Adam626 11.10.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jak się nazywa ta dachówka? http://img.galerkiwnetrz.pl/g/2_609044515_IMG_5370.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.10.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 To raczej wygląda na ceramikę Roben -a ze względu na wygląd dachówek szczytowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Crazy 14.10.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Wygląda dokładnie jak moja dachówka, a mam Roben Piemont antracyt na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ErwinBoryna 14.10.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 tez mi sie wydaje, ze to Romańska z braasa. czlowiek sie naoglada tego na wystawach, pozniej ciezko zgadnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.10.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 tez mi sie wydaje, ze to Romańska z braasa. czlowiek sie naoglada tego na wystawach, pozniej ciezko zgadnac Przecież tu nikt nie zgaduje tylko ocenia to co widzi Wystarczy zerknąć w to co piszecie i porównać nie dachówkę podstawową bo one są podobne ale o charakterystyczne elementy dachu http://www.monier.pl/produkty/dachowki-betonowe/dachowki-ksztaltowe/dachowka-szczytowa.html gdzie tu podobieństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeltyn 15.10.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 http://www.monier.pl/typo3temp/pics/e3959dd37b.jpg Tak mi też się wydaje, że to Brass - Dachówka Betonowa Romańska grafitowy Cisar. Bardzo ładny odcień, który to nadaje elegancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 15.10.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 ŁOOO MATKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ErwinBoryna 15.10.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 jakby nie patrzec to kazdy z nas ma racje bo ogolny ksztalt jest praktycznie identyczny : http://dachy.info.pl/imgs_upload/aktualnosci/2013/sierpien2013/07082013_braas2.jpg detalami sie roznia, ktore szczerze mowiac nie rzucaja sie w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeltyn 16.10.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 jakby nie patrzec to kazdy z nas ma racje bo ogolny ksztalt jest praktycznie identyczny : http://dachy.info.pl/imgs_upload/aktualnosci/2013/sierpien2013/07082013_braas2.jpg detalami sie roznia, ktore szczerze mowiac nie rzucaja sie w oczy Szczerze, jak na moje oko to nie widzę praktycznie żadnej różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 16.10.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 gdzie Wy macie oczy? Koło Braas'a to nawet nie leżało... Ja mam cos na kształt tego Braasa na dachu i jedyne podobieństwo to płotek śniegowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.10.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 gdzie Wy macie oczy? Koło Braas'a to nawet nie leżało... Ja mam cos na kształt tego Braasa na dachu i jedyne podobieństwo to płotek śniegowy. Ja już kolego nie mam siły do tłumaczenia czym się różnią te ze zdjęcia - obserwuje sobie rozwój sytuacji i w pełni się z tobą zgadzam Być może Ci co mają betonowego Brass-a chcieli by aby dach wyglądał tak jak "ten"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ErwinBoryna 16.10.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 jestescie widocznie specjalistami w tej dziedzinie. ja osobiscie jako przecietny uzytkownik widze ogromne podobienstwo ale moge sie nie znac, nie sprzedaje tego wiec takich detali jak Wy nie zauwazam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.10.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 (edytowane) jestescie widocznie specjalistami w tej dziedzinie. ja osobiscie jako przecietny uzytkownik widze ogromne podobienstwo ale moge sie nie znac, nie sprzedaje tego wiec takich detali jak Wy nie zauwazam. Nie jestem specjalistą ale już na pierwszy rzut oka widać różnicę: Tak jak wspomniałem: dachówka boczna(ceramika wypalona będzie miała taki kształt) prasowany cement nie - zbyt dużo strat - pękanie. "fala"na dachówce cementowa ma charakterystyczne podcięcie czyli rysę wzdłuż krawędzi zejścia ceramika ma łagodny profil Grubość - ceramika z reguły jest cieńsza betonowa grubsza kolor - w powiększeniu widać na krawędzi pomarańczową bazę(antracytowy kolor jest powłoką - być może angobą - betonowa jest, albo malowana, albo barwiona w masie. Moja wiedza - no cóż musiałem poznać coś co mam i znaleźć różnicę- wybrałem to co mi się podobało. Pozdrawiam Edytowane 16 Października 2013 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts