Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z uszczelką okna plastikowego

Recommended Posts

Dzień dobry!

Jestem nowy na forum więc z góry przepraszam jeżeli post trafia do niewłaściwego działu.

Mam ogromny problem ze znalezieniem uszczelki do okien link=>> http://pics.tinypic.pl/i/00457/e748wq9hlram.jpg , nie znam niestety jej nazwy , nie mogę też znaleźć uszczelki o takim profilu nigdzie w internecie. Niestety z powodu specyfiki mojej pracy nie mam szans na jeżdżenie po sklepach itd. , a wszelkie castoramy, obi itp.nie prowadzą sprzedaży takich uszczelek... Gdyby ktoś podzielił się ze mną wiedzą na temat nazwy, miejsca gdzie mogę kupic itp. byłbym wdzięczny.

Problem w tym, że nie mogę.Mieszkanie wynajmuję, a właściciele nie pamiętają już z jakiej firmy są okna, ani nie mają papierów. To są stare okna, takie z hmm wajchą, którą muszę przełożyć jeśli chcę okno uchylić. Co do uszczelki "panorama", próbowałem już zamontować taką ale dziubek wciskowy nie pasuje. Uszczelka której szukam to jest dokładnie ta ze zdjęcia, które notabene pochodzi ze strony pewnej firmy zajmującej się sprzedażą m. in uszczelek, a która to firma po wymianie kilku maili mnie zwyczajnie, brzydko mówiąc "zlała"...

To są stare okna, takie z hmm wajchą, którą muszę przełożyć jeśli chcę okno uchylić.

Jedyne okna PVC, wyposażane w "wajchę", to konstrukcje wykonywane z kształtowników POLTROCAL. Uszczelki do Poltrocala, jeśli w ogóle jeszcze gdzieś są, to jedynie w Stomilu Sanok albo AiB w Knurowie.

Swoją drogą - ja się obawiam, że wymiana uszczelek będzie tylko jakimś tam wydatkiem. Niekoniecznie musi daćefekt, bo Poltrocal to też już od wielu wielu lat nie jest produkowany. Czyli okno moze miec powyzej 15-20lat...

Swoją drogą - ja się obawiam, że wymiana uszczelek będzie tylko jakimś tam wydatkiem. Niekoniecznie musi daćefekt, bo Poltrocal to też już od wielu wielu lat nie jest produkowany. Czyli okno moze miec powyzej 15-20lat...

Tak, masz rację.

Uszczelki chcę wymienić, bo są wręcz sprasowane... Niestety nie mogę zrobić nic ponad to, a wymiana okien nie wchodzi w grę.

Myślałem też ,w wypadku kiedy nie dostanę nigdzie uszczelek aby zastosować uszczelniacz akrylowy i taśmę. Sprawdzi się to?