przemke 11.10.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Witajcie, Byćmoże na tym forum ktoś mi w temacie poradzi. Chciałbym w takich starych poprzemysłowych pomieszczeniach - używanych do różnych eventów itp. - nadać trochę klimatu i zmienić kolor oświetlenia. Są tam takie lampy/oprawy na 3 świetlówki zamknięte szybą. Chodzi o w miarę tanie rozwiązanie, estetyka bez znaczenia (i tak jest brudno i mroczno). Jest tego sporo i wymiana świetlówek na kolorowe byłaby kosztowna. Tak samo folie kolorowe wychodzą drogo i też trudno je byłoby tam zamontować. Pomyślałem, że zamaluję te szyby farbami, tylko czy są takie, które przepuszczały tak ok. 60-70% światła a jeśli tak to jakie? W sieci znalazłem tylko jakieś farbki do porcelany itp. ale to małe pojemniczki więc też wyjdzie drogo Czy ewentualnie jest szansa działania 1 zamias 3 świetlówek w takiej oprawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta008 13.02.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Wpisz w internecie farba do szkła i plastiku powinno Ci wyskoczyć to czego szukasz, wiele jest tego w internecie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 13.02.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 I wytrzymują temperaturę szyby? A ile kosztują? Może taniej jednak nowa lampa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemke 13.02.2014 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Ja ostatecznie zastosowałem typowe tanie uniwersalne spraye różnokolorowe. Trzymają się (temperatura świetlówek nie jest chyba taka wysoka), wada to przepuszczalność światła spada gdzieś o połowę. Puszka (średnio 15-20 zł z marketu) wystarcza na ok. 3-4 takie lampy (parę warstw), także na pewno taniej niż kupowanie nowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts