hokejgk1 16.10.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Mam pytanie, ponieważ niedawno wylewałem żelbetowe podciągi nad oknami w ścianach zewnętrznych na ścianach z SILKI E24, wszystkie nadproża zrobiłem na szerokość 19cm reszte od zew. wypełniem styropianem:TERMOORGANIKA DALMATYŃCZYK fasada (tym najtańszym z oferty organiki) Zastanawia Mnie jak jest montowana roleta do tego nadproża czy w nadproże wbijane są sztywne jakies wieszaki i one przenoszą cały ciężar rolety ?Czy zastosowany styropian nie okaże się za miękki i nie będzie powodował że roleta będzie pracować i powodować pęknięć na styropianie którym będzie zakryta od zewnątrz ... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 16.10.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Ciężar takiej konstrukcji roletowej spoczywa na prowadnicach. Jeżeli konieczne będzie ustabilizowanie dużej rolety przez "złapanie skrzynki", dobry montażysta znajdzie rozwiązanie. A na pewno nie przeszkodzi mu docieplenie nadproża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 16.10.2013 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Powiem szczeże że Swędzą mnie rączki żeby to wydubać kupić XPS-a 5cm .... (Bo nawet jak na to patrze to średnio mi się podoba wykonanie ich) Aha czyli prowadnice do ościeżnicy okna są montowane a skrzynka leży na nich sama skrzynka nie jest jakoś montowana na jakiś sztywnych prętach do nadproża ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 16.10.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 @HOKEJ jak duże masz te okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 16.10.2013 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 największe (szerokości) tarasowe 2,70, jadalni 2,30, puzniej 1,80 (standard), To największe jakie podałem (pod względem szerokosći) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 16.10.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Więc w 2 największych oknach - jeżeli będą to rolety niedzielone - zażądaj od wykonawcy kotew usztywniających rewizję. Jeżeli kumaty będzie wiedział o co chodzi. Optymalnie jeżeli dasz w dużych oknach ten xps. Integro jest sztywną konstrukcją i na tyle przemyślaną, że dalsze obróbki przy ociepleniu praktycznie ją unieruchomią. Niemniej najdłuższą skrzynkę dla spokoju można za pomocą kotwy ustabilizować w ścianie nośnej - w miejscu montażu ww. usztywn. Żadne "pręty do nadproża " itp "mosty termiczne" nie będą konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts