nicolas1 14.10.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 (edytowane) Witam,Zakupiłem dom z 2005 roku.właściciel nie chciał w nim podłączać wody miejskiej głownie z powodu tego że w tym czasie gmina nawet nie myślała o podłączeniu tych domów (w tedy 3 szt.) do wodociągu. Inwestor zlecił więc wywiercenie studni i podłączenie domu pod nią.Obecnie wioska mocno się rozbudowała i za rok planują wodociąg zbierają już zapisy.Chcę się podłączyć ale nie mam rury doprowadzonej z działki do domu (kotłowni).Czy będzie jakiś duży problem by zainstalować taką rurę? przebijając się przez fundament?dodam że w domu mam już posadzki i jedynie w garażu ich brak oczywiści jastrych wylany.W garażu mam wszystkie połączenia ze studnią filtry itp. jest też możliwość podłączenia liczników osobne wejścia.Jak to najprościej wykonać bez dewastacji elewacji (klinkier) i fundamentów oraz posadzki? pozdrawiam serdecznie z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 14 Października 2013 przez nicolas1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/183801-brak-niebieskiej-rury-do-wodoci%C4%85gu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 15.10.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Witam, Zakupiłem dom z 2005 roku.właściciel nie chciał w nim podłączać wody miejskiej głownie z powodu tego że w tym czasie gmina nawet nie myślała o podłączeniu tych domów (w tedy 3 szt.) do wodociągu. Inwestor zlecił więc wywiercenie studni i podłączenie domu pod nią. Obecnie wioska mocno się rozbudowała i za rok planują wodociąg zbierają już zapisy. Chcę się podłączyć ale nie mam rury doprowadzonej z działki do domu (kotłowni). Czy będzie jakiś duży problem by zainstalować taką rurę? przebijając się przez fundament? dodam że w domu mam już posadzki i jedynie w garażu ich brak oczywiści jastrych wylany. W garażu mam wszystkie połączenia ze studnią filtry itp. jest też możliwość podłączenia liczników osobne wejścia. Jak to najprościej wykonać bez dewastacji elewacji (klinkier) i fundamentów oraz posadzki? pozdrawiam serdecznie z góry dziękuje za pomoc. A nie mozesz podlaczyc sie z ta niebieska rura wodociagowa do rury ktora juz wchodzi ze studni do domu? Oczywiascie podlaczyc po za domem. Wtedy nic nie musisz kuc czy rozwalac. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/183801-brak-niebieskiej-rury-do-wodoci%C4%85gu/#findComment-6135348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts