Jasylwek 11.10.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 WitamMam pytanie dotyczące Waszych płyt indukcyjnych. Czy to normalne, ze płyta wydaje z siebie bardzo głośne dzięki, tzn. buczy podczas gotowania? (Bardzo głośno buczy) Dodam, ze garnki są przystosowane do indukcji, wentylacja jest odpowiednia. Trochę ciszej (ale tylko trochę :/) co mnie akurat zaskoczyło, działają garnkami emaliowane. Na poziomie 1-3 dźwięk jest do zniesienia, powyżej, nie do zaakceptowania na wciąż…Mam płytę firmy Amika PI7511SF.Kupiłam, zasugerowana dobry mi opiniami w Internecie… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 11.10.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Witam Mam pytanie dotyczące Waszych płyt indukcyjnych. Czy to normalne, ze płyta wydaje z siebie bardzo głośne dzięki, tzn. buczy podczas gotowania? (Bardzo głośno buczy) Dodam, ze garnki są przystosowane do indukcji, wentylacja jest odpowiednia. Trochę ciszej (ale tylko trochę :/) co mnie akurat zaskoczyło, działają garnkami emaliowane. Na poziomie 1-3 dźwięk jest do zniesienia, powyżej, nie do zaakceptowania na wciąż… Mam płytę firmy Amika PI7511SF. Kupiłam, zasugerowana dobry mi opiniami w Internecie… 1. Buczeć będzie każda płyta - a Ty masz calkiem niezłą więc...: 2. Garnki - jak widać jest różnica między garnkami i pracuje ciszej P.S. jak masz ja podłączoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasylwek 11.10.2013 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Bayzone.pl dziękuję, za odzew. Rozmawiałam z kilkoma osobami w pracy w nikt nie słyszał o tym, żeby płyta indukcyjna wydawała z siebie tak donośne odgłosy, tzn. nikt, kto miał do czynienia z takimi płytami tego nie doświadczył. I proszę mi wierzyć, ze to nie jest czepianie się, ani przesada. To jest po prostu hałas. Przy drugich garnkach hałas był mniejszy, ale tak jak pisałam, nadal było to nieznośne. Kiedy mąż przyszedł powiedzieć mi, ze ta płyta buczy, myślałam , ze się czepia, ale jak ja sama usłyszałam, szybko przestałam tak myśleć… A przepraszam, za może głupie pytanie, ale w jakim sensie ‘jak podłączoną’? Poprosze uściślić Płyta była już raz serwisowana, bo padła po 10 minutach swojej pierwszej pracy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 11.10.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 230v / 400v ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 12.10.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Moja płyta nie buczy - max u mnie to 15. Od 1-10 jest NIESŁYSZALNA przy 11-12 cichutko buczy (muszę się nad nią nachylić aby to wysłuchać), głośniej pracuje przy 13-15 i booster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 13.10.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 U mnie buczy na boosterze, kiedy woda zbliża się do wrzenia. Na zwykłych ustawieniach poziom dźwięku jest zbliżony do szumu włączonej kuchenki gazowej - mam obie, czasem jednocześnie gotuję na indukcji i smażę na gazie i indukcja się nie wybija. Oczywiście oprócz buczenia czasem szumi wentylator, przy ustawieniu konkretnej temperatury zaczyna się ciche cykanie, kiedy naczynie jest już odpowiednio gorące i indukcja przestaje grzać (cykanie ustaje, kiedy płyta podejmuje znów pracę)... Wszystkie te dźwięki nie powinny być jednak głośne, a Ty określiłaś je jako "hałas", więc chyba coś jednak szwankuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 14.10.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Moja płyta nie buczy - max u mnie to 15. Od 1-10 jest NIESŁYSZALNA przy 11-12 cichutko buczy (muszę się nad nią nachylić aby to wysłuchać), głośniej pracuje przy 13-15 i booster. channel, jaką masz płytę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 14.10.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Mam De Dietrich dti 853xe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.10.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 U mnie Bosch, buczy na max zakresie(garnek emaliowany) na Tefalu trochę mniej ale już na połowie zakresu wcale. Jeśli rozgrzewa się powoli tak samo nie buczy. Zauważyłem ze buczy jak jest duża moc i mały garnek, jak jest już ciepła strawa to buczenie ustępuje. Wydaje się więc ze to normalna rzecz, tak jak podczas wrzenia wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 14.10.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Mam De Dietrich dti 853xe Nigdy nie słyszałam o tej marce. W wyszukiwarkach już nie pokazuje ceny, droga była? Co zdecydowało, że ją kupiłaś? A nie popularnego Boscha, Siemensa czy Tekę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 14.10.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Przykładowe ceny:http://www.abcdomu24.pl/prod_det/plyta-indukcyjna-65-cm-de-dietrich-dti-853-xe_126104http://www.pasaz.v10.pl/plyta-indukcyjna-de-dietrich-dti-853,p14804738.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 14.10.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 No i wyszło, że kiepsko szukałam Cena zdecydowanie nie na moją kieszeń, najwyżej będzie mi buczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 14.10.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Flawia, zapłaciłam połowę tej ceny z linka - za takie pieniądze mnie nie byłoby stać. Kupiłam ją od mojego pana od mebli. Mial ją w swoim salonie, jako płyte pokazowa cos ok roku. Tak mi się spodobała, a zostawiłam u niego kupe kasy, więc sprzedał mi ją taniej. Co zadecydowalo - przede wszystkim duże pola grzejne. Moje garnki mają sporą srednicę i zalezało mi aby plyta nie miala tych "kółeczek". No i moc płyty 11,2 - wszystkie pola mogą w tym samym czasie miec właczonego boostera. A ja dużo gotuje a mam mało czasu i zawsze sie spiesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasylwek 30.10.2013 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Niestety ze sporym opóźnieniem, ale wczesniej nie mogłam odpowiem na pytanie Bayzone - płyte mamy podłączoną 2x230. Od mojego ostatniego wpisu mialam przyjemnośc doświadczyć głośności dwóch plyt indukcyjnych.... do obu przykładałam ucho, zeby coś usłyszeć, a booster w tych płytach pracował jak poziom nr 1 w naszej Planuję zgłosić rekamację płyty, ale mam złe przeczucia, ze zapewne usłysze, ze wszystko jest w porzadku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aps161 2g 06.11.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Też chcę kupić płytę indukcyjną Amica, a to już któraś opinia na jej temat, że nie można przy niej oglądać tv ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MassiveR 07.11.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 No coż... Niestety mam dokładnie ten sam problem, znam ten ból i potwierdzam, że do zwykłego, w miarę cichego buczenia nie można tego porównać. To zwyczajny hałas jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasylwek 07.11.2013 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 No niestety, ja drugi raz płyty bym nie kupiła. Zadziwia mnie tylko dlaczego ta plyta miała tak wiele pozytywnych opini w necie. Na kilkadziesiąt opini (prawie 40) chyba tylko dwie albo trzy wspomniały, ze jest głośna. Niestety uznałam, ze przy takiej ilości pozytywnych opini to wyjątki mające 'wrażliwe ucho"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otic 12.11.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Ja też uważam że posiadam głośno pracującą płytę indukcyjną, proszę o ocenę z filmiku jaki nagrałem: http://www.youtube.com/watch?v=zIbG_b2cvqg - zwieksz głosnosc przy oglądaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 12.11.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Niestety ze sporym opóźnieniem, ale wczesniej nie mogłam odpowiem na pytanie Bayzone - płyte mamy podłączoną 2x230. Od mojego ostatniego wpisu mialam przyjemnośc doświadczyć głośności dwóch plyt indukcyjnych.... do obu przykładałam ucho, zeby coś usłyszeć, a booster w tych płytach pracował jak poziom nr 1 w naszej Planuję zgłosić rekamację płyty, ale mam złe przeczucia, ze zapewne usłysze, ze wszystko jest w porzadku..... A możesz napisać, jakie były te ciche? Nie chcę buczącej, będę miała mini salon z aneksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasylwek 20.11.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 A możesz napisać, jakie były te ciche? Nie chcę buczącej, będę miała mini salon z aneksem. Mogę jedynie podać firmę, niestety o nr modelu nie zapytałam Jedna była firmy Bosch, a druga Mastercook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts