baba na budowie 16.10.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Szukam przepisu na placki ziemniaczane, pochodzące prawdopodobnie z kuchni niemieckiej albo austriackiej. Zapomniałam jak się nazywają, się chyba coś na s. Według mnie są cięte z takiego rulonu i wtedy dopiero smażone. Mają w cieście widoczne kawałki ziemniaków. Może ktoś z forumowiczów mógłby pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.10.2013 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Szukam przepisu na placki ziemniaczane, pochodzące prawdopodobnie z kuchni niemieckiej albo austriackiej. Zapomniałam jak się nazywają, się chyba coś na s. Według mnie są cięte z takiego rulonu i wtedy dopiero smażone. Mają w cieście widoczne kawałki ziemniaków. Może ktoś z forumowiczów mógłby pomóc? Uwielbiam przepisy z ziemniaków.Skąpe trochę to info.Placki ziemniaczane cięte z rulonu.Może takie w waflu???.Może to nic innego jak rolada ziemniaczana???Niemcy maja dużo potraw z ziemniaków. Austriackiej typowej kuchni nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.10.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Szukam przepisu na placki ziemniaczane, pochodzące prawdopodobnie z kuchni niemieckiej albo austriackiej. Zapomniałam jak się nazywają, się chyba coś na s. Według mnie są cięte z takiego rulonu i wtedy dopiero smażone. Mają w cieście widoczne kawałki ziemniaków. Może ktoś z forumowiczów mógłby pomóc? czy chodzi Tobie może o 'austriacki ziemniaczany strudel' ? ... przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale ostatnio bardzo rzadko tutaj zagladądam ... po prostu 'miszcz' mnie przeraża 'swojemi recepturamy' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
specjalnynikt 20.10.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 czy chodzi Tobie może o 'austriacki ziemniaczany strudel' ? ... przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale ostatnio bardzo rzadko tutaj zagladądam ... po prostu 'miszcz' mnie przeraża 'swojemi recepturamy' To nie zaglądaj tu masz swój wyimaginowany świat.:mad:Bez ciebie kulinaria żyją.Młodzi górą.Powoli odchodzisz w nieznane. Pamiętaj o tym i daj szanse dużo młodszym wszak oni także potrafią pitrasić. smacznie pozdrawiam p.s. daj przepis jak już rozwiązałeś zagadkę autorki 'austriacki ziemniaczany strudel' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
specjalnynikt 22.10.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Dobrze ,że szef odpuścił to już starszy człowiek nie mający siły na gotowanie.Ale wielki szacunek za jego zasługi.... chylą czoła ,że wreszcie oddaje tą mistyczną rzecz jaką jest gotowanie już lepszym od siebie.Żegnaj szef.;);););) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 22.10.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 A jednak Szefa brak:( I co z tymi plackami ziemniaczanymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.10.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 A jednak Szefa brak:( I co z tymi plackami ziemniaczanymi? pytasz o strudel ? ... będę go piekł na Święto Dziękczynienia ps - mam coraz większą alergię na 'zamarynowanych w majonezie' ... może to rzeczywiście objaw nadchodzącej 'złotej jesieni' ... będę miał wtedy więcej czasu na 'pisanie' ... narazie nie wiem 'gdzie ręce najpierw włożyć' ... ostatnio udzielam się tylko trochę na 'facebook'u' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.10.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Tak, Chefie, o strudel Tylko bez majonezu Nigdy w życu go, znaczy się tego strudla nie robiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.10.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 pytasz o strudel ? ... będę go piekł na Święto Dziękczynienia ps - mam coraz większą alergię na 'zamarynowanych w majonezie' ... może to rzeczywiście objaw nadchodzącej 'złotej jesieni' ... będę miał wtedy więcej czasu na 'pisanie' ... narazie nie wiem 'gdzie ręce najpierw włożyć' ... ostatnio udzielam się tylko trochę na 'facebook'u' Polak tak nie mówi ale to dobrze ,że już przemijasz............zapomniałeś co to Polska ,co to majonez kielecki i jaja z grilla.Podaj ten przepis o który prosiła baba na budowie ponieważ przelewasz z próżnego w próżne.Ja to mam daleko te Święta ponieważ moje są już niedługo a ty już chyba nie wiesz zapomniałeś co to WILIJU...masz za to Święto Dziękczynienia. . narazie nie wiem 'gdzie ręce najpierw włożyć....... Jak to gdzie w Święto Dziękczynienia i potrawy z nim związane jako pamiątka pierwszego Dziękczynienia członków kolonii Plymouth w 1611 roku.Jesteś wielki kucharz ale i wielki Polak Szacun. Przepraszam za złe słowo szefie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.10.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 (edytowane) Tak, Chefie, o strudel Tylko bez majonezu Nigdy w życu go, znaczy się tego strudla nie robiłam Fajny przepis na strudla jabłkowego ten od szefa. Są lepsze nawet z grzybami z lasu w polewie majonezowej.Polewie.............. nie majonezie byś niestrawności nie dostała.Ale zawsze masz stoperan. Nie rób problemu na wyrost masz wujka. https://www.google.pl/#q=strudel+przepis&safe=off Około 54,100 wyników (0,18 s) ....czasami ludzie to nie zaradne śmieszne ludziki. Edytowane 26 Października 2013 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
specjalnynikt 27.10.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 You have been banned for the following reason:Regulamin 2.4 Date the ban will be lifted: 27-11-2013, 14:00 Tam przynajmniej Pani pisała za co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.12.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Tak, Chefie, o strudel ... Zgodnie z obietnicą Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.12.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Zgodnie z obietnicą Smacznego Fajny zakalec.Ale to nie jest strudel.To jet wiejski tak przez nas lubiany wiejski pieróg.Nikt go tak nie zrobi jak Ty ale zakalcem pozostanie.Jak dla mnie mączna buła z ryżem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 02.12.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Zgodnie z obietnicą Smacznego[/quote Chef,jesli mozna to prosze o przepis. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 02.12.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 ... Chef,jesli mozna to prosze o przepis. Pozdrawiam. ... wystarczy "kliknąć" na zdjęcie - przekierowanie na przepis na stronie FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 02.12.2013 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Znalazlam, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajnoka 03.05.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Uwielbiam jeść placuszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 24.09.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 może to była babka ziemniaczana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.