somnambulik 12.10.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Witam Pewnie się uśmiejecie ale chcę się poradzić ekspertów. Otóż zakupiłem działkę z domkiem/altanką ok 25m2 Domek typu trzęsiłapka taki jak za komuny fundowało nam FWP, aczkolwiek nie zniszczony )) Chciałbym wykorzystać ten obiekt na bawialnię dla dzieciaków i przesunąć go w głąb działki. Domek jest usadowiony na bloczkach betonowych ale jakoś tak dziwnie że z bloczka wystają pręty które dopiero 'wchodzą' w podłogę od dołu. Wydaje mi się że konstrukcja pod spodem jest dość masywna Mam 4 mega mocne, spore kółka na łożyskach /skrętne/ Pomyślałem, że wezmę ze złomu 2 duże profile stalowe, przymocuję kółka, lewarkiem podniosę domek z każdej strony, podłożę kółka i je przymocuję do domku, a następnie z kolegami przepchamy w dogodne miejsce... Wpierw musiałbym diaksem poobcinać pręty wystające z bloczków - trochę mnie przeraża wchodzenie pod domek... Czy taka operacja w ogóle jest możliwa? Jeśli nie bardzo, może są jakieś inne sposoby aby domku nie rozbierać? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie Pozdrawiam i dziękuję Edytowane 12 Października 2013 przez somnambulik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 13.10.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Przenosiłem taki domek przy pomocy dźwigu ( takiego na samochodzie ). Domek opasano dwoma pasami i góra tych pasów była zapięta na haku tego dźwigu .Podnoszono i przestawiano etapami gdyż samochód nie mógł jechać z podwieszonym domkiem . Dźwig musi być oczywiście odpowiedni do wagi domku . Całość operacji 150 zł ale pięć lat temu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
somnambulik 13.10.2013 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Dzięki za informację Faktycznie jest to alternatywa.Domek ma dach, który wystaje poza ściany.Czy w takim przypadku jest to wykonalne?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 13.10.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 W moim domku też dach z blachy wystaje i schodzi aż do ziemi i trochę się pogięła ta blacha od pasów . Trzeba by dać jakieś odbojniki czu cuś w tym rodzaju .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
somnambulik 13.10.2013 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 w takim razie rozejrzę się za opcją przeniesienia dźwigiemw sumie najszybciej i pewnie najtaniejdzięki za info!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts