bolek_bolecki 18.10.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Pompa powinna pracować ciągle, ustaw sobie najniżej jak się da. Pomysł ustawienia pompy tak samo jak zadanej na kotle jest ogromną pomyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 25.10.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 przepalanie w obecnym okresie wyłączyć czy zostawić włączone ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 25.10.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Zaszkodzić nie powinno, jednak podstawowe pytanie brzmi czy jest potrzebne...Piec idzie w odstawkę na długi czas, jest ryzyko wygaśnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 26.10.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 nie w odstawke nie idzie 10% czasem deko więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 26.10.2015 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Jak się nie odstawia to przepalanie jest zbędne. To służy w zasadzie tylko do ochrony przed wygaśnięciem przy długich odstawieniach. Jak Ci idzie w okolicach 10% a chcesz mieć pewność że w razie gdyby się na długo odstawił nie wygaśnie, możesz ustawić tak żeby raczej nigdy nie zadziałało. Np. przepalanie co 60 minut , moc minimalna 2%. Przy takim ustawieniu przepalanie zadziała dopiero wtedy, kiedy sterownik przez godzinę będzie miał nie więcej niż 2% mocy. Każde wyjście powyżej 2% spowoduje że zacznie liczyć ten czas od nowa - więc w Twoim przypadku przepalanie nie powinno się załączyć nigdy. No ale masz włączony bezpiecznik na wypadek nagłego i długiego spadku zapotrzebowania - gdyby coś takiego się zdarzyło, przepalanie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 30.10.2015 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Witam,zastanawiam sie nad kupnem tego stera,trochę poczytałem i myślę ze fajna sprawa,obecnie mam tytanica z pilotem r na skamie 25 kw(od 7 lat),czy ten panel pokojowy da sie podlaczyc pod ten kabelek telefoniczny na jakim jest pilot?bo nie chce mi sie ścian na razie pruć.a i nie wiem czy moja dmuchawa się nadaje,jarecki pewnie wie jaka u mnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 31.10.2015 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 i podstawowe pytanie ile to kosztuje i gdzie go kupic? bo szukalem ale nigdzie niewidze ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 31.10.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Z v2 nie powinno być problemu na płaskim telefonicznym kablu.kosztuje ~840, teraz nigdzie nie kupisz, trzeba pytać po 14.11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 31.10.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Z v2 nie powinno być problemu na płaskim telefonicznym kablu. kosztuje ~840, teraz nigdzie nie kupisz, trzeba pytać po 14.11 Czy ta cena jest za caly komplet? ster,bramka,panel,czujniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 31.10.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Tak jak na opisane stronie (bez T1 T2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 31.10.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 , teraz nigdzie nie kupisz, trzeba pytać po 14.11 to szok!! a co się dzieje? ja chce na wczoraj! jako emeryt tego forum i użytkownik skama domagam się natychmiastowej interwencji i załatwienia sprawy!!! he hepanowie dajcie znać kiedy i skąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 31.10.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Tak jak na opisane stronie (bez T1 T2) No to czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 31.10.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Panowie ratujcie,sterownik mi się chyba kończy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 31.10.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Artuross a napisz co masz w instalacji. Ile pomp, czy jest mieszacz z siłownikiem itede. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 31.10.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 A co się dzieje z poprzednikiem i kto nim jest?. Może się coś uda podreanimować. Niestety cała seria się rozeszła i nie jesteś jedyny. Jest w sumie jedna sztuka, kurzy się w laboratorium po badaniach EMC, może i mógł bym go załatwić ale to i tak środa-czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 31.10.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 A co się dzieje z poprzednikiem i kto nim jest?. Może się coś uda podreanimować. Niestety cała seria się rozeszła i nie jesteś jedyny. Jest w sumie jedna sztuka, kurzy się w laboratorium po badaniach EMC, może i mógł bym go załatwić ale to i tak środa-czwartek. to tytanic z pilotem r,cos chyba nielaczy w srodku bo gasnie chwilami,jutro koleś ma mi do niego zajrzeć,no swoje lata juz ma,ale jakby dalo rade to byłbym wdzięczny bardzo.z tym to juz niema co zabardzo walczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 31.10.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Artuross a napisz co masz w instalacji. Ile pomp, czy jest mieszacz z siłownikiem itede. Instalacje ma prosta jak drut-hehe 2 pompki CO I CWU zawor 3 drogowy do ochrony powrotu do dzis reczny,bojler 220 l.180 metrow po podlogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 31.10.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Jeśli dzieje się to w takt pracy podajnika (czy w ogóle załączenia obciążenia) to do przeglądnięcia wyłącznik będący z boku- to lubi się zakurzyć i zazwyczaj kończy się takim efektem. Sprawdź czy gilanie po włączniku powoduje że coś przygasa.A jak jutro przyjdzie macher to pierwsze nie sprawdzi lutowanie trafa. To tak z mojego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuross 31.10.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 jeśli dzieje się to w takt pracy podajnika (czy w ogóle załączenia obciążenia) to do przeglądnięcia wyłącznik będący z boku- to lubi się zakurzyć i zazwyczaj kończy się takim efektem. Sprawdź czy gilanie po włączniku powoduje że coś przygasa. A jak jutro przyjdzie macher to pierwsze nie sprawdzi lutowanie trafa. To tak z mojego doświadczenia. ok.dzieki ,sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 01.11.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 ostatnio sąsiad miał podobne objawy, przestawała mu pracować dmuchawa lub podajnik, kondensatory posprawdzane wszystko sprawnester prawie 10 lat. postanowił rozkręcić i posprawdzać od podstawokazało się że po tylu sezonach pracy przy wibracjach poluzowały się śruby mocujące przewody do płyty sterownikamoze zacznij zatem od poruszania wszystkimi kablami?taka sugestia laika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts