troszkę emocji człowiek wywołuje swoim pisaniem. Odnośnie pieca/spalania człowiek się naczytał o idealnym popiele,o braku sadzy że sam zapragnął tak mieć. [dużą ilością popiołu to ja już się nacieszyłem paląc miał] Cześć osób tutaj myśli ze uprawiam agitacje.Niestety nie, Opisuje swoje wrażenia i staram się być obiektywny.W sumie doglądam 3 Oep i tylko mój ma SPP. [za to 4szt Oep własnoręcznie przerobiłem ]Często ludzie na forach szukają dobrego,taniego sterownika. Ten temat jest dla nich,a że ja czy Novy wymieniliśmy sobie stery? w sumie kto bogatemu zabroni.[dziwne że najbardziej przeszkadza to osobą które w jakiś sposób zarabiają na sprzedażny "czegoś tam,co na marginesie już udoskonalić nie można". Przeciętny użytkownik przeczyta,może się zainteresuje ale jeśli w miarę jest zadowolony to ma to głęboko w "piiiiiiii" [cenzura . ] Nawet zużycie węgla podaje zawsze prawdziwie. Jeśli 2kg to 2kg a jeśli spali 5kg to tez pisze . Zawsze podkreślam ze u mnie w domu,mojej instalacji to tak działa.U "Kowalskiego" może być już inaczej,zresztą rożni ludzie rożne oczekiwania. Zawijanie kiedy coś więcej napiszesz na temat nowego Kotła?? Edytowane 13 Czerwca 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 13.06.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 ... ... Przeciętny użytkownik przeczyta,może się zainteresuje ale jeśli w miarę jest zadowolony to ma to głęboko w "piiiiiiii" [cenzura . ] Nawet zużycie węgla podaje zawsze prawdziwie. Jeśli 2kg to 2kg a jeśli spali 5kg to tez pisze . ... Za tą wypowiedź postawiłbym ci browara, tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 13.06.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 To idealny popiół mniej się kurzy od nieidealnego? Nie wiem co znaczy idealny.Za to kto jak kto,ale Ty dobrze wiesz,że jego wygląd świadczy o poprawności procesu spalania.I oczywiście,szacunku do złotówek wydanych na opał. Taki chyba jest sens dążenia kolegi wuwok-a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 13.06.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 ....a że ja czy Novy wymieniliśmy sobie stery? w sumie kto bogatemu zabroni.[dziwne że najbardziej przeszkadza to osobą które w jakiś sposób zarabiają na sprzedażny Cała ta zabawa,nie polega na uświadamianiu innym,że SPP bije na głowę ecoala.Zabawa polega,na tym,aby te newsy zostały jedynie wspomnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 13.06.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Piszesz Wojtku o jednej osobie ? czyli mnie ? Było tu i gdzie indziej wiele wpisów od użytkowników innych sterowników, że też jej nie mają ale to jakoś niezauważone zostało. Co do węgla pewnie też do mnie pijesz a przecież napisałem: "Dobry Węgiel" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 13.06.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 A z której strony bije go na łeb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minertu 13.06.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Cała ta zabawa,nie polega na uświadamianiu innym,że SPP bije na głowę ecoala.Zabawa polega,na tym,aby te newsy zostały jedynie wspomnieniem. Abyś mógł zacząć swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 13.06.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 (edytowane) Abyś mógł zacząć swoje? Tak.Swoje ,znaczy-nie Wasze. Ty,karoka,zbigmaz i kilku innych macie taki zamiar,aby sterownik nigdy nie "wypłynął" na szerokie wody.Może być "niszowy"-i tyle.Rynku trzeba pilnować,co? Miałeś Grzegorzu 4 lata,na pokazanie wymiennika bez sadzy,kotła prowadzonego bez 2 godzinnych postojów latem,a wreszcie pracy ciągłej-obietnicy spalania w algorytmie ecoala. Niczego takiego nie pokazałeś.Więc do h....czego tutaj chcecie?A no tego by teraz pokazać,że tak jak na SPP-da się też na tym struclu z automatem? Napisałem to co chcecie zrobić.Monopol wam się zamarzył-bo to fajna kasa jest,co? Cała ta zabawa,nie polega na uświadamianiu innym,że SPP bije na głowę ecoala.Zabawa polega,na tym,aby te newsy zostały jedynie wspomnieniem. Bolecki jest głupi,myśląc ,że ster,dobry produkt-obroni się sam.Głupi jest-bo w tych czasach nikt normalny,by nie przewidział takich zagrywek jak wasze.... Wuwok jest nie głupi,że zwraca uwagę jaki ma popiół.Wie,że poprawność spalania to oszczędności w opale. Edytowane 14 Czerwca 2014 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 13.06.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 A z której strony bije go na łeb? Napiszę Ci tak jak Ty mnie od 3 miesięcy.Bez argumentacji,bez odpowiedzi na pytania. Bo jest lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.06.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Bo jest lepszy. Novy ja nie twierdzę nawet że nie lepszy, nie wiem który jest najlepszy bo miałem okazję używać raptem tylko kilku. Dla Ciebie akurat w tej chwili jest najlepszy ten z wszystkich chyba dwóch a jakimi miałeś do czynienia. Pytanie zasadnicze na jak długo znowu ? Nie dalej jak niecały rok temu pisałeś tak o eCoalu, proponuję wypróbować nowego Pluma, wiesz jaki dopasiony, mucha nie siada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Czy liczba bajerów przekłada się na ilość,jakość spalonego węgla? Czy to temat o ecoalu? Chyba jednak o SPP.Pamiętaj "oczko w górę,oczko w dół " Karoka mam parę pytań.Ogladam twój wykres pieca.Ile liczysz węgla na utrzymanie żaru na palniku? [bez grzania CWU]Jak można wiedzieć ilu litrowy masz bojler na Cwu?grzany grawitacyjnie?Dlaczego używasz bruli a nie ecoala?Jakiej dmuchawy używasz?Można poznać model? Edytowane 14 Czerwca 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 14.06.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Novy ja nie twierdzę nawet że nie lepszy, nie wiem który jest najlepszy bo miałem okazję używać raptem tylko kilku. Dla Ciebie akurat w tej chwili jest najlepszy ten z wszystkich chyba dwóch a jakimi miałeś do czynienia. Pytanie zasadnicze na jak długo znowu ? Nie dalej jak niecały rok temu pisałeś tak o eCoalu, proponuję wypróbować nowego Pluma, wiesz jaki dopasiony, mucha nie siada. Nie napisałem ,że najlepszy. Nie musi mi pan przypominać,wiem co pisałem o ecoalu.Bardzo szybko,w miarę poznawania (czyt:użytkowania) pisałem coraz gorsze o nim opinie.To chyba normalne?Użytkuję,poznaję -weryfikuję opinie BTW,czytam pana posty (jeśli można je tak nazwać) na wątku o systemach grzewczych.Powiem tak,gdybym przeczytał takie teksty jako potencjalny klient,moglibyśmy jedynie wspólnie ubić muchę w kiblu-a nie interes. Niech się pan nad tym zastanowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 14.06.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Tak.Swoje ,znaczy-nie Wasze. Ty,karoka,zbigmaz i kilku innych macie taki zamiar,aby sterownik nigdy nie "wypłynął" na szerokie wody.Może być "niszowy"-i tyle.Rynku trzeba pilnować,co? Miałeś Grzegorzu 4 lata,na pokazanie wymiennika bez sadzy,kotła prowadzonego bez 2 godzinnych postojów latem,a wreszcie pracy ciągłej-obietnicy spalania w algorytmie ecoala. Niczego takiego nie pokazałeś.Więc do h....czego tutaj chcecie?A no tego by teraz pokazać,że tak jak na SPP-da się też na tym struclu z automatem? Napisałem to co chcecie zrobić.Monopol wam się zamarzył-bo to fajna kasa jest,co? Cała ta zabawa,nie polega na uświadamianiu innym,że SPP bije na głowę ecoala.Zabawa polega,na tym,aby te newsy zostały jedynie wspomnieniem. Bolecki jest głupi,myśląc ,że ster,dobry produkt-obroni się sam.Głupi jest-bo w tych czasach nikt normalny,by nie przewidział takich zagrywek jak wasze.... Wuwok jest nie głupi,że zwraca uwagę jaki ma popiół.Wie,że poprawność spalania to oszczędności w opale.To czy wypłynie czy nie mnie nie interesuje, nie mam na to wpływu i nie mam takich intencji. Pisałem o tym ale jak zawsze masz z tym kłopot aby to zapamiętać. Proszę jeszcze raz aby mnie w to nie wciągać. Ten sterownik interesuje mnie pod względem mojego domu i wykorzystania w mojej instalacji. Wiesz że mam duży dom, wiesz że mam kłopoty z jej sterowaniem ze względu na małe ilości podłączenia pomp sterujących. To nie jest budynek i instalacja na jedną pompę czy grawitację. Sterowniki które są poruszane na tym forum nie zapewniają mi tego więc szukam wszędzie. Jeden sterownik do całego dużego domu gdzie jest wiele pionów zasilających na których oddzielnie można utrzymywać zadane temp. Jeżeli tego nie znajdę będę musiał pomyśleć jak to połączyć aby dwa sterowniki to obsługiwały. Czytam wasze posty i pojawiłem się na tym forum chyba ze trzy lub cztery razy a już stałem się dla ciebie niewygodny? Mnie nie interesuje czy spala 2 czy 4kg na dobę, mnie interesuje aby dobrze spalał bo wtedy mało spali, sterował tym czym chcę i aby to nie było absorbujące czas, mnie nie interesuje czy to ten czy tamten sterownik jest tego czy innego producenta, ja chcę mieć jak najmniej do grzebania i ustawiania. Myślę że zrozumiesz co napisałem i nie będziesz więcej się czepiał i mnie wstawiał w swoje cytaty. Ja jestem tylko użytkownikiem a jeżeli chodzi o to w czym pracuję i co mogę reklamować to wyślę ci na PW, to nie ten temat i nie to kółko zainteresowań więc jeżeli będziesz miał w tamtym temacie pytania to odpowiem i też na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) To czy wypłynie czy nie mnie nie interesuje, nie mam na to wpływu i nie mam takich intencji. Pisałem o tym ale jak zawsze masz z tym kłopot aby to zapamiętać. Proszę jeszcze raz aby mnie w to nie wciągać. Ten sterownik interesuje mnie pod względem mojego domu i wykorzystania w mojej instalacji. Wiesz że mam duży dom, wiesz że mam kłopoty z jej sterowaniem ze względu na małe ilości podłączenia pomp sterujących. To nie jest budynek i instalacja na jedną pompę czy grawitację. Sterowniki które są poruszane na tym forum nie zapewniają mi tego więc szukam wszędzie. Jeden sterownik do całego dużego domu gdzie jest wiele pionów zasilających na których oddzielnie można utrzymywać zadane temp. Jeżeli tego nie znajdę będę musiał pomyśleć jak to połączyć aby dwa sterowniki to obsługiwały. Czytam wasze posty i pojawiłem się na tym forum chyba ze trzy lub cztery razy a już stałem się dla ciebie niewygodny? Mnie nie interesuje czy spala 2 czy 4kg na dobę, mnie interesuje aby dobrze spalał bo wtedy mało spali, sterował tym czym chcę i aby to nie było absorbujące czas, mnie nie interesuje czy to ten czy tamten sterownik jest tego czy innego producenta, ja chcę mieć jak najmniej do grzebania i ustawiania. Myślę że zrozumiesz co napisałem i nie będziesz więcej się czepiał i mnie wstawiał w swoje cytaty. Ja jestem tylko użytkownikiem a jeżeli chodzi o to w czym pracuję i co mogę reklamować to wyślę ci na PW, to nie ten temat i nie to kółko zainteresowań więc jeżeli będziesz miał w tamtym temacie pytania to odpowiem i też na PW. Skoro szukasz to wiesz ze ten sterownik nie obsłuży twojej instalacji. Ma wyjścia tylko na 2 pompy.To po co tu spamujesz? Tym bardziej że jesteś mega zadowolony. I co? nagle się okazało ze szukasz innego stera.I to dziwnym trafem w temacie sterownika który ma mniej bajerów ,wyjść na pompy. Edytowane 14 Czerwca 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.06.2014 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 BTW,czytam pana posty (jeśli można je tak nazwać) na wątku o systemach grzewczych.Powiem tak,gdybym przeczytał takie teksty jako potencjalny klient,moglibyśmy jedynie wspólnie ubić muchę w kiblu-a nie interes. No i znowu zaprzeczasz sam sobie, przecież ubiłeś i wiedziałem jak będzie, nawet co niektórzy mnie ostrzegali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.06.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Karoka mam parę pytań.Ogladam twój wykres pieca. Ile liczysz węgla na utrzymanie żaru na palniku? [bez grzania CWU] Jak można wiedzieć ilu litrowy masz bojler na Cwu?grzany grawitacyjnie? Dlaczego używasz bruli a nie ecoala? Jakiej dmuchawy używasz?Można poznać model? Oglądaj wuwok, oglądaj. Poczytaj moje posty to wszystkiego się dowiesz, pisałem o tym wszystkim nie raz i nie dwa. Nie interesuje mnie ile spala na samo utrzymanie ognia bo nie mam możliwości tego sprawdzić, nie pozbawię się ciepłej wody na dobę czy kilka żeby zaspokoić czyjąś ciekawość. Dlaczego Bruli a nie eCoal też nie raz pisałem, właśnie przez inną dmuchawę, tak w skrócie. Wy podobnie jak pompiarze którzy twierdzą że mają alergię na węgiel oni mają alergię na mnie Czepiacie się tylko eCoala a ja przecież nie sprzedaję kotłów tylko z eCoalem, dlaczego nie czepiacie się Cobry, Skorpiona, Iryda, Signum, Argona, Ognika i wielu innych ? Coś kogoś widać mocno boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 14.06.2014 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Skoro szukasz to wiesz ze ten sterownik nie obsłuży twojej instalacji. Ma wyjścia tylko na 2 pompy.To po co tu spamujesz? Tym bardziej że jesteś mega zadowolony. I co? nagle się okazało ze szukasz innego stera.I to dziwnym trafem w temacie sterownika który ma mniej bajerów ,wyjść na pompy.Gdzie to pisze że tylko 2? Czy może być jako drugi u mnie w instalacji? Może. Czy to co piszesz że spala lepiej może u mnie spalać? Może. Czy może być pierwszym sterem na moim kotle? Może. Czy mój sterownik może obsługiwać moją instalację jako drugą? Może. Czy ktoś mi zabroni zadawać tu pytania i odpowiadać na zaczepki? Nie może Masz jeszcze jakieś dodatkowe wodotryski które mogą mnie zainteresować i które mogą być jako pierwsze?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) Oglądaj wuwok, oglądaj. Poczytaj moje posty to wszystkiego się dowiesz, pisałem o tym wszystkim nie raz i nie dwa. Nie interesuje mnie ile spala na samo utrzymanie ognia bo nie mam możliwości tego sprawdzić, nie pozbawię się ciepłej wody na dobę czy kilka żeby zaspokoić czyjąś ciekawość. Dlaczego Bruli a nie eCoal też nie raz pisałem, właśnie przez inną dmuchawę, tak w skrócie. Wy podobnie jak pompiarze którzy twierdzą że mają alergię na węgiel oni mają alergię na mnie Czepiacie się tylko eCoala a ja przecież nie sprzedaję kotłów tylko z eCoalem, dlaczego nie czepiacie się Cobry, Skorpiona, Iryda, Signum, Argona, Ognika i wielu innych ? Coś kogoś widać mocno boli. Ja nie czepiam się eCoala!! Uważam że to dobry sterownik. Zwłaszcza na początek drogi dla laika. A że teraz pale na innym sterze ? cóż,wygrał lepszy jeśli idzie o sam proces spalania. Do nowego kotła osobiście bym SPP polecał. Zwłaszcza że wstępnie byłby ustawiony,[ustawić odpowiednio pod obroty dmuchawy,potem łatwizna.] a wtedy już z górki . A może my się nie czepiamy,tylko sprzedawcy miska zaśmiecają wątek??!! . Ja umiem uszanować wątek rbr,a wy? widać was coś boli . Edytowane 14 Czerwca 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts