Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jezierski markowe okna - reaktywacja?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Zamówiłem okna na które miałem czekać 3 tyg. Ku mojemu zdziwieniu dostałem je po 10 dniach. Jakość jest super naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Cenowo są drożsi od konkurencji ale ja wolałem dopłacić i mieć produkt wyższej jakości.

Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Zamówiłem okna na które miałem czekać 3 tyg. Ku mojemu zdziwieniu dostałem je po 10 dniach. Jakość jest super naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Cenowo są drożsi od konkurencji ale ja wolałem dopłacić i mieć produkt wyższej jakości.
czy przypadkiem nie jest to autoreklama?

Powroty w każdej branży są trudne ale możliwe, jeśli nie pójdą na łatwiznę i będą dobrze i zgodnie ze sztuką wykonywać okna to dlaczego nie mogą się podnieść?

Życzę to im i każdemu innemu, któremu się noga podwinęła i stara się powstać z powrotem na nogi

Życie jest nieprzewidywalne

Nie rozumiem o co chodzi z tą reaktywacją bo 2 lata temu moi rodzice kończyli budowę i kupowali okna właśnie firmy Jezierski o czym pisali no forum bo też byli ostrzegani o opóźnieniach a okna dostali po około 5-6 tygodniach a ja z mężem zamówiłam okna w połowie września tego roku i wykonali je w 2 tygodnie - okna na prawdę solidne i dobrze wykonane - nie to co w naszym starym mieszkaniu gdzie trzeba było ręcznik upychać:)

Jak wygląda cofnięcie okna by ukryć skrzynkę ? Masz tam jakieś dodatkowe poszerzenie czy ocieplenie ? Bo jak pamiętam swoje przymiarki do rolet i ich montażu, wałkowane dość długo z nieobecnym już tu doradcą, poradził mi poszerzenia gdyż prowadnica ma taką samą temperaturę co otoczenie i od niej, przy prawidłowym zwymiarowaniu okna, będzie tylko 10-15mm do ściany. Zresztą na jego stronie są przebiegi izoterm uświadamiające skalę zjawiska, Do mnie to przemówiło, ale i tak zrezygnowałem już ostatecznie z rolet, dla mnie rolety dają za mało korzyści w zamian za tak sporą kasę. To mój punkt widzenia więc proszę mnie tutaj na rolety już nie namawiać

ja nie o nadprożu pisałem, bo skupiamy się wszyscy na nadprożu a w większości to o wiele mnie mb od wysokości okna i tym samym zimnych prowadnic, co tam masz ?

Prowadnice licują się z wewnętrzną częścią ramy (niema widocznego schodka pomiędzy prowadnicą a ramą). Między murem a prowadnicą jest szpara 3 cm, którą wypełnię styropianem grafitowym. Następnie przykryję prowadnicę maksymalnie jak się da, żeby nie przykryć pokrywy rewizyjnej. Finalnie ma wyglądać tak ja na drugim zdjęciu z salonu gdzie jest pokazany fragment przeciętego okna z roletą integro. Umowę z firmą podpisałem na etapie projektu i wszystkie ustalenia odnośnie stolarki weryfikowaliśmy podczas budowy.

DSC F.jpg

DSC F2.jpg

• 1 month później...

Jestem na etapie okien i to właśnie Jezierskiego,

może za wcześnie na moją wypowiedź bo okna montuje jutro - jeszcze ich nie widziałam, ale do tej pory relacje ze sprzedawcą, kompetencje i wytrwałość w wsłuchiwaniu moich pomysłów oceniam na celujący, ponieważ sobie wymyśliłam troszkę nietypowy montaż okien sprzedawca osobiście był na budowie sprawdzał czy otwory są dobrze przygotowane przez ekipę, wspólnie ustalaliśmy szczegóły, dzisiaj były montowane parapety ze styroduru ...jutro montaż okien, wszystko zgodnie z umową a nawet przyspieszyliśmy montaż ze względu na pogodę. jak na razie zadowolenie na 100%. Jutro będę mogła powiedzieć coś więcej.

Wycen robiłam na prawdę wiele, niektórzy sprzedawcy patrzyli na mnie jak na zjawisko jak pytałam o ciepły montaż, mostki termiczne, alternatywne sposoby montażu.......albo w ogóle nie podejmowali tematu bo "po co to Pani"... u Jezierskiego spotkałam się z nadzwyczajną wyrozumiałością i konkretnymi odpowiedziami na WIELE moich pytań, dlatego właśnie u nich zamówiliśmy okna.

Terminowość - też się bałam po ostatnich doniesieniach że się czeka miesiącami na okna (a bardzo się spieszymy z budową), zamawialiśmy na początku listopada i umówiliśmy się od razu na początek/połowę grudnia - jutro montaż tak że jest super.

Zapraszam do dziennika jutro bo na pewno wstawię relacje z montażu :)

finlandia No może faktycznie to sprzedawcy zasługa że mam takie pozytywne wrażenie,

ale uwierz po rozmowach z niektórymi sprzedawcami jak trafiłam na człowieka, który wiedział o czym mówię i nie krytykował z miejsca moich pomysłów (tu się nawet mój M zdziwił),

to nie ma się co dziwić że tak piszę.

ale fakt chwalić lub ganić będę po montażu,

jak na razie opisałam wrażenia z kupowania i te są pozywtywne,

z terminu realizacji zamówienia i ustalenia daty montażu też baaardzo zadowolona jestem.

a dzisiaj zdam relację z wrażenia o jakości okien i profesjonalizmu ekipy montującej - tu zdam się na M on jest bardziej obiektywny i będzie cały czas przy montażu.

Wczoraj były montowane okna, ekipa bardzo dokładna, fachowa i estetyczna w wykonaniu,

same okna - jestem mega zachwycona nimi!!!!!!!

więc moja opinia na dzień dzisiejszy w dzień po montażu okien (widziałam je dzisiaj z samego rana):

* doradztwo przy wyborze - celujący

* realizacja zamówienia i terminwość - celujący

* montaż - celujący

* użytkowanie ... na ten temat będę się mogła wypowiedzieć w przyszłym roku.

A jeśli będę miała jakieś uwagi dotyczące okien, na pewno tu jeszcze napiszę.

i oby jak najwięcej takich sprzedawców i montażystów było na rynku bo sam fakt że okna są od Jezierskiego nic nie znaczy. Nie dziwię się, że w innym watku Panowie Doradcy walczą z patałachami

Za jakiś czas zamiesić dane sprzedawcy by go zareklamować bo to jego i tylko jego zasługa, że jesteś zadowolona