Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jezierski markowe okna - reaktywacja?

Recommended Posts

i oby jak najwięcej takich sprzedawców i montażystów było na rynku bo sam fakt że okna są od Jezierskiego nic nie znaczy. Nie dziwię się, że w innym watku Panowie Doradcy walczą z patałachami

Za jakiś czas zamiesić dane sprzedawcy by go zareklamować bo to jego i tylko jego zasługa, że jesteś zadowolona

Masz rację najważniejszy jest montaż i doradztwo. Niestety często Klienci kierują się tylko i wyłącznie ceną i mają w d.... dobrego doradcę wybierając przypadkowych przedstawicieli i montażystów:yes:

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zapewne CAVE ale ja pójdę w Si, mimo wszystko. Cenowo nie jest aż taka różnica zaś na całym oknie jest ok 15 % mniej strat - przynajmniej w moim wypadku, okna średniej wielkości by z gabarytami nie przesadzić i nie generować kosztów. Mam nadzieję że z cała chałupą zmieszczę się SSZ w 210 tyś przy dość znaczącym nakładzie pracy własnej

i oby jak najwięcej takich sprzedawców i montażystów było na rynku bo sam fakt że okna są od Jezierskiego nic nie znaczy. Nie dziwię się, że w innym watku Panowie Doradcy walczą z patałachami

Za jakiś czas zamiesić dane sprzedawcy by go zareklamować bo to jego i tylko jego zasługa, że jesteś zadowolona

Ze sprzedawcy (właściciel salonu nota bene) i montażystów jesteśmy bardzo zadowoleni a widziałam różne montaże okien, naoglądałam się masę zdjęć, ocztałam się o ciepłym montażu okien baaardzo dużo i na dodatek (na nieszczęście moich ekip) jestem niemiłosiernie wybredna, czepialska.

A jaki model okien doradzili ?

Okna miały być 3 szybowe, w mierę ciepłe i cena miała nas nie powalić na kolana - mamy okna na profilu premium ultra 6 komorowy, ze wszystkimi ciepłymi ramkami dodatkową uszczelką, k=0,5, ciepły montaż (czyli taśmy izolacyjne) + ciepły parapet i nasz wymysł w przygotowaniu otworu okiennego powinny skutecznie wyeliminować mostki cieplne. Jak będzie - się okaże :)

Coś mi się wydaje, że w Kielcach z takim zaangażowaniem podchodzi do pracy Meritum? Mam nadzieje ze sie nie myle - bo dla mnie wlasciciel tej firmy jest osoba godna zaufania.

z różnych względów ....ciacham wypowiedź.

Oglądałem zdjęcia i mam pytanko do Waszego pomysłu. Czy na całym obwodzie ościeżnica jest przymocowana do muru przez syropian/styrodur?

....tu też ciach

Edytowane przez jo-aska
no cóż , chyba nie wszyscy się tu mogą wypowiadać

Tak na całym obwodzie, u góry styropian był zalewany razem z nadprożem, boki były wycięte i w te miejsca były wklejane (dokładnie- bo robił to M) docięte na wymiar przez nas paski styropianu, okno ma szerokość 85mm a opaska styropianowa (góra i boki) ma 110mm, od spodu okno posadowione jest na ciepłym parapecie ze styroduru , tak że w sumie okno osadzone jest "w warstwie ocieplenia" na zwykłych kotwach :)

Może niech teraz wypowiedzą się doświadczeni w oknach, czy jest to dobry sposób montażu.

Jak pisałam u siebie , każdy na swojej budowie ma jakieś patenty, mój pierwszy patent na budowie to włąsnie montaż okien w taki a nie inny sposób... nie dopatrzyłam sie nieprawidłowości w tym sposobie, a uwierzcie że długo myślałam jak montować okna, chęteni poznam opinie na temat takiego sposobu przygotowania otworu do ciepłego montażu.

Patent czasem stosowany w przypadku późniejszego montażu rolet tyle, ze ja nie zalecam dawać styropianu aż tak głęboko. Wg mnie powinien mieć on max 5 cm tak, żeby można prawidłowo zastosować stałe klinowanie po przekątnej okien. W przypadku takiego mocnego podcięcia domyślam się, ze klinów po przekątnej brak.

P.S. u mnie 120 km bardziej na południe nie ma jeszcze śladu śniegu :)

Edytowane przez ClNEK

Pa.......Wg mnie powinien mieć on max 5 cm tak, żeby można prawidłowo zastosować stałe klinowanie po przekątnej okien. W przypadku takiego mocnego podcięcia domyślam się, ze klinów po przekątnej brak.

P.S. u mnie 120 km bardziej na południe nie ma jeszcze śladu śniegu :)

..... ciach

Edytowane przez jo-aska

• 9 months później...