milaone 27.03.2019 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) Pagen - nie kupujcie nic z tej firmy. Zakupiliśmy 12 okien do domu w tym jedno duże HST. Okna przyszły w fatalnym stanie, obite, porysowane, z ubitymi klamkami i co ciekawe - brudne w środku, między szybami, paprochy normalnie. Cały montaż był do poprawy. Potem serwis nie potrafi ich ustawić po czym zrzuca winę na klienta który rzekomo nie umie zamykać okien i żąda pieniędzy dodatkowych, nie uznając reklamacji. Śmiechu warte. Idźcie do jakieś większej firmy, tutaj firma zarządzana przez typowego "polaczka" - byle się dorobić, nie dogadacie się z nimi. Nie mam zdjęć montażu niestety ale nie to był taki roller coaster, że człowiek łapał się za głowę co oni tam wyrabiają... Podrzucam kilka fotek z samych okien. Jeśli ktoś byłby zainteresowany jakimś pozwem zbiorowym w kierunku tej firmy proszę o kontakt na prv. [ATTACH=CONFIG]428515[/ATTACH] Edytowane 27 Marca 2019 przez milaone dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.03.2019 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Przecież to są zdjęcia makro uszkodzeń wielkości główki od szpilki... Sprawny serwisant załatwi temat w godzinę.A te "paprochy" to chyba nie między szybami ale między szybą a uszczelką. Chwilka roboty i po sprawie. Takie rzeczy się zdarzają i nie jest to żaden dramat. Oczywiście pod warunkiem, że producent uznaje swoje błędy i naprawia je w rozsądnym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 27.03.2019 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Przecież to są zdjęcia makro uszkodzeń wielkości główki od szpilki... Sprawny serwisant załatwi temat w godzinę. A te "paprochy" to chyba nie między szybami ale między szybą a uszczelką. Chwilka roboty i po sprawie. Takie rzeczy się zdarzają i nie jest to żaden dramat. Oczywiście pod warunkiem, że producent uznaje swoje błędy i naprawia je w rozsądnym czasie. tak jak pisze przedmówca zdjęcia w skali makro sprawny serwisant załatwi to w mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 27.03.2019 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Pagen - nie kupujcie nic z tej firmy. Zakupiliśmy 12 okien do domu w tym jedno duże HST. Okna przyszły w fatalnym stanie, obite, porysowane, z ubitymi klamkami i co ciekawe - brudne w środku, między szybami, paprochy normalnie. Cały montaż był do poprawy. Potem serwis nie potrafi ich ustawić po czym zrzuca winę na klienta który rzekomo nie umie zamykać okien i żąda pieniędzy dodatkowych, nie uznając reklamacji. Śmiechu warte. Idźcie do jakieś większej firmy, tutaj firma zarządzana przez typowego "polaczka" - byle się dorobić, nie dogadacie się z nimi. Nie mam zdjęć montażu niestety ale nie to był taki roller coaster, że człowiek łapał się za głowę co oni tam wyrabiają... Podrzucam kilka fotek z samych okien. Jeśli ktoś byłby zainteresowany jakimś pozwem zbiorowym w kierunku tej firmy proszę o kontakt na prv. [ATTACH=CONFIG]428513[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428514[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428515[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428516[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428517[/ATTACH] i nie zapominajcie okna to jest produkt budowlany na nie laboratoryjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andreasss 31.03.2019 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 (edytowane) Ludzie, nigdy więcej okien z firmy pagen, począwszy od pani z jednych z oddziałów, osoba nie kompetentna, wprowadza świadomie klienta w błąd, byle wypchać co im zalega, do druga sprawa monterzy- ludzie z łapanki, nie są to pracownicy firmy pagen a jedynie podwykonawcy, najmądrzejsi na świecie, oni wszystko wiedzą jak i co się robi, po źle zamontowanym oknie- pierwszym drugim trzecim oraz parapetach, nagle cisza już nie są tacy wylewni. Po przyjeździe na poprawkę próbują wcisnąć klientowi że to jego wina że okno nie ma poziomu ani pionu a parapet ma spadek do okna ! Gdy nie potrafią wyregulować okna stwierdzają że tak jest prawidłowo i musi zostać. Dziękuję za taką opinię, przyjeżdża serwis z gnojnika, również stwierdzają ze do otwarcia klamki użycie dwóch rąk jest rzeczą normalną, przekazują sprawę do dyrekcji która stwierdza że nie widzą problemu. NIGDY WIECEJ OKIEN Z PAGEN !!! Lepiej dołożyć parę zł i spać spokojnie, np z [moderowano] Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milaone 09.04.2019 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2019 (edytowane) Przecież to są zdjęcia makro uszkodzeń wielkości główki od szpilki... Sprawny serwisant załatwi temat w godzinę. A te "paprochy" to chyba nie między szybami ale między szybą a uszczelką. Chwilka roboty i po sprawie. Takie rzeczy się zdarzają i nie jest to żaden dramat. Jak się zdarza to nie dramat ale tutaj każde okno tak wyglądało, w każdym wartowałoby zdjąć szyby i przeczyścić w środku. Klamka z dziurą też się zdarza? Ja miałam takie 4 sztuki. Oczywiście nie zostały wymienione. Zakupiłam okno HST za 13 tyś i pół ramy było w piance montażowej po czym Pan zaspreyował ramę i miejsce to jest widoczne, inne w dotyku a do tego nie wiem jak to pomalowanie będzie się trzymać teraz. Ja nie wiem jak to się teraz robi okna ale ja 10 lat temu wstawiałam okna w bloku które dzisiaj wyglądają lepiej niż te z Pagen. Moja opinia jest taka, że nikomu bym tej firmy nie poleciła, głownie ze względu na fatalny montaż i zły serwis a także na podejście do klienta oraz swoich produktów których nie szanują ani w transporcie ani w montażu. Państwo zrobią z tą informacją co uznają za stosowne. Jest tylu innych producentów. Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez milaone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katstan 27.05.2019 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Pagen - nie kupujcie nic z tej firmy. Zakupiliśmy 12 okien do domu w tym jedno duże HST. Okna przyszły w fatalnym stanie, obite, porysowane, z ubitymi klamkami i co ciekawe - brudne w środku, między szybami, paprochy normalnie. Cały montaż był do poprawy. Potem serwis nie potrafi ich ustawić po czym zrzuca winę na klienta który rzekomo nie umie zamykać okien i żąda pieniędzy dodatkowych, nie uznając reklamacji. Śmiechu warte. Idźcie do jakieś większej firmy, tutaj firma zarządzana przez typowego "polaczka" - byle się dorobić, nie dogadacie się z nimi. Nie mam zdjęć montażu niestety ale nie to był taki roller coaster, że człowiek łapał się za głowę co oni tam wyrabiają... Podrzucam kilka fotek z samych okien. Jeśli ktoś byłby zainteresowany jakimś pozwem zbiorowym w kierunku tej firmy proszę o kontakt na prv. ] Niestety i ja miałam tę wątpliwą przyjemność zakupu okien firmy PAGEN. Żałuję tego zakupu bardzo. Na 11 okien 3 miały wadę fabryczną a okno balkonowe było demontowane i montowane jeszcze raz i przy ponownym montażu zostało dość mocno porysowane. Złożyliśmy reklamację w sierpniu 2018 . W październiku 2018 odbyły się oględziny i zakwalifikowano nam do wymiany 3 okna z wadą fabryczną a porysowane balkonowe odrzucono. Na tym działania firmy Pagen się skończyły. Bujam się z tą reklamacją już prawie rok. Oddałam sprawę do kancelarii prawnej bo już nie mam siły do tej firemki. Szczerze odradzam zakup w Pagenie. Cała ta ciągnąca się sprawa kosztuje mnie sporo nerwów. Nie warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts