nela29 11.10.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Hej wszystkim,Zastanawiam się jak rura gazowa musi iść po budynku w sytuacji gdy mój jedyny punkt poboru to będzie piec gazowy ulokowany na poddaszu na 3 piętrze? Czy musi iść na zewnątrz po elewacji, czy może być w warstwie styropianu? I co w przypadku gdy dom jest bliźniakiem i kotłownia sąsiada będzie również na poddaszu? Mogą rury iść jedna obok drugiej w osi budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.10.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Może być w styropianie pod warunkiem, że jest to spawana rura bez łączeń gwintowanych. I nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że nie ma przeszkód, żeby rury szły obok siebie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 15.10.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jesteś pewien tego, że może iść w warstwie ocieplenia? Ktoś mi powiedział że bezwzględnie musi iść po elewacji i nie można jej zasłonić nawet żadną demontowalną obróbką... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.10.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 U mnie idzie po elewacji, jest zasłonięta styropianem, odbierała to komisja z gazowni, nie mieli uwag. Warunkiem jest rura spawana, bez łączeń gwintowanych. Jeśli chcesz mieć pewność, po prostu zadzwoń do wykonawcy instalacji gazowej, czy kogoś, kto będzie przeprowadzał formalny odbiór i spytaj. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts