adrianoos966 12.10.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Mam problem, pistolet zmniejszył "moc" siedział z 14dni w temp. ok 10st. pianka leci, tylko słabo, ciśnienie też bez rewelacji, pistolet Soudal, nic nie ruszałem oprócz nakręcenia pianki (teraz jest jej pół) i dokręcienia regulatora iglicy żeby było szczelnie.Czy mogę wymienić półpełną piankę montażową na czyścik.I "papra" się wszystko niesamowicie.Wy tak wymieniacie? Zmiana pytania. Wyciągnąłem piankę, zamontowałem czyścik i okazało się że wszystko było czyściutkie. Korzystając z okazji że piana znów leci jak nowa zapiankowałem szparę. Za chwilę zaczęła pianka ledwo co lecieć, za zimna i gęsta ta piana czy co? Bo na pusty pistolet działa superowo i mega ciśnienie było, napełnił się pianką to leci tyle co kot napłakał a ciśnienie "nie ma siły" Edytowane 12 Października 2013 przez adrianoos966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 12.10.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 A trzymasz pianę w pozycji jak trzeba ? ja mam już ponad rok piankę ... rok ? 1,5 roku zamontowaną na pistolecie. Od czasu do czasu sprawdzam czy leci.Jak do tej pory leci. Największy błąd to ściągnąć piankę.Raz tak zrobiłem, musiałem nowy pif paf kupić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianoos966 12.10.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Wszystko jest szczelne i dobre a pianka dalej siedzi na pistolecie. Tylko z czasem napełniania się pistoletu pianką ciśnienie słabnie. I dobrze trzymam pistolet zaworem puszki w dół Edytowane 12 Października 2013 przez adrianoos966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 17.10.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 musi gdzieś bardzo powoli puszczać, gaz wyjdzie to i ciśnienie później jest słabsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianoos966 18.10.2013 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Problem jest najprawdopodobniej z "tą" jedyną pianką, bo czyścik w puszce działa bez jakiegokolwiek zarzutu(lekko odkręcona "dokrętka" puszcza CZYSTY płyn z czyścika na 2m. Pistolet jest czysty jak łza (w środku) i szczelny jak dom pasywny . Założona pianka nie puszcza w ogóle nic do pistoletu, nawet przed kulką. A jak sam nacisnę piankę to jest "potężny" gaz i czysta pianka. Wniosek z tego taki że zrypała się guma od "włazu"heh puszki. Co zdarzało mi się często. Pianka to ceresit (najtańszy) Pomyślicie że 1 puszka toż to ochłap, szkoda mi wyrzucać bo zostało w niej do 70% a nie widzę powodu jej wyrzucać jak nic się jej nie działo. Jak nie będzie leciało to trudno... Wycisnę piankę rękami hahaha Edytowane 18 Października 2013 przez adrianoos966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts