tomtom4AD 13.10.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 (edytowane) Czesc,http://z500.pl/projekt/179/Z202,funkcjonalny-dom-z-dachem-dwuspadowym-i-garazem-od-frontu.html jestem coraz bardziej zakrecony szukajac wlasciwego producenta, jakie okna dobrac do takich przeszklen? Moje kryterium wyboru1) dobry stosunek jakosci / ceny2) dobra izolacja termiczna (domek jest zbudowany z dobrych materialow = niskoenergochlonny) Najdrozsze sa ALU, potem zaraz drewno i na koncu plastik. Tak to chyba jest, albo sprzedawcy wciskaja mi kit. Dobre opinie ma SAPOR (ALU), Bracia Kowalscy (Drewno), POMOZCIE PROSZE (czas realizacji to 6tyg, a zima tuz tuz). Posrenikom dziekuje, pozdrowionka! Edytowane 13 Października 2013 przez tomtom4AD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 13.10.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Duże przeszklenia bez przewiązek to tylko aluminium i drewno. Cenowo najwyżej aluminium ale śpisz spokojnie ze 30 lat. Drugie miejsce to drewno ale tu musisz zaangażować się w konserwację co parę lat szczególnie zewnętrznej powierzchni ramiaków okiennych i drzwiowych. Dodatkowo dopytaj Kowalskich czy przy tych gabarytach to ramiaki łączą na czop/widlica czy na kołki. Jak na kołki to nie kupuj. Masz kasę to inwestuj w aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 13.10.2013 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Duże przeszklenia bez przewiązek to tylko aluminium i drewno. Cenowo najwyżej aluminium ale śpisz spokojnie ze 30 lat. Drugie miejsce to drewno ale tu musisz zaangażować się w konserwację co parę lat szczególnie zewnętrznej powierzchni ramiaków okiennych i drzwiowych. Dodatkowo dopytaj Kowalskich czy przy tych gabarytach to ramiaki łączą na czop/widlica czy na kołki. Jak na kołki to nie kupuj. Masz kasę to inwestuj w aluminium. Dzieki za trafne uwagi, zaczalem od ofert na ALU, czekam na wyceny. Teraz chce sie przeczolgac przez DREWNO - poprosze o wyceny KOWALSKICH i FILA w tym tyg. zdejma wymiar. Na co zwrocic uwage jeszcze przy rozmowie z fachowcami? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.10.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Na co zwrocic uwage jeszcze przy rozmowie z fachowcami? Może na to by nie marnować ich czasu? Po co wzywać każdego na pomiar? By porównać cenę wystarczy jak poprosisz każdą firmę o wycenę okien z projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.10.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Skoro "pośreniki" sie odezwali, to i ja zabiore glos: Sapor nie ma dobrych opinii. Wszelkie pozytywne z ostatniego roku sami sobie napisali na forach. To czolowka spamerow z ostatniego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 13.10.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam Posrenikom dziekuje, bardzo ciekawe podejście, bardzo, powodzenia życzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matlub 16.10.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Witam mam takie pytanko niewiem ile osob przejzalo projekt ale.. z tego co widze niema az tak duzych przeszklen jedyne co to wyjscia tarasowe ale to zalezy jak chcesz podzielic, z tego co widac na zdjeciach wiekszosc to stale szklenia wiec tez gabaryty juz mozna wieksze zrobic, mysle ze najpierw trzeba od tego zaczac ale to juz tylko sugestia z jakiego wojewodztwa jestes to moze cos podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 19.10.2013 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Poki co czekam na wyceny, aluminium jest najtansze. Czy myslicie ze mozna pojsc w profile wykonane w techonologii drewno-aluminium (alu zewn, drewno wewn)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 19.10.2013 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Dzieki za pomoc, zmienilem nieco wysokosc okien salonowych: 1) z 2.30m na 2.60m (trojdzielne przednie - fix) - szerokosc: 3.0m2) z 2.30m na 2.50m (dwudzielne tylne ogrodowe - przesuwne HS), - szerokosc: 2.8m3) dwa balkonowe gorne z 2.30m na 2.50m szerokosc 1.0m, zwykle odzwierno-uchylne To tyle co do zmian. Mieszkam w Dolnoslaskiem, Wroclaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 23.10.2013 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Witam mam takie pytanko niewiem ile osob przejzalo projekt ale.. z tego co widze niema az tak duzych przeszklen jedyne co to wyjscia tarasowe ale to zalezy jak chcesz podzielic, z tego co widac na zdjeciach wiekszosc to stale szklenia wiec tez gabaryty juz mozna wieksze zrobic, mysle ze najpierw trzeba od tego zaczac ale to juz tylko sugestia z jakiego wojewodztwa jestes to moze cos podpowiem Dostalem kilka ofert i juz wiem ze roznica cenowa miedzy aluminium / drewno jest praktycznie zadna. Obie alternatywy sa poza moim zasiegiem pozostaja okna z PCV.. PCVki jest o ok 32% tansza od alu / dre (na podst 2 ofert z PCV) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.10.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Jak masz czas czekać na okna, to sprawdź w Urzędowskim okno Optimum Alu. Poznasz większą rozpiętość cen (na korzyść drewno/alu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matlub 23.10.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Dostalem kilka ofert i juz wiem ze roznica cenowa miedzy aluminium / drewno jest praktycznie zadna. Obie alternatywy sa poza moim zasiegiem pozostaja okna z PCV.. PCVki jest o ok 32% tansza od alu / dre (na podst 2 ofert z PCV) Witam tylko chyba nie każdy zrobi pcv w takich wymiarach bo balkon 1000x2500 w jednym skrzydle może być problem ewentualny brak gwarancji ale czy warto? dobrze popytaj ja bym chyba proponował w tym przypadku drewno(choć go nie lubie) ale myśle że dadza rade zrobić takie wymiary i bedzie to napewno cieplejsze niż alu ale tak jak pisałeś kwestia finansowa wiec może pomyśl żeby jakoś to inaczej podzielić i pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 24.10.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Nie masz kasy to musisz obniżyć otwór i po sprawie - na 2100 wysokość i możesz kupować najtańsze pvc bez przewiązki.Trochę droższe to 2150 może wycisną 2200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 02.02.2014 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Nie masz kasy to musisz obniżyć otwór i po sprawie - na 2100 wysokość i możesz kupować najtańsze pvc bez przewiązki. Trochę droższe to 2150 może wycisną 2200. http://z500.pl/plac-budowy/Z202/396/albumy/kinga-tomasz-proj-z202.html Wszystko gotowe, cenowo wyszlo w miare OK a PCV wygladaja super i montaz byl naprawde profesjonalny. Wybralem firme GALIO z Wroclawia (ul Lotnicza). VEKA 7mio komorowe w calym domu oprocz HSu. Dziekuje wszystkim za wsparcie, pozdr tomtom4AD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.02.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 A mógłbyś tak też wyrazić swoje zadowolenie w tym wątku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223108-Biała-lista-firm-Okna-drzwi-bramy-rolety Ps. To jeszcze jestem ciekaw, jakie masz ostatecznie wymiary okien - w gelrii widze sporo podziałów w tych przeszkleniach.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.02.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Witam http://z500.pl/plac-budowy/Z202/396/albumy/kinga-tomasz-proj-z202.html Wszystko gotowe, cenowo wyszlo w miare OK a PCV wygladaja super i montaz byl naprawde profesjonalny. Wybralem firme GALIO z Wroclawia (ul Lotnicza). VEKA 7mio komorowe w calym domu oprocz HSu. Dziekuje wszystkim za wsparcie, pozdr tomtom4AD Zerknąłem na zdjęcia i jeżeli tak wygląda profesjonalny montaż to nie jest w tym kraju dobrze - no chyba, że to jeszcze nie koniec? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.02.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Brama garażowa - bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtom4AD 02.02.2014 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 A mógłbyś tak też wyrazić swoje zadowolenie w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?223108-Biała-lista-firm-Okna-drzwi-bramy-rolety Ps. To jeszcze jestem ciekaw, jakie masz ostatecznie wymiary okien - w gelrii widze sporo podziałów w tych przeszkleniach.. ? Wymiary w salonie pozostaly jak planowalem: 1) 3010 x 2615 fix dol 2) 3010 x 2115 fix gora zintegrowane z trojkatem 3) 2800 x 2500 HS Wzmacniane belka stalowa w kazdym podziale oraz od gory, waga tych okien to kolejno: 270kg, 204kg, 210kg. finlandia, masz widze mega doswiadczenie. Ja ten salon musze jakos ogrzac. Okna maja parametr U=0.77, chetnie pogadalbym na priv o mojej koncepcji ogrzewania domu - daj znac czy OK dla Ciebie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.02.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Moja doświadczenia to co najwyżej tematy związane z oknami i drzwiami i to raczej nie tyle technika, co sfera okołosprzedażowa. Także - w tym zakresie mogę próbować pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 03.02.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 tomtom - tylko i wyłącznie podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts