Joachim93 11.10.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Witajcie, Przechodząc do rzeczy... Mieszkam w bloku z 40-letnim stażem i wymieniam podłogę w jednym z pokoi (ok.18m2). Zdarłem stary parkiet (2cm) oraz legary (3cm). Pod spodem są płytki PCV (jakieś 2-3mm) i dalej wylewka/beton. Chcę położyć na to płyty OSB (18-22mm?) na to piankę i panele. Pytanie moje brzmi jakie płyty OSB kupić (pióro wpust czy zwykłe), o jakiej grubości najlepiej (dodam, że pasowałoby jak najgrubsze, ale nie wiem jak z ceną), jak je układać i oczywiście główne pytanie, jak je przymocować do podłoża? z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joachim93 23.10.2013 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Naprawdę nikt nie jest w stanie mi podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 23.10.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Witaj...zrób sobie suchy jastrych czyli np. z fermacella... podsypkę i na to płytę włóknowo- gipsową 20 mm jastrychową i na to panele...podsypką sobie wyregulujesz ile ma mieć wysokości ta wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 25.10.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 WitamZerwij płytki PCV, tym samym ocenisz jakośc posadzki, masa samopoziomujaca, i na to "panel"pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joachim93 26.10.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Dziękuję za odpowiedź, ale każdego rodzaju wylewki odpadają Powiedzcie mi tylko jak przymocować OSB do betonu/PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Porter_ 03.12.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 U mnie był klej taki sam którym była przyklejona deska i po kilka kołków dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts