Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterownik SPP

czp01

Recommended Posts

W kwestii informacyjnej

pojawiła się pierwsze wersja "beta" apki na androida pod SPPv2

wkleję opis co i jak, więcej na forum producenta w stosownym dziale.

Teraz czas na poprawki

"Ok, więc sprawa wygląda tak...

Najpierw wychodzi android, jak będzie wszystko gites to pojawi się kompilacja na iOS. Biorąc pod uwagę pokrycie urządzeń z windą takowa wersja pewnie się nie pojawi, choć jeśli będzie parcie to nie jest to wykluczone.

Każdy kto sobie to zainstaluje niech wsadzi w stopkę nazwę urządzenia i wersje systemu, tak aby nie trzeba było tego szukać. Zaznaczam że jest to bardzo wstępna wersja i kupa rzeczy jest niedoszlifowana, nie mniej podstawowe funkcjonalności powinny działać. Pierwsze zabawy w zmianę parametrów proszę prowadzić będąc przy sterowniku, powinien on mieć także soft 2.416.

---------7.10.2016 10:25

Link do aplikacji na sklepie, czyli zalecany sposób instalacji (jeśli miałeś apkę zainstalowaną ręcznie to najpierw ją odinstaluj):

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cappuccinomobile.ekotlowniamobile

Link do manualnego zainstalowania:

https://www.dropbox.com/s/1b8ej2uxqzvztxv/EkotlowniaMobile.apk?dl=0

Przed instalacją trzeba sobie wejść w ustawienia/bezpieczeństwo i zaznaczyć zgodę na instalacje z nieznanych źródeł. Następnie z urządzenia wchodzicie na forum i klikacie sobie w ten link

Żeby się połączyć ze swoim kontem tykacie lewy górny piec i podajecie dane jak do ekotlowni.

Na początek interesuje mnie podstawowa rzecz

- płynność działania (przejścia między ekranami)

- czy po jakimś czasie nie pojawia się jakby drugi ekran

- co liczniki systemu pokażą w kwestii zużycia zasobów/ baterii "

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość TwojPan
W kwestii informacyjnej

pojawiła się pierwsze wersja "beta" apki na androida pod SPPv2

wkleję opis co i jak, więcej na forum producenta w stosownym dziale.

Teraz czas na poprawki

"Ok, więc sprawa wygląda tak...

Najpierw wychodzi android, jak będzie wszystko gites to pojawi się kompilacja na iOS. Biorąc pod uwagę pokrycie urządzeń z windą takowa wersja pewnie się nie pojawi, choć jeśli będzie parcie to nie jest to wykluczone.

Każdy kto sobie to zainstaluje niech wsadzi w stopkę nazwę urządzenia i wersje systemu, tak aby nie trzeba było tego szukać. Zaznaczam że jest to bardzo wstępna wersja i kupa rzeczy jest niedoszlifowana, nie mniej podstawowe funkcjonalności powinny działać. Pierwsze zabawy w zmianę parametrów proszę prowadzić będąc przy sterowniku, powinien on mieć także soft 2.416.

---------7.10.2016 10:25

Link do aplikacji na sklepie, czyli zalecany sposób instalacji (jeśli miałeś apkę zainstalowaną ręcznie to najpierw ją odinstaluj):

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cappuccinomobile.ekotlowniamobile

Link do manualnego zainstalowania:

https://www.dropbox.com/s/1b8ej2uxqzvztxv/EkotlowniaMobile.apk?dl=0

Przed instalacją trzeba sobie wejść w ustawienia/bezpieczeństwo i zaznaczyć zgodę na instalacje z nieznanych źródeł. Następnie z urządzenia wchodzicie na forum i klikacie sobie w ten link

Żeby się połączyć ze swoim kontem tykacie lewy górny piec i podajecie dane jak do ekotlowni.

Na początek interesuje mnie podstawowa rzecz

- płynność działania (przejścia między ekranami)

- czy po jakimś czasie nie pojawia się jakby drugi ekran

- co liczniki systemu pokażą w kwestii zużycia zasobów/ baterii "

Welcome To The Plesuredome :)

Bolecki,prześpisz kiedyś ten wiek ;)

Szkoda,że V1 potraktowany po macoszemu.........

Gość TwojPan
To w Englisz langłidż nie czaje.

V1 tez będą, nie wiem czy nawet już nie są.

Posta powyżej też... nie czaje :)

Chyba ze 2 lata temu,jak zamieniałem kijek (czytaj ecoal) na siekierkę (czytaj: SPP) pytałem o zdalny dostęp z telefonu.Mówiłem Ci wtedy,że teraz to jest świat bajerów i każda apk dla telefonu do podstawa.Łącznie z wycacaną stroną sterownika.

Gość TwojPan

Posta powyżej też... nie czaje :)

To tylko taki żart.

Wiesz,ja uważam że taki archaizm jak kocioł CO,powinien śmigać na najprostszym układzie typu jedna pompa CO itd.Zwykły sarkazm.

Ale ok,że robisz to-czego ludkowie potrzebują-zawory xD,mieszacze i inne pierdoły.

Jest ok :)

Gość TwojPan
To w Englisz langłidż nie czaje.

Frankie Goes To Hollywood - Welcome To The Pleasuredome

Witaj w świecie rozkoszy,facebooków,twitterów,androidów i innych nałogów tego wieku.Tylko nie zaśpij.Must have jest niezbędny :)

TwójPan

Prostszy model ma nazwę SPPv2L, jest na 2pompy

podłączysz do niego czujnik wewn,zewn,spalin

podłączysz panel domowy typ PPXv2

podłączysz także ciepłomierz, wszystko kwestia tego ile chcesz wydać i jak bardzo rozbudować i jakie gadżety są Tobie potrzebne a jakie uważasz za zbędne

Gość TwojPan
TwójPan

Prostszy model ma nazwę SPPv2L, jest na 2pompy

podłączysz do niego czujnik wewn,zewn,spalin

podłączysz panel domowy typ PPXv2

podłączysz także ciepłomierz, wszystko kwestia tego ile chcesz wydać i jak bardzo rozbudować i jakie gadżety są Tobie potrzebne a jakie uważasz za zbędne

Dzięki Jarek.

Pytałem w sumie,jak się wersja V2 sprawuje.Co i jak z sugerowaniem mocy,jak to się ma do rzeczywistości takich wyjadaczy jak Ty ;)

Sufler działa, jak ktoś chce może wg niego zmieniać

Ja natomiast mam raz ustawione i sterownik ma modulować.

Mam starszy dom, większe zapotrzebowanie, większość czasu pracuję z nastawą 6sek podawanie, 24sek pauza (tylko w duże mrozy nieco skracam pauzę)

i to niezależnie czy spalam groszko-miał czy próbnie jakąś partię ekogroszku (daje to jakieś 21kW wg nastawy a sufler np. teraz sugeruje nastawę na 11kW)

jedyne co koryguję to powietrze po danej dostawie paliwa i dla dmuchawy 70W ustawiam między 45 a 50, jak paliwo suche - 45, jak bardziej wilgotne bliżej 50 i to wszystko

Ostatnie miesiące nie aktualizowałem też softu, nie było kiedy a starsza wersja dobrze u mnie chodziła

Wczoraj korzystając z soboty montowałem na swoim kotle czujniki otwarcia klapy kosza, zatem wczoraj wrzuciłem soft z ich obsługą, zagrzebałem nieco w pid-zie przy okazji, ale pewnie wrócę do tego, co było wcześniej i dam sobie spokój.

Teraz z tymi czujnikami nie bawię się w zatrzymywanie w trybie ręcznym podawania i nadmuchu aby dosypać opał, tylko po otwarciu klapy staje to automatycznie a uruchomia się po jej zamknięciu. Krótko mówiąc większe bezpieczeństwo i wygoda.