Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam dwa i pól roku temu nabyłem jeden z najlepszych kotłow zasypowych na rynku marki Cichewicz Logica model 20-27kW.

Dwa. I pol roku jak juz wspomnialem wystarczylo by kociol zaczal rdzewiec.

Zaprosilem serwisanta do mnie ( na szczescie kociol ma 3 lata gwarancji) i pojawila sie profesjonalna osoba ktora widzac moj problem zaoferowala 2 rozwiazania.

Wymiane na nowszy kociol a w rozliczeniu daje logice albo przespawanje problematycznych miejsc.

Jednak nie dalo mi to spokoju zaczelem drazyc temat i okazalo sie ze wina za moj stan rzeczy byl sklep internetowy wlasnie.

Dowiedzialem sie ze kotly przechowywane sa na dworze a teren firmy czesto podmywa woda.

Moj problem niestety jest nastepstwem kupowania w sklepie wirtualnym, sklepie ktory po za ladna strona www nie ma nic ani infrastruktury.

Kilkaset zlotych taniej niz u lokalnego sprzedawcy tak naprawde moze jak w moim przypadku kosztowac utrata kotla.

Jednak musze pochwalic firme Cichewicz dzieki im profesjonalnemu podejsciu do sprawy i nie olewania klienta kociol zostanie naprawiony.

Bardzo sie ciesze ze firma Cichewicz naprawi kociol bo to serio porzadny kawal kotla, kotla ktory cenie przede wszystkim za stalopalnosc i szczelnosc.

https://forum.murator.pl/topic/183853-przestroga-przed-sklepami-internetowymi/

Ja też mimo moich skronych doświadczeniach podczas budowy domu - przekonałem się że czasami warto zapłacić troszkę więcej ale kupić gdzieś na miejscu od lokalnego sprzedawcy niż szukać opcji najtańszej w necie.

Ewentualne reklamacje, wymiany itp załatwia się wtedy dużo łatwiej.

Jak to mówią skąpy dwa razy traci.

https://forum.murator.pl/topic/183853-przestroga-przed-sklepami-internetowymi/#findComment-6138593