ManiekBon 13.10.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam tak jak w temacie rozważam możliwość montażu ogrzewania podłogowego (na wodę) na piętrze , konsultowałem się z fachowcem i teoretycznie powiedział że jest to możliwe , musiał bym wyciąć posadzkę tak żeby była możliwość ułożenia rurek do podłogówki . Jak wy to widzicie ?Między posadzką a styropianem jest 5.5cm więc na rurkę poszło by tylko 4,3 cm wylewki , podobno wpłynie to tylko na czas w którym ogrzewanie będzie wydajne (szybciej będzie się ochładzać i nagrzewać) . Kwestia tego czy posadzka zrobiona w takie łaty nie popęka (rurkę planuje dać co 20-25cm) ?Wydaje mi się że ten temat jest ciężki do ogarnięcia , ale widziałem podłogówkę zamontowaną w ten sposób (tyle że nie na piętrze a na parterze) i po 2 latach nic się z nią nie dzieje . Co wy o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eliaszek 16.10.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 nie wiem, ja bym nie robił podłogówki na piętrze, ale to taka moja opinia. jeszcze jakbyś chciał więcej poczytać na ten temat, to podsyłam linkj do artykułu o jakimś nowym systemie kellera - http://www.budnet.pl/Ogrzewanie_podlogowe,Grzejniki,117824-czytaj.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 16.10.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Moim zdaniem takie wykucie istniejącej posadzki nie będzie łatwiejsze niż skuć całą i zalać od nowa, w jednym kawałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orangemandarin 18.10.2013 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ja jakoś też nie jestem przekonana do podłogówki na piętrze i raczej zrezygnowałabym z tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 18.10.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Ja jakoś też nie jestem przekonana do podłogówki na piętrze i raczej zrezygnowałabym z tego pomysłu. A jaka jest różnica pomiędzy podłogówką na piętrze a na parterze? W łazience po prostu jest przyjemniej zimą, jak się z pod prysznica wychodzi na ciepłą posadzkę. Ja mam prysznic bez brodzika (gres + odpływ kanałowy), więc nawet pod prysznicem mam ciepłą posadzkę. Podłogówkę mam też w garderobach i pralni (na piętrze), aby w małych i tak ciężko-ustawnych pomieszczeniach nie zabierać miejsca kaloryferem. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekoheat 18.10.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Witam. Niema żadnych przeciwwskazań odnośnie instalacji ogrzewania podłogowego na piętrze. Takie ogrzewanie instaluje się tak samo jak na parterze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jachmiu 19.10.2013 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 ok a ja mam pytanie czy jest sens instalować je w przedpokojach jeśli jest w kazdym pokoju? i czy w razie czego w najcześciej uzywanych pomieszczeniach nie zainstalować normalnego kaloryfera ale nie uzywać go .. jak myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 19.10.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 ok a ja mam pytanie czy jest sens instalować je w przedpokojach jeśli jest w kazdym pokoju? i czy w razie czego w najcześciej uzywanych pomieszczeniach nie zainstalować normalnego kaloryfera ale nie uzywać go .. jak myslicie ? W razie CZEGO? W przedpokojach też powinna być, inna sprawa, że ja sprytnie rozłożysz rurki, p/p będzie ogrzewany rurkami zasilania i powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts