Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rolety z folii Multi X41 jako zamiennik rolet zewnętrznych

Recommended Posts

Jestem na etapie wyboru okien i ew. rolet. Jak wiadomo standardowe rolety zewnętrzne tanie nie są, nie zapewniają również bezpieczeństwa antywłamaniowego. U nas właściwie rolety zewnętrzne spełniałyby funkcję ochrony przed upałem, ewentualnie przed zimnem. Skoro tak, to może zastosować coś innego ? Markiz i folii naklejanych na okno wolałbym nie zakładać.

Znalazłem w sieci informacje o roletach z folii refleksyjnej Multi X41 (łatwo wygooglać). Czy ktoś to ma, używa? Koncepcja ogólna mi się podoba:

- chronią przed upałem odbijając promienie słoneczne

- nie zaciemniają pomieszczenia całkowicie

- są jak widzę nieporównywalnie tańsze od rolet zewnętrznych

- można je zamontować w dowolnej chwili, a nie na etapie ocieplania budynku

Nie wiem, czy są dostępne wersje z napędem elektrycznym (jakiś sterowniczek z inteligencją, zasłaniający roletę przy mocnym słońcu...).

Szukałem firmy, która zajmuje się montażem takich rolet w okolicach Bydgoszczy, ale nie znalazłem.

• 4 months później...

Witam,

Roleta X41 jest produktem firmy TASTA z Wrocławia. Tutaj można przeczytać więcej: http://tasta.pl/index.php/produkty/oslony-wewnetrzne/rolety-z-folii-refleksyjnej/21

Na ten moment nie oferujemy rolety w wersji elektrycznej. Nie dysponujemy punktem sprzedaży w Bydgoszczy, aczkolwiek jeżeli jest Pan zainteresowany proszę się odezwać na adres [email protected] a podeślę pełną specyfikację techniczną oraz ewentualną instrukcję pomiaru.

Z poważaniem

Piotr Dawid

TASTA Systemy Osłonowe

• 2 years później...