okt 04.12.2013 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 i oby jak najwięcej takich sprzedawców i montażystów było na rynku bo sam fakt że okna są od Jezierskiego nic nie znaczy. Nie dziwię się, że w innym watku Panowie Doradcy walczą z patałachami Za jakiś czas zamiesić dane sprzedawcy by go zareklamować bo to jego i tylko jego zasługa, że jesteś zadowolona Masz rację najważniejszy jest montaż i doradztwo. Niestety często Klienci kierują się tylko i wyłącznie ceną i mają w d.... dobrego doradcę wybierając przypadkowych przedstawicieli i montażystów:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janoush 04.12.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 * doradztwo przy wyborze - celujący A jaki model okien doradzili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowy cieć 04.12.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 zapewne CAVE ale ja pójdę w Si, mimo wszystko. Cenowo nie jest aż taka różnica zaś na całym oknie jest ok 15 % mniej strat - przynajmniej w moim wypadku, okna średniej wielkości by z gabarytami nie przesadzić i nie generować kosztów. Mam nadzieję że z cała chałupą zmieszczę się SSZ w 210 tyś przy dość znaczącym nakładzie pracy własnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 04.12.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 i oby jak najwięcej takich sprzedawców i montażystów było na rynku bo sam fakt że okna są od Jezierskiego nic nie znaczy. Nie dziwię się, że w innym watku Panowie Doradcy walczą z patałachami Za jakiś czas zamiesić dane sprzedawcy by go zareklamować bo to jego i tylko jego zasługa, że jesteś zadowolona Ze sprzedawcy (właściciel salonu nota bene) i montażystów jesteśmy bardzo zadowoleni a widziałam różne montaże okien, naoglądałam się masę zdjęć, ocztałam się o ciepłym montażu okien baaardzo dużo i na dodatek (na nieszczęście moich ekip) jestem niemiłosiernie wybredna, czepialska. A jaki model okien doradzili ? Okna miały być 3 szybowe, w mierę ciepłe i cena miała nas nie powalić na kolana - mamy okna na profilu premium ultra 6 komorowy, ze wszystkimi ciepłymi ramkami dodatkową uszczelką, k=0,5, ciepły montaż (czyli taśmy izolacyjne) + ciepły parapet i nasz wymysł w przygotowaniu otworu okiennego powinny skutecznie wyeliminować mostki cieplne. Jak będzie - się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.12.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Coś mi się wydaje, że w Kielcach z takim zaangażowaniem podchodzi do pracy Meritum? Mam nadzieje ze sie nie myle - bo dla mnie wlasciciel tej firmy jest osoba godna zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 05.12.2013 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 nasz wymysł w przygotowaniu otworu okiennego powinny skutecznie wyeliminować mostki cieplne. Jak będzie - się okaże Oglądałem zdjęcia i mam pytanko do Waszego pomysłu. Czy na całym obwodzie ościeżnica jest przymocowana do muru przez syropian/styrodur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.12.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Coś mi się wydaje, że w Kielcach z takim zaangażowaniem podchodzi do pracy Meritum? Mam nadzieje ze sie nie myle - bo dla mnie wlasciciel tej firmy jest osoba godna zaufania. z różnych względów ....ciacham wypowiedź. Oglądałem zdjęcia i mam pytanko do Waszego pomysłu. Czy na całym obwodzie ościeżnica jest przymocowana do muru przez syropian/styrodur? ....tu też ciach Edytowane 7 Grudnia 2013 przez jo-aska no cóż , chyba nie wszyscy się tu mogą wypowiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 05.12.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Tak na całym obwodzie, u góry styropian był zalewany razem z nadprożem, boki były wycięte i w te miejsca były wklejane (dokładnie- bo robił to M) docięte na wymiar przez nas paski styropianu, okno ma szerokość 85mm a opaska styropianowa (góra i boki) ma 110mm, od spodu okno posadowione jest na ciepłym parapecie ze styroduru , tak że w sumie okno osadzone jest "w warstwie ocieplenia" na zwykłych kotwach Może niech teraz wypowiedzą się doświadczeni w oknach, czy jest to dobry sposób montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.12.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 (edytowane) ....ciach.... Edytowane 7 Grudnia 2013 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.12.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Może niech teraz wypowiedzą się doświadczeni w oknach, czy jest to dobry sposób montażu. ... już nie jestem ciekawa ... ciach Edytowane 7 Grudnia 2013 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 05.12.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Sama jestem ciekawa co inni o tym sądzą. Ja nie krytykuję. Sam jestem przed wymiana okien i chce aby było zrobione to dobrze, więc szukam rozwiązań prawidłowych i pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.12.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Jak pisałam u siebie , każdy na swojej budowie ma jakieś patenty, mój pierwszy patent na budowie to włąsnie montaż okien w taki a nie inny sposób... nie dopatrzyłam sie nieprawidłowości w tym sposobie, a uwierzcie że długo myślałam jak montować okna, chęteni poznam opinie na temat takiego sposobu przygotowania otworu do ciepłego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 05.12.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Patent czasem stosowany w przypadku późniejszego montażu rolet tyle, ze ja nie zalecam dawać styropianu aż tak głęboko. Wg mnie powinien mieć on max 5 cm tak, żeby można prawidłowo zastosować stałe klinowanie po przekątnej okien. W przypadku takiego mocnego podcięcia domyślam się, ze klinów po przekątnej brak. P.S. u mnie 120 km bardziej na południe nie ma jeszcze śladu śniegu Edytowane 5 Grudnia 2013 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 05.12.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Pa.......Wg mnie powinien mieć on max 5 cm tak, żeby można prawidłowo zastosować stałe klinowanie po przekątnej okien. W przypadku takiego mocnego podcięcia domyślam się, ze klinów po przekątnej brak. P.S. u mnie 120 km bardziej na południe nie ma jeszcze śladu śniegu ..... ciach Edytowane 7 Grudnia 2013 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 05.12.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 To tak sie zastanawiam, a jak miałoby wyglądać takie stałe klinowanie w przpadku montażu okien w warstwie ocieplenia poza murem??? W kielcach trochę sniegu jest i wieje Poza murem są specjalne kotwy, które trzymają okno uniemożliwiając ruchy na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 06.12.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) ciach... Edytowane 7 Grudnia 2013 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 06.12.2013 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 ale moje okna też są osadzone na kotwach, tylko że krótszych. Prześlij jakieś zdjęcia sposobu mocowania okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo-aska 07.12.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Prześlij jakieś zdjęcia sposobu mocowania okien Chyba nie wszyscy tego chcą, więc ... wracając do tematu wątku... jezierski rektywacja... ja im życzę jak najlepiej i będę polecać. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez jo-aska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
argentyńczyk 09.12.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Nie wiem jak teraz kiedyś były w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ned84 26.09.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Przeczytałem wiele opinii na tym forum i w końcu zdecydowałem się na ich okna. Jestem bardzo zadowolony, bo nie było opóźnień, a same okna wydają się bardzo porządnie wykonane i ładnie wyglądają. Mam nadzieję, że będą się dobrze sprawować przez wiele lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts