pitctab 15.10.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Czołem,Mam taki dylemat. Niedawno zalewałem strop nad piwnicą. Na ściankach z bloczków położyłem warstwę papy w razie gdyby kiedyś do piwnicy weszła wilgoć i grzyb to żeby papa choć trochę powstrzymała / opóźniła pochód grzyba. (wg starej szkoły murarskiej)Majster opierał się temu pomysłowi jak i kierbud twierdząc że papa tworzy warstwę poślizgową co może spowodować nadmierną pracę budynku i jakieś mikropęknięcia. Zastanawiam się na ile może się "ruszyć" strop, który waży niemal 50ton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 15.10.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Czy nie zrobiłeś wieńca nad bloczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitctab 16.10.2013 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Wieniec zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts