FrankyF 12.10.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Witam,Bardzo proszę podzielić się swoim doświadczeniem i wiedzą i doradzić ile styropianu położyć na ościeże bramy garażowej w celu ich docieplenia, przed montażem tejże bramy segmentowej. Pozdrawiam i dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckig 03.12.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Dorzucę się w bardzo zbliżonym temacie. Czy można ocieplić bramę segmentową czy jedynie uchylne? W marketach budowlanych jest specjalna folia z taśma dwustronną. Pytanie czy ma to zastosowanie tylko do bram z pełnym skrzydłem czy segmentowych również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.12.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Pytanie FrankyF jest mocno nieaktualne, ale jesli ktos sie zastanawia: ocieplic tyle, by bylo dobrze. To nie jest dzial docielen, wiec nie bylo odpowiedzi. W praktyce - wazniejsze przy bramie jest zapewnienie szczelnosci. Wiecej zimna wpadnie nierownosciami na scianie i podlodze, niz "mostkami termicznymi" spowodowanymi slabaszym ociepleniem. Wiekszym problemem jest slaba szczelnosc niz niedostateczna izolacyjnosc. W sprawie ocieplenia:nie wiem o jakiej folii myslisz. Nie widzialem. Bramy segmentowe o grubosci 4 cm mają wystarczające ocieplenie, wiec nie wiem w czym mialoby to pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckig 04.12.2014 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Docieplenie może pomóc w tym aby wpadało mniej zimna. Sądziłem, że to akurat oczywiste. Przy 4 cm ocieplenie może być wystarczające do czego? Sciany są dużo grubsze, mają więcej ocieplenia więc siłą rzeczy taką bramą ucieka więcej ciepła niż przez ściany. Chyba łatwo zrozumieć, że ktoś chce zminimalizować te różnice? http://www.leroymerlin.pl/izolacja-budynkow/welna-mineralna-styropian/welna-mineralna/mata-izolacyjna-do-drzwi-garazowych-onduterm-xl-kit-onduline,p131643,l396.html Teraz już wiesz o jakiej folii myślę. Wolałbym uzyskać odpowiedź na chociaż jedno z dwóch zadanych pytań niż na pytania, których nie zadałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.12.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 To mata z przeznaczeniem do bram nieizolowanych. Jak bedziesz mial juz brame, to zrozumiesz ze wiekszym problemem jest ich szczelnosc niz izolacyjnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 04.12.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Docieplenie może pomóc w tym aby wpadało mniej zimna. Sądziłem, że to akurat oczywiste. Przy 4 cm ocieplenie może być wystarczające do czego? Sciany są dużo grubsze, mają więcej ocieplenia więc siłą rzeczy taką bramą ucieka więcej ciepła niż przez ściany. Chyba łatwo zrozumieć, że ktoś chce zminimalizować te różnice? http://www.leroymerlin.pl/izolacja-budynkow/welna-mineralna-styropian/welna-mineralna/mata-izolacyjna-do-drzwi-garazowych-onduterm-xl-kit-onduline,p131643,l396.html Teraz już wiesz o jakiej folii myślę. Wolałbym uzyskać odpowiedź na chociaż jedno z dwóch zadanych pytań niż na pytania, których nie zadałem z calej bramy panele sa cieple, producenci chwala sie nieskimi lambdami, ale to i tak psu na bude bo wiecej ciepla ucieka bokami, uszczelki dookola, prowadnice, szpary miedzy panelami. nawet jakbys dal 15cm na panel to nie wiele ci to da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 04.12.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 mnie nauczyło powiedzenie brama nie jest hermetycznie zamknięta i już wiem że garaż to garaż a nie sauna warto ścianę pomiędzy domem a garażem dodatkowo ocieplić i dać dobre drzwi przejściowe kiedyś klient sam docisnął rolki w bramie bo mu wiało i silnik nie miał siły jej podnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 04.12.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Niestety na ocieplenie jest ze 3cm. Sam niedawno ocieplałem - bramę mają wstawić w sobotę, Konstrukcja mocowania bram segmentowych jest tak zrobiona że więcej nie można. Przy odpowiednio wysokim nadprożu dałoby się lepiej zaizolować ten fragment. Z tą szczelnością przy markowych bramach nie jest tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckig 05.12.2014 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Bramę już mam, zamocowaną i działającą od pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.12.2014 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Alez mozna wiecej:) w ub.tygodniu montowalem brame o grubosci 6cm. jareckig,Wiec mamy rozumiec ze w Twoim garazu jest zimno i chcesz gdzies poprawic swoja brame, segmentowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 05.12.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Są panele 6cm ale niestety nie robią jej w moim rozmiarze specjalnym:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts