Piotrek42 21.11.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 ot i cały Piotrek Zeby nie było nie było !!! Nie ja zaczełem- ja napisałem że stronka jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 22.11.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 1. Nie sądze2,3,4 Wejdź na któryś sterownik, kliknij w "statystki", kliknij w "pobierz wszystkie dane statystyczne do pliku"5. Tylko pome C.O i CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echelon 22.11.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 A czego nie można było?. Z napisem wal śmiało, chętnie się dowiem co masz na myśli Jeśli mowa o produkcie Elektro- Miz'u to nie ma z nim nic wspólnego. Czy marketing szeptany?. Nie wiem, nikt nie dostał ani grosza "lub innych czasopism" za to żeby tutaj cokolwiek pocisnąć. Z resztą piszesz podobieństwo, więc nawet jeśli to jakoś od ogólnie panującej normy nie odbiega. Inna sprawa to to że co niektórzy szukają i będą szukać drugiego dna więc zawsze będzie że ktoś coś. Zwróć też uwagę jak wypłynął SPP- w zasadzie przez userów którzy zaczeli go porównywać i o tym pisać, bo to że HANDLARZ Jarek go umieścił w przeglądzie to jakoś nie namieszało, był bo był. Na pewno nie ma też zabaw w stylu jaki ster kupić i nagle 10 postów z nowych kont (taka magia funkcjonuje w pytaniach o piec np). Albo bezsensownego podbijania tematu będącego w agonii. Nie w mojej naturze jest pociskanie, ale jak patrze na to forum to tak lekko mówiąc- jest tylko kilka "słusznych spraw" i koniec. Ciekawe czemu z SPR11 i MCI nie ma takich cyrków? Z odwołaniem do miśka to przemilczę Włodkowy net to Włodkowy net, nie jest moim zadaniem wychodzić przed ich szereg, jakieś plany ma- pewnie zapytać możesz. Czemu Sekom na kotle?, bo uznałem że tak będzie dobrze. W zasadzie opisałem to tutaj TUTAJ Hej, szczerze to naprawdę ci kibicuję, bo konkurencja musi być! Do tej pory Zawijanowie śmiali się że, inni nie potrafią lub nie chcą pokazać jak działają ich kociołki/sterowniki w necie. A teraz co najmniej dwóch userów może pokazać co jest wart misiek a co spp. Ja mam możliwośc podglądu przez neta, ale nie używam. Za to kilka razy dziennie patrzę na kociołek przez wifi+telefon. Z Kobra to myślałem że teraz to Włodek podpatruje P.S. Dobrze że zmieniłeś stronę bo była MEGA podobna, nawet kolory. Tylko teraz pozbawiłeś się jednego plusa - braku dymu z komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 22.11.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Echelon w dobrze prowadzonym kotle jest bezdymne spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 22.11.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Jeżeli chodzi o podobieństwa do platformy esterownik to niech Pan Bolecki potwierdzi, że nie widział wcześniej tej platformy i nie wzorował się na niej Chociaż podpatrywanie konkurencji jest dopuszczalne to trzeba tak to robić żeby aż tak to się nie rzucało w oczy Grafika już nie ale statystyki, mapa to jeszcze można poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echelon 22.11.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Ale na swoim schemacie masz dym z komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 22.11.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 ale statystyki, mapa to jeszcze można poprawić. a tutaj to się nie zgodzę, bo pierwsze statystyki w formie takich wykresów były np. w elektro-miz przy modelu buran, podobne wykresy są rysowane (temp. c.o.,cwu na ekranach cobry,pumy,skorpiona), podobne wykresy mają od x-czasu użytkownicy pumy po ściągnięciu pliku archiwum w sofcie kolegi DaminaLisu o nazwie PumaCharts, podobne ma także tech,- nie róbmy jaj.... co do mapy - to przecież mapy google... które na swoich stronach stosuje wiele firm... Może nie popadajmy w paranoje, bo tak to można się przyczepić,że w Twoim sterze sposób ustawiania stref czasowych z poziomu pulpitu sterownika jest taki sam jak we wcześniej produkowanych sterowaniach firmy elster i tez można to poprawić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 22.11.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 jeszcze dodam,że na ekranie sterownika od wyjścia spp sa podawane dane spalania godzinowe i dobowe, to zostało tylko przeniesione do odczytu na stronę www pierwsze takie rozwiązanie z podawaniem tych spraw było natomiast w/g mojego doświadczenia w modelu sterownika luksus z firmy elster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darase 22.11.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Pniewski napisał: " Bez przesady." Co chcesz przesadzać? Widzicie Panowie to jest jedynie moje zdanie. Z mojego komina to leci para Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 22.11.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 (edytowane) SPP miał pomiar spalania od urodzenia, tj gdzieś od 2009r?. Pojawił się na rynku jakoś 2011/12. Z resztą jakie to ma znaczenie. Jeżeli chodzi o podobieństwa do platformy esterownik to niech Pan Bolecki potwierdzi, że nie widział wcześniej tej platformy i nie wzorował się na niej Chociaż podpatrywanie konkurencji jest dopuszczalne to trzeba tak to robić żeby aż tak to się nie rzucało w oczy Grafika już nie ale statystyki, mapa to jeszcze można poprawić. Robić żeby nie rzucało w oczy?. Czyli co, można skopiować kropka w kropkę ale nie pokazywać szerszemu gornu?. Chcesz potwierdzenia że nie widziałem?, widziałem i wiedziałem jaką funcjonalność chce uzyskać, nikogo nie namawiałem jednak że ma KOPIOWAĆ kody czy cokolwiek. Popatrz na całość z góry i powiedź czy jest to to samo, inaczej to możemy się droczyć o to że jogurcie A i w jogurcie B jest mleko. Widzisz podobieństwo między jednym a drugim, pewnie masz racje. Ja myślę że touran jest podobny do zafiry i jestem zbulwersowany tym że obydwa mają koła w tym samym miejscu. Nie dajmy się zwariować i zajmijmy się sensownymi sprawami. Myślę że kwestia podobieństw została już dostatecznie wyjaśniona, tak więc z sensem Panowie, z sensem. Edytowane 22 Listopada 2013 przez bolek_bolecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin7911 22.12.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Czy ktoś używa spp w kotle z podajnikiem tłokowym? Jak sie sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 22.12.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Czy ktoś używa spp w kotle z podajnikiem tłokowym? Jak sie sprawdza? Pisz do Bolka, w jego regionie tłoki są very popularne, wcześniejsze softy SPP po załączeniu domyślnie ster był tłokowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 22.12.2013 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 No skoro się już odświeżył wątek - to napiszę. BET dostał nowy serwer i nową częstotliwość odświeżania wykresów - teraz są co 5 minut, wcześniej było co 10 minut. SPP z kolei dostał nową opcję - Bolecki to nazwał " tło ". Rzecz w tym, że można dmuchawę wysterować na 3 sposoby. Albo tradycyjnie - dmucha i nie dmucha. Albo z tłem - dmucha z ustawioną mocą a w przerwach dmucha z mocą ustawioną dla tła. Albo z tłem na podajnik - dmucha z ustawioną mocą i dodatkowo zawsze dmuchnie w czasie podawania opału. Poza tym dodano możliwość dokarmiania palnika węglem zależnego od czasu pracy tła - bardzo przydatna funkcja, szczególnie dla userów którzy tak jak ja mają do opanowania nadmierny ciąg kominowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 23.12.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 (edytowane) wesołych i zdrowych świąt Edytowane 23 Grudnia 2013 przez berdnard korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 23.12.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 wesołych i zdrowych świąt Podłączam się i również życzę wszystkim spokojnych i radosnych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 25.12.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Hej, Z Kobra to myślałem że teraz to Włodek podpatruje Właśnie to robi... https://ekotlownia.pl/sterownik/35# Sterownik Cobra -S10u na kotle Jareckiego79. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
berdnard 25.12.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Witam godosz sterownik bez ustawień ala automat taki już był 2 latka wstecz no i co -jaki efekt był sam wiesz co pisali usery proponuję tak -podeślij mi na miesiąc twój mega ster - bo mam jeszcze chęci a ja TUTAJ napisze prowda zdrowych i wesołych świąt gdy by rt 09 pid się nie zawieszał to by mnie tu nie było Edytowane 25 Grudnia 2013 przez berdnard korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 26.12.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Cześć Bernard, OK. Mam 1 zestaw w testach, będzie dostępny po NowymRoku. Napisz, jaki masz kocioł i jakie nastawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 26.12.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Właśnie to robi... https://ekotlownia.pl/sterownik/35# Sterownik Cobra -S10u na kotle Jareckiego79. Ale chyba widać jakąś nić pomiędzy twórcą a urządzeniem... Włodkiem zaczęło kiwać to i sterownikiem też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 26.12.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 No cóż... nikt nie jest doskonały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts