Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Zakupiłem dom z 2005 roku.właściciel nie chciał w nim podłączać wody miejskiej głownie z powodu tego że w tym czasie gmina nawet nie myślała o podłączeniu tych domów (w tedy 3 szt.) do wodociągu. Inwestor zlecił więc wywiercenie studni i podłączenie domu pod nią.

Obecnie wioska mocno się rozbudowała i za rok planują wodociąg zbierają już zapisy.

Chcę się podłączyć ale nie mam rury doprowadzonej z działki do domu (kotłowni).

Czy będzie jakiś duży problem by zainstalować taką rurę? przebijając się przez fundament?

dodam że w domu mam już posadzki i jedynie w garażu ich brak oczywiści jastrych wylany.

W garażu mam wszystkie połączenia ze studnią filtry itp. jest też możliwość podłączenia liczników osobne wejścia.

Jak to najprościej wykonać bez dewastacji elewacji (klinkier) i fundamentów oraz posadzki?

pozdrawiam serdecznie z góry dziękuje za pomoc.

Edytowane przez nicolas1
https://forum.murator.pl/topic/183801-brak-niebieskiej-rury-do-wodoci%C4%85gu/

Witam,

Zakupiłem dom z 2005 roku.właściciel nie chciał w nim podłączać wody miejskiej głownie z powodu tego że w tym czasie gmina nawet nie myślała o podłączeniu tych domów (w tedy 3 szt.) do wodociągu. Inwestor zlecił więc wywiercenie studni i podłączenie domu pod nią.

Obecnie wioska mocno się rozbudowała i za rok planują wodociąg zbierają już zapisy.

Chcę się podłączyć ale nie mam rury doprowadzonej z działki do domu (kotłowni).

Czy będzie jakiś duży problem by zainstalować taką rurę? przebijając się przez fundament?

dodam że w domu mam już posadzki i jedynie w garażu ich brak oczywiści jastrych wylany.

W garażu mam wszystkie połączenia ze studnią filtry itp. jest też możliwość podłączenia liczników osobne wejścia.

Jak to najprościej wykonać bez dewastacji elewacji (klinkier) i fundamentów oraz posadzki?

pozdrawiam serdecznie z góry dziękuje za pomoc.

A nie mozesz podlaczyc sie z ta niebieska rura wodociagowa do rury ktora juz wchodzi ze studni do domu? Oczywiascie podlaczyc po za domem. Wtedy nic nie musisz kuc czy rozwalac.

marcin

https://forum.murator.pl/topic/183801-brak-niebieskiej-rury-do-wodoci%C4%85gu/#findComment-6135348