wuwok 14.06.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Gdzie to pisze że tylko 2? Czy może być jako drugi u mnie w instalacji? Może. Czy to co piszesz że spala lepiej może u mnie spalać? Może. Czy może być pierwszym sterem na moim kotle? Może. Czy mój sterownik może obsługiwać moją instalację jako drugą? Może. Czy ktoś mi zabroni zadawać tu pytania i odpowiadać na zaczepki? Nie może Masz jeszcze jakieś dodatkowe wodotryski które mogą mnie zainteresować i które mogą być jako pierwsze?. Kurde,tylko ja widzę że spamujesz? Skoro tak cie zainteresował to czemu go nie przetestowałeś? Jak na razie piszesz dla samej sztuki pisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 14.06.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Kurde,tylko ja widzę że spamujesz? Skoro tak cie zainteresował to czemu go nie przetestowałeś? Jak na razie piszesz dla samej sztuki pisania.A co przetestuję w lecie? Fajne pytania zadajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 A co przetestuję w lecie? Fajne pytania zadajesz Ster,przecież palisz? Jak wiemy o sadze dużo łatwiej w lecie gdy piec generalnie stoi w podtrzymaniu. Czyli sprawdzisz czystość wymiennika,a sam pisałeś ze nie ważne ile spali? Ktoś pisał kiedyś ze lato jest o wiele większym wyzwaniem dla sterownika jeśli chodzi o poprawne spalenie węgla[brak sadzy ,niedopałki]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 14.06.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 U mnie Wuwok jest odwrotnie Latem z obecnym opałem nie mam sadzy ani problemu z niedopalaniem paliwa. Sadza pojawia się gdy spalam ekoret. Nawet w największe mrozy czarna franca wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 14.06.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 To o czym piszesz już mam. Ja szukam więcej. Nie cytuj, nie zaczepnej o nie będę odpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.06.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Kurde,tylko ja widzę że spamujesz? A Ty nie ? Krótką pamięć masz. Sam nie dawno mi napisałeś: "żyję po to żeby Ci dokuczać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.06.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 J Ja umiem uszanować wątek rbr,a wy? widać was coś boli . Tak ? od kiedy go szanujesz ? Widzisz wuwok każdy kij ma dwa końce. Podać Ci trochę cytatów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 U mnie Wuwok jest odwrotnie Latem z obecnym opałem nie mam sadzy ani problemu z niedopalaniem paliwa. Sadza pojawia się gdy spalam ekoret. Nawet w największe mrozy czarna franca wychodzi. Dla tego mówię że u mnie.W zimę z sadza mam mniejszy problem/miałem. Teraz piec jest w środku czysty ,dobra jest pył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Tak ? od kiedy go szanujesz ? Widzisz wuwok każdy kij ma dwa końce. Podać Ci trochę cytatów ? Spokojnie chłopie. Kij 2 końce? Zapomniałes o jednym, JA NIE SPRZEDAJE PIECY. A ty już tak .Czyli w dużym uproszczeniu ,spamując watek SPP ja nic nie strącę . A ty? Cóż pozytywne nasze wpisy o SPP w jakiś sposób uszczuplają twoja kieszeń .Zamiast 1000 sprzedać kotłów pewnie sprzedasz tylko 999 . Bo w końcu ta 1 osoba kupi piec z SPP i będzie na 100% zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 To o czym piszesz już mam. Ja szukam więcej. Nie cytuj, nie zaczepnej o nie będę odpowiadał. Czyli jednak SPAMUJESZ czemu was boli to SPP?????? to inna półka cenowa? mało tego ,to sam sterownik. On nie jest oferowany przez Boleckiego razem z piecem. Jeśli to masz ,wiec SPP nie jest TOBIE potrzebny. A odnośnie cytowania,ty zrobiłeś to pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 (edytowane) A właśnie za ostatnia dobę spalanie 3kg. Popiół jest sypki,bez spieków. Zjechałem dość ostro dmuchawą w dół, za dużo dmuchałem przy mocach 100%. [metoda na słuch u mnie zawiodła,dopiero zabawa z oglądaniem popiołu przyniosła efekt. Tak samo z dawką paliwa,każdy zazwyczaj myśli ze im mniejsza dawka to mniej spali generalnie piec. Błędne myślenie i na SPP fajnie to widać.] Sadzy brak,czyli mam to co chciałem i zajęło mi to mniej czasu niż myślałem . Kobra do czego służy parametr "i" w sterowniku. Wytłumacz mi jak laikowi. https://device.esterownik.pl/device/2503/ tu wykres z miska ,jak wyglądało zużycie wody za wczoraj . Edytowane 14 Czerwca 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.06.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 No to widzisz jak działa grawitacja, jeśli Ci tak pasuje to Twój cyrk.Temp. spadła o około 10 stopni i żeby ją dogrzać do temp. wyjściowej trzeba było kilku godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.06.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Bo w końcu ta 1 osoba kupi piec z SPP i będzie na 100% zadowolona. A skąd wiesz że każdej osobie będzie pasować ? Tak Ci się tylko wydaje, ile osób tyle priorytetów. Przecież można kupić kocioł bez stera i dokupić sobie inny, jaki problem ? Zapomniałem z Twoim jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Pompka mi się włącza przy 45 stopniach wody w bojlerze .Grawitacja to nadwyżka ciepła z kociołka. Poza tym złościło mnie ze pompka potrafiła się włączyć o 3 w nocy i podnosić temperaturę Cwu gdy tak naprawdę nikomu to nie jest potrzebne. Czyli Cwu to minimum jakie utrzymuje to 45 stopni i o to dba pompka+priorytet. Zresztą dla nas 45-47 stopni to mało,mając 2 łazienki ,duża wannę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.06.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Poza tym złościło mnie ze pompka potrafiła się włączyć o 3 w nocy i podnosić temperaturę Cwu gdy tak naprawdę nikomu to nie jest potrzebne. Widzisz moja właśnie się nie załącza w nocy, bo i po co ma dogrzewać wodę jak ja śpię ? Przecież masz programator, jaki problem ? Po prostu nie potrafiłeś wykorzystać sterownika a to już inna bajka a nie jakaś zasługa nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 14.06.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 A właśnie za ostatnia dobę spalanie 3kg. Popiół jest sypki,bez spieków. Zjechałem dość ostro dmuchawą w dół, za dużo dmuchałem przy mocach 100%. [metoda na słuch u mnie zawiodła,dopiero zabawa z oglądaniem popiołu przyniosła efekt. Tak samo z dawką paliwa,każdy zazwyczaj myśli ze im mniejsza dawka to mniej spali generalnie piec. Błędne myślenie i na SPP fajnie to widać.] Sadzy brak,czyli mam to co chciałem i zajęło mi to mniej czasu niż myślałem . Kobra do czego służy parametr "i" w sterowniku. Wytłumacz mi jak laikowi. https://device.esterownik.pl/device/2503/ tu wykres z miska ,jak wyglądało zużycie wody za wczoraj . Forum Boleckiego, wątek Brucerowate rynnowate tłokowate, strona 7 pierwszy post od góry - tam jest wyjaśnione jak działa P oraz I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Widzisz moja właśnie się nie załącza w nocy, bo i po co ma dogrzewać wodę jak ja śpię ? Przecież masz programator, jaki problem ? Po prostu nie potrafiłeś wykorzystać sterownika a to już inna bajka a nie jakaś zasługa nowego. Dokładnie,jak i to że teraz mniej spalam,nie mam sadzy itd. I testowałem to na tym samym opale,w podobnych warunkach. Ale co ja tam wiem,głupi Gorol jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.06.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Wuwok ja o niebie a Ty o chlebie.Aaa, już Ci kiedyś napisałem, że za rok będziesz spalał jeszcze mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 14.06.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Forum Boleckiego, wątek Brucerowate rynnowate tłokowate, strona 7 pierwszy post od góry - tam jest wyjaśnione jak działa P oraz I. Dziękuje , fajnie to tam wytłumaczyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 14.06.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Czyli jednak SPAMUJESZ czemu was boli to SPP?????? to inna półka cenowa? mało tego ,to sam sterownik. On nie jest oferowany przez Boleckiego razem z piecem. Jeśli to masz ,wiec SPP nie jest TOBIE potrzebny. A odnośnie cytowania,ty zrobiłeś to pierwszy.Albo nie czytasz wszystkiego albo jesteś ślepy. Może i jedno i drugie? Sprawdź kogo zacytowałeś i na jaki post była to odpowiedź. Ja nie odpowiadałem tobie a ty się przyczepiłeś do mojej wypowiedzi. To jest jakieś chore z twojej strony tak się wcinać w rozmowę i to nie na tym jednym wątku. Nie zaczepiaj, nie cytuj a będzie mnie tu mniej. Pytanie do innych a nie do wuwoka bo nie chcę zaczepek i jego odpowiedzi. A skoro już tu jestem to pytanie : gdzie mogę pobrać aktualną DTR`kę z wprowadzonymi zmianami i dodatkami? Wcześniejszą mam i wiem co tam pisze, chodzi mi o wprowadzone ostatnio zmiany i dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts