forgetit 21.03.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Nie dostaniecie takiej zgody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 21.03.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 potwierdzam. Szanse na zgodę są żadne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerth 27.03.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Głupie pytanie, ale może coś da podział działki taki, żeby ta z frontu była tylko przy tej drodze, potem wystąpienie o przyłączenie się do jedynej drogi z jaką graniczy działka?Pomysł zupełnie z głowy - sam tego nie przerabiałem, ale nic innego do głowy mi nie przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 30.03.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 nic nie wniosłeś do tematu swoim wpisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 05.04.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Szybkie pytanie:Mam działkę przy drodze z rowem, projekt zjazdu jest. Czy jest możliwe zrobienie samego zjazdu dla samochodu w wyznaczonym miejscu wg projektu, a osobno wejścia na działkę z furtką kilka metrów dalej? Tak by mi bardziej pasowało ze względu na położenie wejścia do domu.Czy to wiąże się z jakimiś procedurami - zrobienie samego wejścia dla pieszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 06.04.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Przepisy mówią o zjazdach. O furtkach nie wspominają. Resztę sobie dopowiedz. Podpowiem że budowa ogrodzenia podlega zgłoszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.migotka. 06.04.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Od frontu jest stare ogrodzenie, bez żadnej bramy, czy furtki, no ale siatka jest. Jesli robię "remont" ogorodzenia, to też muszę coś zgłaszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerth 12.04.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 mikolayi: za to Ty swoim wpisem wniosłeś tyle, że aż strach. Ja nie mam w przeciwieństwie do Ciebie potrzeby nabijania licznika. Staram się*pomóc. Skoro byłyby dwie działki, to każda musi mieć połączenie z drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 14.04.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 mój wpis odnosił się do wpisu, który pojawił sie przed Twoim i został potem skasowany. Jeśli nie chcesz nabijać sobie postów to takie uwagi do mnie zgłąszaj na priv. A w odpowiedzi na Twoją propozycję: żęby podzielić działki i drugą wydzielić jako budowlaną, to najpierw musi mieć ona mozliwość dostępu do drogi publicznej - w tej kolejności a nie na odwrót. Inaczej trzeba będzie ustalać służębność przejazdu/przechodu. I jeszcze jedno, z tym nabijanoem sobie przeze mnie postów, to potraktowałem jako żart... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 03.06.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Z łaski swojej daruj sobie tę nachalną reklamę. Temat budowy zjazdu był i jest szeroko omawiany na forum i nie trzeba wydawać pieniędzy na prawników by zgodnie z prawem bez zbędnych wydatków go wybudować. Wpis w polecanym miejscu ma nikłą wartość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idalia 21.10.2017 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2017 Piszę, ku przestrodze tym, którzy się zagapią tak jak my. Rzecz tyczy drogi nieutwardzonej, która pod niewiedzę właściciela działki zmieniła się w utwardzoną. Jeśli ktoś z Was ma działkę przy drodze nieutwardzonej i dowie się, że w ciągu np. pół roku droga ma zmienić swoj status na utwardzona, nie zwlekajcie ze złożeniem wniosku o lokalizację bramy. Jeśli się o tym fakcie zapomni i droga będzie juz utwarzoną, wówczas:a) nie będzie zjazdu na działkę, tylko wysoki krawężnik, bo w projekcie utwardzenia drogi nie było zaznaczonego zjazdu na daną działkę, której właściciel zapomniał o zlożeniu wniosku o lokalizację bramy,b) aby otrzymać zgodę na zjazd właściciel działki będzie musiał otrzymać pisemną zgodę na zjazd od wykonawcy utwardzenia drogi łącznie z przejęciem gwarancji na tę część drogi, z której ma być wykonany zjazd na działkę. Dlaczego? Ponieważ wykonawca remontu drogi daje 5-letnią gwarancje gminie na wykonane roboty i wyłącza się z odpowiedzialności za te części drogi, z której nie zostaly zrobione zjazdy na działki przylegające do ulicy, których właściciele w czasie obowiązywania gwarancji występują o lokalizację zjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts