Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prysznic we wnęce - szklana ścianka

mrxaoo

Recommended Posts

Do osób rozeznanych w temacie szeroko rozumianej branży szklanej. Jak wykonać, w rozsądnych pieniądzach, zabudowę wnęki prysznicowej? Wymiar - ok 180cm. Jest to wnęka - obudowana, murowana z 3 stron, więc pozostaje tylko 180cm prostki (1 prosta ścianka). Potrzebuję zwykłą ściankę składającą się z części stałej plus części otwieranej (nie chcę otwartej częściowo). Ma być część stała - coś około 100cm oraz drzwi - otwierane, nie przesuwne. Wydaje mi się, iż nic prostszego nie będzie... ale jak zacząłem chodzić po salonach, to brodzik na tą szerokość kupiłem bez problemu (180x90), ale zabudowa szklana - masakra cenowa...6000 PLN w górę... przesada... ktoś ma jakiegoś gotowca, albo poleci - nie wiem - szklarza, który będzie potrafił to wykonać? Kupno samej grubej, zbrojonej szyby oczywiście odpada, potrzeba jakiejś tam uszczelki, mocowania drzwi itp, itd... nie bardzo wiem, od czego zacząć....

Mam kabinę z trzech elementów : 70cm - 70 cm -90cm drzwi otwierane na zewnątrz . Zamawiałam w firmie prywatnej, gdzie wykonują lustra, szklane balustrady, drzwi

Kosztowała ok.3 tys. , ale to już prawie dwa lata temu.

Mieszkam na południu Polski, mogę dać namiary na firmę, mogą Ci wycenić, zobaczysz ...

Złóż samemu. Robiłem właśnie sobie kabinę z dwóch szyb każda 94cm x190cm. Jedna szyba boczna jako ścianka, a druga jako drzwi otwierane na zewnątrz. Zamów sobie szyby dedykowane do kabin prysznicowych. Znajdź na necie sklep z okuciami i uszczelkami. Na stronach www masz podane rysunki, jak przygotować/wyciąć szkło. W katalogu uszczelek też masz podane, jaka odległość od ściany/drugiej szyby. Kabina wyszła mnie około 2.500 zł. Ja akurat trafiłem na szklarza, który miał w ofercie okucia i dał taką cene jak sklep internetowy, a miałem pewność, że nadają się do ciężaru szkła (szyba 8mm o tych wymiarach waży swoje) Edytowane przez Łukasz80

Złóż samemu. Robiłem właśnie sobie kabinę z dwóch szyb każda 94cm x190cm. Jedna szyba boczna jako ścianka, a druga jako drzwi otwierane na zewnątrz. Zamów sobie szyby dedykowane do kabin prysznicowych. Znajdź na necie sklep z okuciami i uszczelkami. Na stronach www masz podane rysunki, jak przygotować/wyciąć szkło. W katalogu uszczelek też masz podane, jaka odległość od ściany/drugiej szyby. Kabina wyszła mnie około 2.500 zł. Ja akurat trafiłem na szklarza, który miał w ofercie okucia i dał taką cene jak sklep internetowy, a miałem pewność, że nadają się do ciężaru szkła (szyba 8mm o tych wymiarach waży swoje)

I to jest już konkret. Jakieś konkretne www?